I skapet til Kovacs

Strømsgodsets Peter Kovacs har mote som sin store hobby, og deler gjerne via Instagram. Drammens Tidende fikk lov til å ta en titt inn i garderobeskapet hans.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kovacs briljerer på fotballbanen, ja visst – men visste du at han er motekonge på Instagram?

DEL

DRAMMEN: – Alt ligger i detaljene. Akkurat som i fotball, sier Péter Kovács og trekker fram en eske med tynne perlearmbånd. Han prøver et par i turkis.

– Men maks tre av gangen!

LES OGSÅ: Annabel har drømmeskapet

Selvfølgelig, dersom du er en av de nærmere 10.000 som følger Godset-spilleren på Instagram, vet du allerede at disse armbåndene er en av moteløvens kjennetegn – men de er bare begynnelsen:

50–60 par sko, minst 100 skjorter, 10 dresser med vest og jakke, herav flere skreddersydde, flere esker med hatter, lommetørklær, mansjettknapper, slipsnåler, blomsternåler, armbånd og sokker. En hel skuff full av sistnevnte; en godtepose i alle regnbuens farger, mønster, lengder og tekstiler.

LES OGSÅ: – Som å gå fra første til tiende klasse

Skobokser i stabler

Det er fullt. Speilgarderoben som han har fått trumfet gjennom på gjesterommet bogner. Både innenfor og utenfor står skobokser i stabler, og bak døra lagres skjerf og slips.

– Selvfølgelig! Det må du ha, sier han og holder fram tre stakkars hengere som truer med å gå i to under vekten av sånn omtrentlig 100 slips?

Han trekker fram et blomstrete eksemplar av arten, og retter seg selv i samme øyeblikk:

– Eller, selvfølgelig må du ikke det, men.. jeg synes man må det da.

Han smiler gutteaktig, mens han forsøker å stappe en rutete skjorte tilbake inn i skapet.

LES OGSÅ: Nå blir han i Godset

– Handler mye billig

Kovacs vet ikke helt hvordan eller hvorfor det begynte, for nei, han var ikke født som moteløve. Men siden 2006–2007 har han utviklet en lidenskapelig interesse for klær og mote:

– Jeg liker å kle meg elegant, kanskje litt over gjennomsnittet. Jeg går med skjorte og slips nesten hver dag, sier han, og beskriver egen stil som «dandy», gjerne med lommetørkle i brystlommen og vest. Samtidig må det ikke bli for strigla.

Han liker å bryte med stilen, og går ofte med litt korte bukser der «crazy socks» får utfolde seg – gjerne over et par italienske skinnsko av det mer eksklusive slaget. Men mener bestemt at han ikke bruker så mye penger på klær:

– Jeg handler mye billig altså, sier han og trekker fram en tweedjakke.

– Denne for eksempel, er kjøpt på Fretex. Og så handler vi mye på salg.

Men på et par områder kompromisser Kovacs ikke, klokker og sko er verdt å grave litt dypere i lommeboka for. Klokkesamlingen teller cirka ti og er av det mer eksklusive slaget, og skoeskene inneholder mange par italienske skinnsko.

– Noen har fotball som hobby, jeg har mote ler Kovacs. Vi tror ham.

LES OGSÅ: Lange byttekøer

Kovacs anbefaler nyttårsantrekk

■ Dress bør det være på årets siste dag. God passform er viktigere enn farge og stoffkvalitet, og skreddersydd er selvfølgelig det beste.
■ På nyttårsaften er det gøy med sløyfe! Men obs! den må ikke være ferdigknyttet. Se Youtube for hvordan du knytter sløyfer og slips.
■ «Spice up» antrekket med bukseseler. Litt humor er alltid gøy!
■ Match gjerne antrekket med partneren din, men det kan være nok å ta igjen «hovedfargen» på hennes antrekk, i for eksempel brystlommetørklet ditt.

LES OGSÅ: 10.000 i bot for ulovlig fyrverkeri

Ny garderobe

■ Skal du bygge deg en ny garderobe, må du starte med skoene, sier Kovacs. Du må minst ha ett par «double monk»-sko, men helst både brune og svarte. I tillegg må du i alle fall ha ett par svarte pensko i skinn.
■ En dobbeltknappet dressjakke er et minimum. Men du bør selvfølgelig helst ha den i flere farger. Du må ha minst en «three-pieces» dress, det vil si en fullstendig dress med bukse, jakke og vest. En vanlig sort dress, må du også ha.
■ Når det gjelder tilbehør, finnes ingen grenser. Tilbehør er det lille ekstra som krydrer ethvert antrekk. I Kovacs skjerf-skuff finnes både prikkete, ull, burberry-mønstret, blomstrete og gammeldagse silkeskjerf. Slipsnål i gull og mansjettknapper, hører også til i en ordentlig garderobe.
■ Skjorter må du ha et par av, både hvite, lysblå og gjerne en blomstrete. De trenger ikke å koste skjorta, bokstavelig talt. Den Kovacs har på bildet er fra Zara, og koster 299,-.
■ Skal du investere i noe, gå for kvalitet på sko – og ikke minst husk å pusse de! Der syndes det en god del.

LES OGSÅ: – Går an å være fasjonabel med rimelige klær

Shoppingtips

■ Gå på salg! Gjerne i utlandet. Da kan du både gjøre røverkjøp, i tillegg til å skaffe deg unike klær og tilbehør ingen andre har.
■ Let på bruktbutikker som UFF og lignende. Her kan du gjøre kupp!
■ Skaff deg en skreddersydd dress. Den vil du ha glede av resten av livet.
■ Tenk på tilbehør – alltid!

LES OGSÅ: Vi svir av 6 milliarder på tre dagers juleinnspurt

Artikkeltags