Bugge Pettersen er vraket

Den rutinerte sisteskansen er plassert på benken mot Tromsø. Det samme er Marcus Pedersen.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset tar grep etter å ha sluppet inn 31 baklengsmål så langt denne sesongen. Det betyr at Pål Vestly Heigre (23) får sjansen i buret på bekostning av ringreven Espen Bugge Pettersen. Dagens kamp blir Vestly Heigres første seriekamp for Godset etter overgangen fra Aalesund i fjor sommer.

Trener Bjørn Petter Ingebretsen har også valgt å gi Mustafa Abdellaoue fornyet tillit på topp, til tross for at toppscorer Marcus Pedersen er skadefri. Ved å score to mål mot Rosenborg sist helg, tok «Mos» vare sjansen han fikk. I så måte fortjener han en ny mulighet.

Slik starter Strømsgodset mot Tromsø (4-3-3):

Pål Vestly Heigre–Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Jonathan Parr–Herman Stengel, Henning Hauger, Eirik Ulland Andersen–Amahl Pellegrino, Mustafa Abdellaoue, Tokmac Nguen.

Benken til Godset:

Espen Bugge Pettersen, Kim André Madsen, Johan Hove, Marcus Pedersen, Kristoffer Tokstad, Christopher Lindquist og Francisco Júnior.

Saken fortsetter under bildet.

STARTER PÅ BENKEN: Verken Marcus Pedersen (t.v.) eller Espen Bugge Pettersen får starte mot Tromsø.

STARTER PÅ BENKEN: Verken Marcus Pedersen (t.v.) eller Espen Bugge Pettersen får starte mot Tromsø. Foto:

LES OGSÅ: Bugges utfordrer:–Jeg fortjener en mulighet

«Pelle» fra start

Ingebretsen har også valgt å starte med Amahl Pellegrino. Mot Rosenborg ble drammenseren byttet inn for Kristoffer Tokstad. Da viste han seg fra en bra side, og nå høster han belønningen.

Slik starter Tromsø (3-4-1-2):

Gudmund Taksdal Kongshavn - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Jostein Gundersen - Robert Taylor, Kent-Are Antonsen, Tom Høgli, Lasse Nilsen - Gjermund Åsen - Daniel Berntsen, Mikael Norø Ingebrigtsen

Klar melding fra «BP»

Dette har Bjørn Petter Ingebretsen prentet inn i hodet til spillerne før lørdagens viktige kamp mot Tromsø:

– Jeg pleier å si at vi må forvente det verste. Da må vi være i forkant og være på plass. Da kan vi begynne å demme opp for ting, men hvis vi ikke forventer det verste, stopper vi én meter før vi skal og da er vi et halvt sekund for seint. Det er sånne ting vi må få alle til å bli med på samtidig, sier Bjørn Petter Ingebretsen med klar stemme.

Den samme strofen har spillerne garantert hørt i løpet av uken.

Når du scorer tre mål på Lerkendal, slik Strømsgodset gjorde i 4-3-tapet sist helg, da skal du få med deg poeng hjem. Det er treneren helt klar på.

– Så enkelt er det, sier «BP».

Lørdagens hjemmekamp mot Tromsø kan du følge i vårt livesenter øverst i denne saken. Avspark klokken 15.30.

LES OGSÅ: Dette er kampene Godset bør vinne for å unngå nedrykk

Må løpe mer

Det er med andre ord ikke vanskelig å forstå at forsvarsspillet har stått i fokus før helgens kamp. Det skyldes naturligvis ikke bare 4-3-tapet for serielederen. Godset har sluppet inn 31 mål. Kun fem lag har sluppet inn så mange–eller flere.

– Det er det defensive vi ikke er fornøyd med. Både strukturen på laget og enkeltspillere én mot én defensivt. Vi er litt for naive i spillet vårt.

Spillerne og trenerne har studert videoklipp for å få alle til å forstå hvor feilene ligger. Og så har de selvfølgelig trent.

– Vi må bli bedre én mot én. Vi må ha mer intensitet i alt vi gjør. Det må sprintes mer, befaler Ingebretsen.

– Hvis én eller to melder seg ut, sliter hele laget og da klarer vi ikke å forsvare oss som en enhet. Det er først og fremst de tingene som må opp, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildet.

FOR MANGE BAKLENGS: Keeper Espen Bugge Pettersen og kaptein og midtstopper Jakob Glesnes er neppe fornøyde med hvor mange mål Godset har sluppet inn så langt denne sesongen.

FOR MANGE BAKLENGS: Keeper Espen Bugge Pettersen og kaptein og midtstopper Jakob Glesnes er neppe fornøyde med hvor mange mål Godset har sluppet inn så langt denne sesongen. Foto:

LES OGSÅ: Toppscoreren er spilleklar

«Sekspoengskamp»

Som sagt er Tromsø motstander når man tar fatt på den siste tredjedelen av sesongen i helgen. Revansjelysten bør være stor etter den svake kampen i nord i april, der SIF fortjent tapte 3–1.

TIL har tapt fem strake kamper. Samtidig er de ligaens fjerde dårligste bortelag. Godset har ikke tapt sine to siste hjemmekamper.

Godset har ikke tapt hjemme mot nordlendingene siden 2008.

Kampen er meget viktig. Strømsgodset bør vinne. Hvis ikke risikerer de i verste fall å dumpe helt ned i bunnstriden.

Artikkeltags