Her er SIFs nye midtbanesjef: – Han vil gå i krigen for Godset

SIGNERTE: Den danske midtbanespilleren Martin Spelmann har skrevet under for Strømsgodset.

SIGNERTE: Den danske midtbanespilleren Martin Spelmann har skrevet under for Strømsgodset. Foto:

Endelig er SIFs første signering i 2019 på plass. Den rutinerte danske midtbanespilleren Martin Spelmann (31) er klar for Godset.

DEL

DRAMMEN: Martin Spelmann fra Danmark skrev torsdag under på en toårskontrakt med Strømsgodset Fotball. SIFs sportssjef Jostein Flo var meget fornøyd da signeringen var i boks.

Det har vært etterlyst flere ledertyper i Godset. Rutinerte Spelmann skal være en spiller i denne kategori.

– Jeg er veldig glad for at vi har klart å lande en avtale med Martin. Han kommer hit med masse erfaring, lederegenskaper og vinnermentalitet og har kvaliteter og egenskaper som vi trenger. En tøffing med stor arbeidsmoral som vil passe godt inn i måten vi ønsker å spille. Martin kan dessuten bekle flere posisjoner på en fotballbane, sier sportssjef Jostein Flo.

Fra AGF Aarhus

Spelmann kommer fra den danske superligaklubben AGF Aarhus, der han står registrert med 42 kamper siden 2016. Før det var 31-åringen på et opphold i tyrkiske Genclerbirligi. I AGF, som trenes av tidligere SIF-trener David Nielsen, har Spelmann ofte spilt høyrekant – men også i «tierrollen».

– Jeg er ganske sikker på at Martin kommer til å bli en publikumshelt på Marienlyst. Dette er en spiller som vil gå i krigen for Strømsgodset, fortsetter sportssjefen.

Godsets nysignering har også vært i aksjon for de danske klubbene Brøndby, Horsens og OB. I sistnevnte klubb spilte han sammen med SIF-spissen Mustafa Abdellaoue en periode. Nå møtes de igjen.

Totalt har han spilt så mange som 278 matcher i dansk superliga. Midtbanespilleren har dessuten representert Danmark på alle landslag fra U16 til U21.

– Vilje og villskap

Selv sier Spelmann dette til godset.no.

– Strømsgodset passer veldig godt til de mål jeg har med fotballen. Alt det jeg har hørt om klubben, om byen og fansen er noe jeg kan like og stå inne for, sier Martin Spelmann.

Så får Spelmann spørsmål om hvilke kvaliteter han vil tilføre klubben og laget:

– Først og fremst erfaring. Det tror jeg det er behov for. Og masse vilje og villskap. Jeg har lederegenskaper som jeg kan bidra med og forhåpentligvis smitter det over, sier han.

Mandag er Spelmann på plass for å trene med Godset for første gang, og vil muligens være aktuell for treningskampen mot Sarpsborg 08 borte fredag i neste uke.

FORNØYD: SIFs sportssjef Jostein Flo var meget fornøyd etter at Martin Spelmann hadde signert.

FORNØYD: SIFs sportssjef Jostein Flo var meget fornøyd etter at Martin Spelmann hadde signert. Foto:

LES OGSÅ: Strømsgodsets Kristoffer Tokstad: – 2019 skal bli mitt år

Artikkeltags