Det er ikke lett å spille seg inn på det som for tiden er landets beste lag. Det har disse 13 spillerne fått erfare. Historiene deres er ulike, men i kveld kler de alle på seg Drammen FK-drakten med kanskje et enda mer innbitt blikk og krigsinnstilling enn vanlig.

Det er revansjetid for 3. divisjonsspillerne som i tur og orden ikke har nådd helt opp i Godset.

– Du får følge med og telle hvem som bommer på flest pasninger. Jeg tror jeg kommer til å ha færre enn ham, sier Truls Garmo Johansen og sikter til SIFs midtbanemaestro Mohammed Abu.

Nå er det ikke sikkert ghaneseren starter cupkampen for SIF, men Garmo Johansen er uansett klar for midtbaneduell uansett hvilken Tippeliga-stjerne han møter.

HER KAN DU FØLGE TEKSTOPPDATERING FRA KAMPEN

Vurderte å legge opp

Selv kom Svelvik-gutten til Godset som en 14-åring med et stort talent.

Etter flere år som junior ble det overgang til Mjøndalen etter 2011-sesongen.

Der ble det kun noen kamper, fordi MIF og SIF ikke ble enige om utdanningskompensasjonen for den da 19 år gamle spilleren.

Dermed måtte han ned ytterligere et hakk i divisjonssystemet, til Birkebeineren i 2. divisjon. På høsten vurderte 21-åringen å slutte helt med fotball. Han var på bunn og følte det ikke fantes en vei opp igjen.

Trener Stian Ramsfjell i Drammen FK ble redningen.

21-åringen er nå i gang med sin andre sesong i DFK. Ikke siden tiden i Strømsgodset har det vært så gøy å spille fotball som nå.

Rhodén stortrives

– Jeg liker Ronny Deila og måten de (Strømsgodset) spiller på, sier Svelvik-gutten, som heller vil bli slått ut av Godset i 1. NM-runde foran mange tilskuere på Marienlyst, enn å gå videre til neste runde på bekostning av et dårligere og «mer kjedelig» lag.

I DFKs A-tropp på 24 mann, har 14 av dem en fortid i Strømsgodset.

Åtte til ti av dem vil mest sannsynlig starte kveldens match. I tillegg har assistenttrener Harald Ramsfjell en lang fortid i Strømsgodset, både som trener, spillerutvikler og daglig leder i åtte år, fra 1988 til 1995.

Hermann Rhodén er den siste som foreløpig har byttet mellom de to klubbene.

21-åringen er på utlån denne sesongen.

– Det blir spesielt for oss som har vært der før, sier Rhodén.

Den lokale keeperen opplevde å bli seriemester med de marineblå i fjor, men skader gjorde at sesongen ble svært tøff for unggutten.

Nå stortrives han i en spillergruppe der samtlige spillere skal ha et sterkt ønske om å bli best mulig. Flere av dem har fortsatt ambisjoner om spill på høyere nivå. Spillerne har blant annet et klart ønske om å rykke opp til 2. divisjon i løpet av sesongen.

Vil være et springbrett

Dermed vil klubben også nå sitt mål om å, i enda større grad, bli et springbrett for lokale spillere som ikke makter å ta steget opp i 1. divisjon eller Tippeligaen med det første.

DFK forsøker å ha den samme ballbesittende og offensive stilen som gutta i Strømsgodset.

I tillegg spiller begge lagene sine hjemmekamper på Gamle gress.

Selv om 3. divisjonsspillerne er tente, så er de også ydmyke før oppgjøret mot fjorårets seriemester og for tiden landets beste fotballag. De vet nemlig veldig godt hva som venter dem. Likevel snakker de ikke om å legge seg langt bakpå og parkere den berømte bussen på egen sekstenmeter.

– Vi har en klar filosofi og vi kommer til å spille vårt spill. Det har med spillerutvikling å gjøre, sier DFKs assistenttrener Jarle Finnestrand. Det lyder nok som skjønn musikk i ørene til Ronny Deila, som har samme filosofi i Strømsgodset.

For DFK har dette vært en drømmetrekning.

Sikker på SIF-seier

I fjor gikk seriemester Godset på et sjokktap mot Asker i 2. runde. Godset-trener Ronny Deila er trygg på at laget hans ikke dummer seg ut igjen.

Denne bortekampen spilles dessuten hjemme på Marienlyst (også DFKs arena).

– Det skal ikke skje at vi taper. Vi er godt forberedt. Vi stiller med et bra lag og tar ikke så mange sjanser med laguttaket som vi gjorde mot Asker i fjor. Det har vi lært av. I år ønsker vi å vinne cupen, sier han.

Han vet det han trenger å vite om DFK, som har en haug med tidligere SIF-juniorer i sine rekker.

– Det er et godt 3. divisjonslag. Men det er et lag vi skal slå 100 av 100 ganger. Så enkelt er det, sier Deila.

- Tar ikke lett på oppgaven

Han stoler på at spillerne ikke tar lett på oppgaven.

– Hvis vi ikke er til stede når kampen starter kan vi få trøbbel mot hvem som helst. Men vi har så profesjonell spillergruppe at jeg er sikker på at de går på banen for å spille på seg mer selvtillit enn de allerede har.

Deila gjør ikke mange endringene på laget som slo Sogndal 3–1.

Han må også ta hensyn til tirsdagens Team SIF-kamp mot Arendal.

– De fleste som startet mot Sogndal spiller fra start igjen. Dette blir en god økt for oss, sier Deila.

Keeper Sead Ramovic får for øvrig sin debut for Godset i kveld.

Drammen FK - Strømsgodset streames direkte på web-TV på dt.no i kveld. Sendingen starter klokken 17.45.

 

LES OGSÅ:

IBK til Lørenskog - Modum møter Hønefoss

MIF-Hansen: - En potensiell møkkakamp

Følg cuprunden direkte på dt.no

DELTA I DISKUSJONEN I LIVEFEEDEN: