Gladnyhet til Godset-fansen: Ringstad blir trolig klar til LSK-kampen

Venstreback Stian Ringstad har ikke pådratt seg strekk.

DEL

DRAMMEN: Etter at Stian Ringstad skadet seg på baksiden av låret mot Stabæk sist fredag, har det vært usikkert hvor alvorlig skaden faktisk har vært. 27-åringen forsøkte seg litt på treningsfeltet både tirsdag og onsdag, men det skjedde i rolige og kontrollerte former.

Han har tidligere hatt strekk i det samme låret, men nå viser undersøkelsene at det har han unngått denne gangen.

Fredag var Ringstad med på store deler av økta. Han blir mest sannsynlig klar til søndagens viktige bortekamp mot gamleklubben Lillestrøm.

– Det er mye bedre og det kjennes bra ut, sier han til Drammens Tidende.

Nå må han bare komme seg gjennom lørdagens forberedelser uten problemer.

– Kjennes det bra ut, så er det gode muligheter til søndagen.

Lillestrøm – Strømsgodset kan du følge øverst i denne saken fra klokken 20.00 søndag.

To backer i faresonen

Henrik Pedersen tror også at venstrebacken blir klar til LSK-kampen, som er den siste matchen før ferien.

Fra før har drammenserne venstrebackene Jonathan Parr (ankel) og Nico Mickelson (akilles) ute av spill. Skulle ikke Stian Ringstad bli klar har de mulighet til å flytte Mounir Hamoud ut på backen.

Men ifølge trener Pedersen har det også vært usikkerhet rundt Lars Vilsvik de siste dagene.

Han sto over mot Sarpsborg 08 på grunn av en kjenning bak i låret, men var tilbake til forrige kamp mot Stabæk.

Med både Ringstad og Vilsvik ute ville Strømsgodset vært veldig tynt besatt i forsvar, med Godset-treneren har et godt håp om at begge backene blir klare til søndag.

– Jeg tror både Stian og Lars blir klare, forteller Godset-treneren.

Saken fortsetter under bildet.

OPTIMISTISK: - Det ser lovende ut, svarte Stian Ringstad etter å ha vært med på store deler av fredagens trening. Venstrebacken blir trolig klar til søndagens bortekamp mot Lillestrøm.

OPTIMISTISK: - Det ser lovende ut, svarte Stian Ringstad etter å ha vært med på store deler av fredagens trening. Venstrebacken blir trolig klar til søndagens bortekamp mot Lillestrøm. Foto:

Vil se et lag som er «på» i 90 minutter

Mustafa Abdellaoue har trent godt den siste uken og nærmer seg trolig sin første kamp fra start på en god stund. Spissen har måtte ta hensyn til overbelastning i det ene kneet. Det er grunnen til at han ikke har startet de fire siste seriekampene, men 30-åringen ser stadig piggere ut.

Strømsgodset kan i verste fall runde av halvspilt sesong med ti poeng og jumboplass på tabellen.

Uten seier risikerer de at de andre bunnlagene får en større luke på tabellen. Slår de Lillestrøm vil de imidlertid være kun to poeng bak gultrøyene.

Amahl Pellegrino omtaler oppgjøret som en ny sekspoengskamp.

Henrik Pedersen er mest opptatt av at han vil se et lag som makter å stå kampen helt ut – fra start til slutt. Det har han foreløpig ikke sett i løpet av sine første uker som hovedtrener.

– Det kommer til å være tøffe perioder også søndag kveld, men vi skal ikke falle for langt ned, verken på banen eller mentalt. Vi skal stoppe å vurdere hele tiden og hele tiden være klar for den neste aksjonen.

Det er kjent at Lillestrøm må klare seg uten sin toppscorer Thomas Lehne Olsen. Den tidligere Godset-spissen har så langt scoret seks seriemål.

Per nå er det usikkert om Tobias Salquist blir klar til oppgjøret. Dansken har vært syk store deler av uken. Må han stå over så vil det være et slag for LSK, for midtstopperen har vært god for romerikingene.

Et helt Godset-lag kan forhandle med andre klubber – dette tenker sportssjefen om sommerens overgangsvindu

Unionen-leder med bønn om hjelp til SIF-eierne:– Klubben trenger akutt hjelp nå

Eierne må involvere seg. Godsets fremtid står på spill

Artikkeltags