Kun én OL-sjanse igjen for Sæterøy

STOR UTFORDRING: Eirik Sæterøy fra Drammen er nødt til å levere til uken hvis han skal få delta i OL i februar.

STOR UTFORDRING: Eirik Sæterøy fra Drammen er nødt til å levere til uken hvis han skal få delta i OL i februar. Foto:

Av

Konkurransen i Mammoth i California i neste uke blir et skjebnerenn for Eirik Sæterøy (20) fra Drammen.

DEL

Den lokale friski-kjøreren har nå kun én mulighet for å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang etter at han mislyktes i begge sine forsøk under torsdagens kvalifisering til lørdagens verdenscuprenn i slopestyle i Colorado.

Derfor må Sæterøy virkelig opp i ringene skal han ha en mulighet til å få ta turen til Sør-Korea i februar. Den siste muligheten for Åssiden-gutten er å prestere bra i slopestyle-løypa i Mammoth Mountain i California kommende uke.

Der vil det være kvalifisering på fredag og finaler på lørdag.

Ifølge landslagssjef Luke Allen blir det tatt ut løpere både etter lørdagens rennet i Snowmass og etter konkurransen i Mammoth neste helg.

LES OGSÅ: Trangt nåløye for Sæterøy

Norske håp videre

Øystein Bråten, Ferdinand Dahl og Johanne Killi vant for øvrig hvert sitt heat i torsdagens kvalifisering og er dermed klare for lørdagens finaler i Colorado.

Bråten mislyktes i sitt første forsøk og var bare på 15.-plass i sitt heat, men i siste forsøk slo han til med en omgang som ga 91,33 poeng og heatseier.

Dahl var på 8.-plass etter sitt første forsøk, men overgikk alle heatrivalene og også Bråten med 92,0 poeng i annet forsøk. Dermed ble det heatseier på ham også.

Øvrige heatvinnere var svenske Jesper Tjader (93,0 poeng) og sveitsiske Andri Ragettli (95,0 poeng).

De fire beste i hvert av de fire heatene er klare for finale. Christian Nummedal ble nummer åtte i sitt heat (37.-plass totalt) med 72,66 poeng. I likhet med Eirik Sæterøy mislyktes Felix Stridsberg-Usterud og endte langt bak.

LES OGSÅ: OL-håp kneoperert og mister verdenscupstart: – Dette var kjipt

Killi finaleklar

Sent torsdag kveld norsk tid var kvinnene i aksjon, og Johanne Killi leverte to sterke forsøk med 90,66 poeng i det siste som best. Det holdt til seier i det ene av to heat.

Tiril Sjåstad Christiansen var på 3.-plass etter første forsøk i sitt heat, men falt til 5.-plass etter det andre. Dermed ble det ikke finaleplass for henne. Christiansen greide 74,33 og 75,66 poeng i sine to forsøk.

Tess Ledeux fra Frankrike vant heatet med 89,66.

Sandra Moestue Eie ble nummer 12 i samme heat.

LES OGSÅ: Eirik Sæterøy er Drammens OL-håp

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags