DRAMMEN: Fra det de kaller «trehytta» på Gulskogen skal Thomas Fahle (38), Dag Øverland (32) og Jørgen Skalstad (25) fortsette å dele sin glede, entusiasme og kunnskaper om lokalfotballen her i drammensdistriktet.

Det nye er at trioens fotballpodkast Lokomotiv Lyskestrekk nå skal publiseres på Drammens Tidendes nettside dt.no.

– Dette er en ren fotballpodkast med fokus på breddefotballen, men vi vil gjerne dekke litt toppfotball også, forteller Thomas Fahle.

Hør ukens podkast nederst i saken.

På jakt etter historier

De har allerede intervjuet en rekke kjente fotballpersonligheter som Vegard Hansen og Ivar Hoff, men for gutta i Lokomotiv Lyskestrekk handler det vel så mye om å formidle og bli bedre kjent med personene og klubbene i de lavere divisjonene.

Fahle, Øverland og Skalstad reiser ofte ut for å se kamper og snakke med spillere og trenere nedover i divisjonssystemet.

De har blant annet viet egne podkastepisoder til klubber som Fjell, Åskollen, Modum og Åssiden.

Slikt kommer det mange gode fortellinger ut av, og langt flere skal det bli nå som de skal samarbeide med Drammens Tidende.

– Vi ønsker å få fram både morsomme og gode historier. Samtidig vil vi ta opp det klubbene ønsker å prate om slik at de får fortalt sin versjon av historien, sier Thomas Fahle.

LES OGSÅ: Gauseth: – Kjæresten vurderte å ikke komme

Lier-kaptein er første gjest

Ukentlig kommer det til å bli publisert én ny episode på dt.no. I tillegg kan du abonnere på Lokomotiv Lyskestrekk på iTunes. Du finner podkasten her.

Til den første episoden er det kaptein for Liers kvinnelag i 2. divisjon, Kristin Dahlskås Lygren, som har gjestet gutta i trehytta.

I forbindelse med fotball-EM for kvinner har flere norske medier satt søkelys på kvinnenes posisjon og status i norsk fotball. Drammens Tidende har skrevet flere artikler om  dette i det siste og det har kommet fram at mange etterlyser et topplag på kvinnesiden her i distriktet.

Hør episoden i videovinduet under.

LES OGSÅ: Godset signerte ny keeper

LES OGSÅ: Makani: – Skal bli en av Norges beste spillere