Rønning Ovenstad blir Godset-spiller ut sesongen

KORTIDSKONTRAKT: Martin Rønning Ovenstad gjør comeback i Strømsgodset. Her fra en trening i forrige uke.

KORTIDSKONTRAKT: Martin Rønning Ovenstad gjør comeback i Strømsgodset. Her fra en trening i forrige uke. Foto:

Martin Rønning Ovenstad (24) er tilbake i marineblått.

DEL

DRAMMEN: Liungen har trent med Strømsgodset siden han og den østerrikske klubben Sturm Graz ble enige om å terminere kontrakten i begynnelsen av august.

Siden har det vært usikkert hvor den sentrale midtbanespilleren ville fortsette karrieren. Det har imidlertid ikke vært noen hemmelighet at Rønning Ovenstad selv har ønsket seg tilbake til Godset.

I sommer takket 24-åringen nei til blant andre Sarpsborg 08 og Sandefjord. Det skal også ha vært interesse fra Danmark og Mjøndalen.

Men onsdag signerte altså Rønning Ovenstad for Strømsgodset. Kontrakten strekker seg kun ut årets sesong.

Det at han var klubbløs gjorde det mulig å signere for en norsk klubb innen 10. september.

– Jeg har jo hatt lyst til det her lenge nå, så jeg er veldig glad, sier Rønning Ovenstad til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Fortsatt klubbløs – takket nei til Sarpsborg

Ikke prøvespill

Han forteller at i starten var planen at han kun skulle trene med SIF for å holde seg i form.

– Men det var nok en faktor at de har sett at jeg har noe å bidra med. Det var egentlig ikke noe tema i starten, men så skjønte vi fort at begge parter hadde lyst til det.

At kontrakten varer kun ut sesongen lever han fint med, i første omgang i hvert fall.

– Det var det vi fikk til nå. Jeg skulle gjerne skrevet lenger kontrakt, jeg, men det har litt med spillerlogistikken og hvordan de har satt opp kabalene her, så det var sånn det ble, sier han.

LES OGSÅ: Rønning Ovenstad ferdig i Sturm Graz

Ny konkurrent

Spilleren fra Lier har på ingen måte gjort seg bort på trening de siste ukene. Samtidig har Strømsgodset vært usikre på om de skulle signere Rønning Ovenstad nå, selv om tidligere SIF-gutter alltid vil være aktuelle for klubben.

Trener Bjørn Petter Ingebretsen har tidligere vært ærlig på at timingen kunne vært bedre.

– Ingen tidligere Godset-spillere som har gitt mye for klubben er uaktuelle, men nå er det dårlig timing i forhold til at Hasan Duman har tatt steg her. Og vi har hentet inn Johan Hove (Sogndal). Vi er livredde for å blokkere veien for disse ved å hente inn Martin, men vi får se hva vi blir enige om til slutt, sa «BP» til Drammens Tidende i midten av august.

I tillegg til de etablerte sentrale midtbanespillerne Henning Hauger, Francisco Júnior og Herman Stengel, har Godset flere unge spennende unggutter på vei opp og fram.  Deriblant nevnte Johan Hove og Hasan Hüseyin.

- Martin har hjertet sitt i denne klubben og han ønsker for alt i verden å spille her. Det er akkurat denne mentaliteten vi trenger i den situasjonen vi er i nå. Martin bryr seg virkelig om Godset og han ønsker å bidra med sine kvaliteter og sin erfaring denne høsten, sier Bjørn Petter Ingebretsen til godset.no onsdag.

LES OGSÅ: Forlanger bedre svar – nå har Godset-spillerne fått hjemmelekser

Fortid i SIF og MIF

Rønning Ovenstad har også vært i dialog med 1. divisjonsklubben Mjøndalen i sommer. Midtbanespilleren har også en fortid i brunt. MIF skal ha vært positive til å få inn Rønning Ovenstad, men etter at de sikret seg Tonny Brochmann fra Stabæk, skal de ha sett på en eventuell signering av Rønning Ovenstad som en «bonus»

Martin Rønning Ovenstad fikk sin debut i norsk toppfotball for Mjøndalen i 1. divisjon som 16-åring i 2010. Han er registrert med 43 kamper for MIF i 2010 og 2011, og var fast inventar i elleveren.

Etter å ha vært aktuell for nederlandske FC Twente valgte Rønning Ovenstad å hoppe på tilbudet fra Strømsgodset sent i 2011. I Godset spilte han 88 kamper fra 2012-2016, og tok blant seriegull med drammenserne i 2013.

Det var i januar 2017 at den sentrale midtbanespilleren gikk fra SIF til østerrikske Sturm Graz for 3,5 millioner kroner.

Rønning Ovenstad signerte en 2,5 årskontrakt. Altså skulle han i utgangspunktet spilt i svart og hvitt i ett år til. 24-åringen fikk bare fem kamper for Sturm Graz. Laget endte på 2. plass i toppligaen i Østerrike i fjor.

LES OGSÅ: Alle i Godsets støtteapparat måtte gå: – Vi trengte dette

Artikkeltags