SIF scoret tre på Lerkendal, men tapte likevel

MÅLORGIE: SIF og  Tokmac Nguen (t.v.) tapte 4-3 for Rosenborg på Lerkendal søndag kveld.

MÅLORGIE: SIF og Tokmac Nguen (t.v.) tapte 4-3 for Rosenborg på Lerkendal søndag kveld. Foto:

Det er ikke hver dag SIF scorer tre mål på Lerkendal, men det ble likevel 4-3-tap mot Rosenborg. Godset-gutta ga aldri opp og kjempet heroisk utover i andre omgang.

DEL

TRONDHEIM: På drøye 50 år har Strømsgodset tapt 22 seriekamper for Rosenborg på Lerkendal. Kun én gang er det blitt seier (2007). I eliteseriekampen søndag kveld ble det 4-3-tap i en tidvis morsom kamp, men drammenserne var på etterskudd i hele oppgjøret og tapte fortjent. Selv om laget kunne utlignet på tampen.

Til tross for at Bjørn Petter Ingebretsens menn tapte skal de ha ros for at de aldri ga opp  – og scoret hele tre ganger på denne fryktede arenaen. Det er ikke hverdagskost.

Med sesongens femte bortetap blir SIF heller ikke kvitt nedrykksspøkelset. Ti runder før slutt er Buskerud-laget på 12. plass fire poeng foran Stabæk på kvalikplass (14. plass).

SIF i trøbbel

Vi fikk oppleve en svært rolig start på oppgjøret. Spillet bølget fram og tilbake. Lite skjedde før Rosenborg plutselig kom til en mulighet etter ti minutter. RBK-spissen Nicklas Bendtner var igjennom, men avslutningen var ikke god nok. Det løse skuddet trillet en meter utenfor.

SIF var ikke farlige nok, men kom på overganger innimellom. Etter 20 minutter fikk backen Lars Vilsvik en god avslutningsmulighet, men bommet delvis på ballen.

Så etter 22 minutter sa det pang i nettet bak Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Rosenborgs nye angriper Issam Jebali fikk kjempetreff fra rundt 20 meter og ballen duppet ned i mål. Et godt skudd, men Jebali fikk nærmest uforstyrret lade kanonen – intet press på ballfører.

Nå vaklet Strømsgodset skikkelig defensivt. Bendtner var nær en volleyscoring like etter 1-0-målet.

Det roet seg etter en om lag en halvtimes spill, men RBK virket å ha god kontroll. Det ble for spedt det gjestene drev med offensivt.

Fem minutter pause slo Rosenborg til igjen. Denne gangen var det Jebali som la pasningen etter et lite raid på venstresiden. Inne foran lurte Birger Meling seg imellom SIF-stopperne etter et fint løp, og Meling scoret fra fem meter – og 2–0.

«Mos'» første

Hva så med de marineblå? De svarte nærmest umiddelbart. Eirik Ulland Andersen og Tokmac Nguen kombinerte fint. Sistnevnte dro seg fri og sendte ballen inn foran mål. Til slutt maktet SIF-spissen Mustafa Abdellaoue å score fra kort hold – «Mos» første eliteseriemål for Godset.

Dermed var det  2–1 og match igjen, og en viktig scoring å ta med seg i garderoben etter en tam omgang av SIF før det.

– Den scoringen var viktig. Vi må bare kjøre på nå, sa «Mos» til Eurosport ved sidebytte.

Men Strømsgodset var ikke lenge ett mål bak. Bare fem minutter ut i andre omgang la Bendtner på til 3–1 til Rosenborg. Det hele startet med et svakt utspill av Godset-keeper Bugge Pettersen. Bendtner kunne til slutt kaldt og rolig plassere ballen i det høyre hjørnet.

Man skulle kanskje tro at dette var spikeren i kista for SIF? Men Tokmac Nguen ville det annerledes. Etter en snau times spill fikk «Tokki» uforstyrret nærme seg RBK-målet på et fint raid. Drammensgutten avsluttet med rapt skudd i inn ved stolperota. Dermed 3–2 på Lerkendal!

Spenning på slutten

Scoringsorgien fortsatte imidlertid i det 65. minutt, og dessverre for Strømsgodset var det Rosenborg som scoret sitt fjerde for kvelden. SIF sprakk om i forsvar igjen, og en dansk kombinasjon med Bendtner og Mike Jensen sørget for 4–2. Jensen avsluttet med å trille ballen inn i tomt mål.

Etter dette sank intensiteten i kampen noe, og det så ut som RBK skulle kontrollere dette i land.

Men igjen kom Godset tilbake i kampen. Etter en corner i det 84. minutt var «Mos» delaktig rett foran streken. Det ble til slutt 4-3-redusering etter et selvmål fra en RBK-spiller.

Nå jaget bortelaget 4–4 og Tokmac var nær utligning etter et godt skudd etter 88 minutter, men nærmere kom ikke SIF.

Kampfakta Rosenborg-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn

Rosenborg-Strømsgodset 4-3 (2-1)

Lerkendal, 16.519 tilskuere

Mål: 1-0 Issam Jebali (22), 2-0 Birger Meling (40), 2-1 Mustafa Abdellaoue (43), 3-1 Nicklas Bendtner (50), 3-2 Tokmac Nguen (59), 4-2 Mike Jensen (65), 4-3 selvmål (84)

Målsjanser: RBK 7, SIF 4

Gult kort: Lars Sætra, SIF

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand

Innbyttere SIF: Amahl Pellegrino fra 74. min. for Kristoffer Tokstad. Johan Hove fra 74. min. for Herman Stengel

RBKs lag: André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Mike Jensen, Djordje Denic, Anders Konradsen (Marius Lundemp fra 46. min.) - Pål André Helland (Jonathan Levi fra 24. min.), Nicklas Bendtner, Issam Jebali (Alexander Søderlund fra 84. min.)


SIFs lag:

Espen Bugge Pettersen

Lars Vilsvik

Jakob Glesnes

Lars Sætra

Jonathan Parr

Henning Hauger

Herman Stengel

Eirik Ulland Andersen

Kristoffer Tokstad

Tokmac Nguen

Mustafa Abdellaoue

Artikkeltags