DRAMMEN: Veronica «Vikki» Kristiansen er en meget viktig brikke i Glassverket-laget. Mye av spillet er lagt opp rundt 23-åringens ferdigheter.

Nå er det klart at hun fullfører kontraktstiden sin, og blir minst én sesong til i klubben. Men hun ville ikke signere avtalen som Glassverket hadde lagt på bordet om å forlenge med ytterligere en sesong, ut 2015/16-sesongen.

– Jeg trenger ett år til i Glassverket, men jeg ville ikke binde meg mer enn det, sier «Vikki».

Slått seg til ro

Bakspilleren hadde en klausul i kontrakten som sa at hun kunne gå fritt til en utenlandsk klubb dersom en avtale var signert innen 15. mars 2014.

Klubber i Danmark, Frankrike og Tyskland har vist interesse, og dersom «Vikki» virkelig hadde hatt lyst på et utenlandseventyr neste sesong, hadde hun nok fått en kontrakt. 23-åringen valgte i stedet å følge magefølelsen.

– Nå har jeg endelig slått meg til ro med valget mitt. Det er deilig, sier «Vikki».

Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen er naturlig nok både lettet og fornøyd med å beholde stjernespilleren sin. Han legger heller ikke skjul på at klubben vil forsøke på nytt å få «Vikki» til å forlenge etter neste sesong. Nye forhandlinger vil trolig bli gjenopptatt til høsten.

– Målet er å utvikle klubben, og gi spillerne bedre kontrakter, sier Gabrielsen.

LES OGSÅ: – Vi skal aldri være grå mus på hjemmebane

Vil ha tre nye spillere

Glassverket ligger i nedre sjiktet blant eliteserieklubbene i dag, men Gabrielsen, som også er markedssjef, jobber knallhardt for å gjøre seg mer attraktiv for klassespillere.

– Jeg forventer at vi forsterker stallen neste år, er «Vikkis» kommentar.

Gabrielsen er i gang med forhandlinger, både internt og eksternt. GIF-treneren ønsker seg primært tre nye spillere som kan heve troppen.

Dessuten har kaptein og linjespiller Monica Iversen fått et tilbud om ny toårskontrakt, med betydelig bedre betingelser enn hun har hatt til nå.

Også kantspilleren Charlotte Aasbø har fått tilbud om ett år til i Glassverket. Fra før har kant/playmaker Pia Kristine Narvesen signert ut 2015/16-sesongen.

LES OGSÅ: Jenta som aldri gir opp

Kontinuitet prioriteres

Mye av stammen for neste år er uansett sikret: Guro Rundbråten, Kristin Nørstebø, Renate Saastad Sømme, Tiril Günther Merg og Hege Bakken Wahlquist har alle en sesong igjen i kontraktene sine.

– Vi ønsker ikke å komme i den situasjonen hvor vi må bytte åtte, ni spillere. Flere av disse vil vi trolig starte nye forhandlinger med allerede i løpet av sommeren, sier Gabrielsen.

«Vikki» syns klubben er i fin utvikling, og håper at laget klarer å kvalifisere seg for spill i Europa med et godt sluttspill.

– Det er nå alvoret starter. Glassverket er i starten av sin karriere som eliteklubb, sier «Vikki».

LES OGSÅ: Glassverket feilet mot Vipers

Andre saker på dt.no:

Siktet 18-åring blir utredet psykisk

Tre leger reserverer seg

Har aldri pekt ut Brakerøya som beste tomt