Den dårlige bortetrenden fortsetter

Bergen  20160807.
Eliteserien fotball 2016: Brann - Strømsgodset. 1-0.
Strømsgodsets Marcus Pedersen (midten) i kamp med Branns Bismar Acosta (tv) og Kristoffer Barmen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset  på Brann stadion.
 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergen 20160807. Eliteserien fotball 2016: Brann - Strømsgodset. 1-0. Strømsgodsets Marcus Pedersen (midten) i kamp med Branns Bismar Acosta (tv) og Kristoffer Barmen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Strømsgodset på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tapet i toppoppgjøret i Bergen var Godsets sjette serietap på bortebane.

DEL

BERGEN: Deyver Vegas scoring drøyt ti minutter før pause sørget for at Strømsgodset etter 19. serierunder kun har tatt sju poeng på bortebane i år.

Dermed klarte ikke drammenserne å revansjere det forrige og skuffende bortetapet mot Lillestrøm.

- Førsteomgangen vår er rett og slett dårlig. Vi får gjort noen justeringer i andreomgang, får gått litt høyere. Jeg føler at i andreomgang kan vi faktisk få et mål og få med oss et poeng, oppsummerer trener Bjørn Petter Ingebretsen.

At Godset skulle gå ut og eie søndagens kamp på Brann Stadion, var heller ikke planen, men ekstra skuffende var det at SIF ikke klarte å prestere bedre mot et Brann-lag de lå à poeng med før toppkampen i Bergen.

- Disse bortekampene og stilen der dere lar motstanderen ha litt mer ball og dere er mer kompakte og tar overganger. Passer det ikke for dere?

- Jo, jeg tror det kan passe oss, men det er for dårlig kvalitet i det vi gjør. Vi hadde jo mange slike kamper i fjor hvor vi lå på samme måten, men det er kvaliteten i det vi gjør med ball som er for dårlig, sier Ingebretsen.

Grove feil

– Det er gøy det her, sa en bergenser på vei inn til VIP-avdelingen i pausen. Uttalelsen var ikke vanskelig å skjønne.

Brann var det klart beste laget i førsteomgang. Det aller meste dreide seg om at hjemmelaget som ønsket å angripe og et Godset-lag som forsøkte å være kompakte og smarte – men som mislyktes.

Brann kom til sin første sjanse før det var spilt fire minutter. Kasper Skaanes fikk ta ned et langt oppspill på vei gjennom i 16-meteren, men Espen Bugge Pettersen fikk avverget til corner etter at bergenseren hadde blitt presset til en middels avslutning.

Det påfølgende hjørnesparket viste seg å bli ganske så farlig. Jonas Grønner fikk gå opp helt umarkert foran Bugge. At midtstopperen ikke fikk headingen under tverrliggeren hindret drammenserne i å få en forferdelig start på oppgjøret.

Strømsgodset-strategien var å ligge lavt og kompakt, bryte vestlendingenes spill og ta overgangene 100 prosent. I utgangspunktet kanskje en smart inngang, men taktikk hjelper lite når du gir motstanderen gratis sjanser. Som drammenserne nå skulle gjøre ved tre anledninger.

Etter 21 minutter var rødtrøyene farlig frempå på sin høyreside etter at Mohammed Abu mistet ballen på egen banehalvdel. Drøyt ti minutter senere var det Bismark Adjei-Boatengs tur til å gi hjemmelaget en gavepakke da han mistet ballen til Deyver Vega ved 16-metersmerket. Bugge Pettersen fikk heldigvis en hånd på avslutningen fra spilleren fra costaricaneren.

Ledet til pause

Bugger rakk imidlertid ikke ned da samme mann  dro seg inn i feltet på venstresiden og skjøt ballen hardt inn ved nærmeste stolpe. Dermed helt fortjent ledelse til bergenserne. Denne gangen var det Marius Høibråten som i forkant ga Brann en unødvendig overgangsmulighet.

To minutter før pause kunne Jakob Orlov sørget for å toppe Godsets svake omgang da han kom alene igjennom, men SIF-keeperen fikk avverget.

Godset hadde i alt to muligheter de første 45 minuttene, begge ved Jonathan Parr. Den eneste reelle sjansen da lysluggen kneet ballen over etter corner fra Petter Vaagan Moen etter 22 minutter.

Løftet seg

Drammenserne måtte opp og fram skulle de ha sjans med å få med seg poeng fra toppoppgjøret. En Petter Vaagan Moen i balanse hadde nok klart å plassere ballen mellom stengene da han mottok ballen fra Marcus Pedersen i det 56. minutt.

Fire minutter senere fikk Brann en gedigen mulighet til å øke, men Jakob Orlovs skudd fra vel fem meter gikk høyt over.

Det skulle egentlig ikke så mye til, men Godset løftet seg utover i andreomgangen. De klarte å holde mer i ballen og fikk til flere trekk i laget. Lars Vilsvik kom til et par innlegg fra høyresiden og Marcus Pedersen var ikke så langt unna utligning da han fikk gå opp og heade på bakre stolpe drøyt ti minutter før slutt.

Gjestene var farlig frempå like etterpå, men denne gangen ble Pedersens avslutning blokkert.

Kastrati yppet seg

Kampbildet de siste ti minuttene handlet om et Godset som forsøkte å få med flere spillere i angrep og komme til innlegg fra sidene, mens bergenserne lå og ventet på overganger. Rødtrøyene hadde da kommet til noen halvfarlige muligheter.

I det 87. minutt nådde innbytter Azar Karadas nesten bort til et godt innlegg fra høyresiden, men Strømsgodset fikk etter hvert kontroll.

Like før de fire overtidsminuttene fikk Flamur Kastrati en mulighet på bakre stolpe, men SIF-innbytters avslutning var ikke den beste. Kantspilleren fikk nok en mulighet fra omtrent samme posisjon like etter. Denne gangen med beina, men skuddet ble blokkert.

I motsetning til sist lagene møttes i Bergen (0-1-seieren i 2014), måtte Godset dra hjem med null poeng i bagasjen.

Laget har nå spilt tre seriekamper på rad uten seier. Da er det kanskje veldig greit at neste helgs motstander på Marienlyst er bunnlaget Start.

DTs fotballpodkast: Hør ukens episode med Marius Høibråten i vinduet under.

Kampfakta

Brann-Strømsgodset 1-0 (1-0)
Brann Stadion, 11.886 tilskuere.
Mål: 1-0 Deyver Vega (36)
Målsjanser: Brann 7, Godset 5.
Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF.
Innbyttere Strømsgodset: Tommy Høiland for Muhamed Keita fra 70. min., Mathias Berg Gjerstrøm for Petter Vaagan Moen fra 85. min., Flamur Kastrati for Mohammed Abu fra 86. min.
Branns lag: Piotr Leciejewski-Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen-Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 71. min).-Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 70. min.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 78. min), Daniel Braaten.

Spillerbørs

Espen Bugge Pettersen 5

Lars Vilsvik 5

Kim André Madsen 4

Marius Høibråten 3

Jonathan Parr 5

Mohammed Abu  4

Bismark Adjei-Boateng 4

Petter Vaagan Moen 4

Muhamed Keita 4

Marcus Pedersen 5

Mounir Hamoud 5

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags