Har spilt for Aston Villa i Premier League. Nå er han klar for SIF

VAR I VILLA:  Yacouba Sylla, her i Premier League-kamp for Aston Villa i 2013, er klar for SIF.

VAR I VILLA: Yacouba Sylla, her i Premier League-kamp for Aston Villa i 2013, er klar for SIF. Foto:

Godset signerer en ny spiller andre dag på rad. Fredag ettermiddag ble den franske midtbanespilleren Yacouba Sylla (28) klar for SIF.

DEL

DRAMMEN: Yacouba Sylla har skrevet under en toårskontrakt for Strømsgodset. 28-åringen regnes som en klar forsterkning for de marineblå i fotballens eliteserie 2019.

Midtbanespilleren har sist spilt for belgiske Mechelen, men har også vært innom kjente klubber som Panathinaikos (Hellas), Montpellier (Frankrike), Rennes (Frankrike) og Aston Villa (England) - pluss Kayseri Erciyesspor (Tyrkia). Den nye SIF-spilleren fikk med seg 22 kamper i Premier League for Villa (2013-2015). Han har også U-landskamper for Frankrike.

– En klassespiller

SIFs sportssjef Jostein Flo er fornøyd med å kunne presentere den andre signeringen på to dager. Torsdag skrev den danske midtbanespilleren Martin Spelmann (31) under en toårskontrakt. Fredag gjorde franske Sylla det samme.

– Vi har lenge vært på jakt etter en fysisk sterk midtbanespiller med stor aksjonsradius og tilstedeværelse. Vi har vært tålmodige og gått grundig til verks. Nå har vi fått på plass en spiller som fyller dette behovet, og som i tillegg har erfaring fra flere europeiske toppligaer. Yacouba Sylla er en klassespiller som vi har store forventninger til, og som vi en periode ikke trodde var mulig å få til norsk fotball, sier Flo.

Sylla var på besøk i Drammen tidligere i uken med sin agent og bror for å kikke på forholdene. Senere dro Yacouba hjem til Belgia for å ta den endelige beslutningen. Fredag kom beskjeden om at han hadde lyst til å spille for Strømsgodset.

Etter nedrykk til nivå to ble Sylla løst fra kontrakten med Mechelen. Det gjorde at han sto fritt til å skrive under for en ny klubb, som altså til slutt ble SIF.

Ser fram til SIF-spill

– Jeg er veldig glad for å ha signert denne avtalen med Strømsgodset. Det er en flott mulighet for meg å spille fotball i et nytt land, og jeg ser fram til å hjelpe laget med mine kvaliteter og erfaring. Jeg er veldig klar for å gi alt jeg har og gleder meg bare til å komme i gang, sier Yacouba til godset.no.

Flo melder videre at Sylla har trent med Mechelen inntil avtalen ble terminert i slutten av januar.

– Han er i god fysisk form og en meget seriøs og profesjonell type, konkluderer Flo.

Sylla kommer til Drammen og Strømsgodset om en rundt en uke.

Artikkeltags