Nå er Horn klar for IF Elfsborg

Jørgen Horn (28) blir en av Allsvenskaens best betalte spillere.

Jørgen Horn (28) blir en av Allsvenskaens best betalte spillere. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Jørgen Horn (28) blir en av Allsvenskaens best betalte spillere.

DEL

DRAMMEN/SVERIGE: Som Drammens Tidende og den svenske avisen Expressen meldte torsdag ettermiddag, fortsetter midtstopperen nå karrieren i IF Elfsborg.

Jørgen Horn har skrevet under på en fireårskontrakt med den svenske eliteserieklubben og ble presentert i Borås fredag formiddag.

- Jeg vil egentlig bare si at jeg er veldig glad for at jeg endelig er på plass, sa Horn på pressekonferansen som Borås Tidning sendte direkte.

- Vi har en karriereplan for hver enkelt spiller. Hvis Jørgen (Horn) skulle forlate oss, var det til en klubb som kunne gi han bedre lønn. Vi har fått ut potensialet til Jørgen. Selv ønsket han veldig å gå til denne klubben, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Til Godsets egen hjemmeside forteller Flo at da klubben forlenget avtalen med Horn før 2015-sesongen, så ble de enige om at de skulle vurdere salg hvis det kom et bra tibud på Horn fra en nordisk klubb.

Solid lønnshopp

Horn hadde i utgangspunktet kontrakt med drammenserne ut 2017-sesongen. Etter hva Drammens Tidende erfarer har Strømsgodset fått tre og en halv til fire millioner kroner for 28-åringen.

Etter hva DT forstår, opp mot tredobler Oslo-gutten årslønnen sin i Borås-klubben.

Kapteinen hadde SIFs topplønn - rundt én millioner kroner, pluss bonuser.

Med en månedslønn på rundt 250.000 kroner blir forsvareren en av Allsvenskaens best betalte spillere.

Horn kom til Godset før 2013-sesongen og var en viktig bidragsyter til seriegullet. I løpet av de to siste årene har midtstopperen til tider vært svært skadeplaget.

I 2014 fikk han kun fem seriekamper fra start, mens han i år har spilt omtrent halvparten av seriematchene.

Tøffe forhandlinger

Under pressekonferansen ble Horn spurt om beskrive sine beste egenskaper, noe han svarte at han synes trener Magnus Haglund hadde gjort på en bra måte litt tidligere i seansen.

Horn ble beskrevet som en duellsterk, pasningsdyktig og robust stopper med lederegenskaper.

- Jeg ser veldig fram til å spille fra laget, sa 28-åringen, som får draktnummer fem i Elfsborg.

Strømsgodset skal ha mottatt et bud fra Elfsborg før den norske sesongen var ferdigspilt. Det skal ha vært på rundt 750.000 kroner. Deretter har svenskene måtte høyne summen flere ganger før klubbene kom til enighet.

Sportssjef Jostein Flo ønsker ikke å kommentere detaljer rundt forhandlingene.

I januar i år forlenget Horn kontrakten med SIF ut 2017-sesongen, og tok samtidig over kapteinsvervet etter kameraten Adam Larsen Kwarasey.

Høyt på ønskelisten

Det var i oktober at Oslo-gutten ble linket til IF Elfsborg første gang.

– Jeg forholder meg til den kontrakten jeg har i Strømsgodset. Samtidig vet man aldri hva som skjer i fotballen, men i utgangspunktet forholder jeg meg kun til kontrakten min, sa Horn den gang.

Drammens Tidende vet imidlertid at forsvareren skal ha vært nysgjerrig på klubben som endte på 4. plass i Allsvenskan i 2015-sesongen.

Under fredagens pressekonferanse avslørte Horn at han fikk høre om interessen fra Elfsborg først i sommer via agenten sin, men at det var først etter den norske sesongen var over i november at han selv gikk i dialog med svenskene.

En kilde tett på den svenske klubben har tidligere sagt til Drammens Tidende at IF Elfsborg var på jakt etter en spillertype som Jørgen Horn.

Borås-laget har mistet mange spillere siden forrige sesong og jobber nå med å bygge opp et slagkraftig lag igjen.

Jørgen Horn skal ha skal ha stått høyt på ønskelisten til laget fra Borås i lang tid.

Du kan lese mer om overgangen til Jørgen Horn og utover ettermiddagen, og i papiravisen lørdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken