Stor interesse for SIFs hjemvendte landslagsspiller

TILBAKE FRA UTLÅN: Mathias Berg Gjerstrøm kom innpå mot Rosenborg i 2. serierunde, men ble senere lånt ut til Kongsvinger i 1. divisjon. Midtbanespilleren er nå tilbake i SIF.

TILBAKE FRA UTLÅN: Mathias Berg Gjerstrøm kom innpå mot Rosenborg i 2. serierunde, men ble senere lånt ut til Kongsvinger i 1. divisjon. Midtbanespilleren er nå tilbake i SIF. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Utenlandske klubber viser interesse for Mathias Berg Gjerstrøm (19), og spisstalentet Abdul Basit-Agouda (17) har vært på prøvespill i Fulham og Udinese. Flere av SIFs unggutter kan bli lånt ut i sommer.

DEL

DRAMMEN: I disse dager er nok de fleste mest opptatt av hvilke spillere Strømsgodset eventuelt signerer og hvem av de etablerte som kan forsvinne i overgangsvinduet eller etter sesongen.

Samtidig har klubben en rekke unge og uetablerte spillere i troppen.

Fremtiden deres vurderes. Det kan bli forandringer for flere av ungguttene.

Mathias Berg Gjerstrøm er en av de yngre spillerne i troppen som er nærmest A-lagsspill. Nordstrand-gutten debuterte i eliteserien i 2014. Det ble med den ene kampen det året. Så langt i år har han fått et innhopp, det samme endte han på i 2015.

Etter å ha tilbrakt vårsesongen i 1. divisjonsklubben Kongsvinger er han nå tilbake på Marienlyst.

Etter hva Drammens Tidende erfarer har flere klubber, også utenlandske, vist interesse for Berg Gjerstrøm. Selv er G19-landslagsspilleren ordknapp når det gjelder framtiden.

- Nå har jeg først tenkt til å etablere meg her igjen, så får vi vente på det som skjer, sier midtbanespilleren til Drammens Tidende.

19-åringen har kontrakt med Godset ut 2018-sesongen, det er det han forholder seg til. Han sier han lærte mye i løpet av oppholdet i Kongsvinger. Han vil han gjøre seg fortjent til flere muligheter for Strømsgodset utover høsten.

Agent Stig Lillejord bekrefter at det er god interesse for Oslo-gutten, men at det viktigste er at Berg Gjerstrøm nå har en bra treningshverdag i Godset.

LES OGSÅ: Berg Gjerstrøm fornøyd i Kongsvinger

Trente med Fulham

Drammens Tidende har tidligere skrevet at klubbens store spisstalent, Abdul Basit-Agouda, i mars imponerte under prøvespill for den italienske Serie A-klubben Udinese.

Det som imidlertid ikke er like kjent er at 17-åringen i etterkant har trent med Fulham.

Det var for noen måneder siden at Basit-Agouda fikk trene med Championship-klubbens juniorlag en ukes tid.

Etter hva Drammens Tidende erfarer ønsker også Roma å få unggutten på prøvespill. Det er foreløpig uklart om Godset har takket ja eller nei til invitasjonen. 17-åringen kan muligens få reise i løpet av høsten eller etter endt sesong.

SIF-spissen fikk gode tilbakemeldinger etter oppholdet i både Udinese og Fulham. Basit-Agouda har kontrakt med Strømsgodset ut neste sesong. Han har ikke tenkt seg noe sted nå.

- Det blir i hvert fall ikke noe i sommer. Det har ikke vært noe snakk om en overgang, sier han.

LES OGSÅ: Godset-talent imponerte på prøvespill i Serie A-klubb

LES OGSÅ:

  Han kom inn på slutten av kampen og scoret Strømsgodsets første mål

  Strømsgodset-spissen har vært litt plaget med det ene kneet i en ukes tid. Målet for høstsesongen er å få noen innhopp for førstelaget.

  - Det har kommet flere forespørsler på våre spillere fra europeiske klubber, sa Jostein Flo til Drammens Tidende tidligere i sommer.

  Sportssjefen forteller at klubben ønsker å legge til rette for at talentene får reise på prøvespill. God læring og erfaring er plusser etter slike opphold, men for SIF er det viktig at timingen er rett. Det kan bli vel mye når de vender hjem til en travel hverdag med kamper for både klubb og landslag.

  Jostein Flo legger til at selv om det høres jevt ut med store europeiske klubbnavn, er det sjeldent at SIF-spillerne får trene med klubbenes A-lag.

  I utgangspunktet mener Flo det er best at spillerne holder seg i Strømsgodset til de blir aktuelle for større klubbers A-staller.

  Status for SIF-talentene

  Under ser du en oversikt over ungguttene i Godset som er nærmest spilletid for A-laget, men som fortsatt har til gode å etablere seg. Drammens Tidende har tatt utgangspunkt i at spillerne har vært med i troppen til en tellende kamp.

  Som oversikten viser kan flere være aktuelle for utlån nå i høst.

  Spillere og klubb diskuterer i disse dager, lite er derfor avklart eller offentlig kjent.

  Morten Sætra (19)

  Posisjon: Keeper

  Antall A-kamper for SIF i år: 0

  Kontrakt Godset: 12.2016.

  Status: Har ikke vært i dialog om ny kontrakt, men ønsker å bli i Strømsgodset.

  Christopher Lindquist (20)

  Posisjon: Høyreback

  Antall A-kamper for SIF i år: 1, NM

  Kontrakt Godset: 12.2017.

  Status: Vært i Godset etter å ha tilbrakt fjorårets høstsesong på utlån i Hønefoss i 1. divisjon. Har sittet på benken i ni seriekamper i år. Ønsker å bli værende i Godset, men føler han må ha spilletid på et høyere nivå enn 2. divisjon. Ser på mulighetene for utlån.

  Sondre Solholm Johansen (21)

  Posisjon: Midtstopper

  Antall A-kamper for SIF i år: 1, NM

  Kontrakt Godset: 12.2016

  Status: Sittet på benken i ni seriekamper. Står med ett kort innhopp i NM i år. I dialog om å forlenge kontrakten med Godset. Foreløpig ikke avklart om han blir i klubben, går på lån eller eventuelt bytter klubb. Trives i SIF, men trenger å spille på et høyere nivå enn 2. divisjon. Godset skal også være fornøyd 21-åringen.

  Henrik Bredeli (18)

  Posisjon: Venstreback

  Antall A-kamper for SIF i år: 0

  Kontrakt Godset: 12.2018

  Status: Var ikke en tropp til en eliteseriekamp i fjor. I år har han sett fire kamper fra benken. Føler han hadde en god periode i begynnelsen av sesongen, men ble syk og har trengt tid på å komme tilbake. Utlån i sommer vurderes. Føler selv han trenger å spille førstelagsfotball på et høyere nivå enn 2. divisjon.

  Knut Ahlander (17)

  Posisjon: Midtbane

  Antall A-kamper for SIF i år: 0

  Kontrakt Godset: 12.2017

  Status: Nesten trent fast med A-laget etter sommeren. Målet er å etablere seg i A-stallen i høst og fortsatt prestere i 2. divisjon og på G18-landslaget.

  Mathias Berg Gjerstrøm (19)

  Posisjon: Midtbane

  Antall A-kamper for SIF i år: 1, eliteserien.

  Kontrakt Godset: 12.2018

  Status: Fikk et kort innhopp mot Rosenborg i 2. serierunde. Gikk deretter på lån til 1. divisjonsklubben Kongsvinger. Kom etter hvert inn i varmen og fikk spille mye for hedmarkingene. Føler han utviklet seg mye med å spille viktige kamper mot større og fysiske spillere. Føler også han har blitt tryggere i eget spill. Tilbake i Godset etter sommeren. Konsentrerer seg nå om å prestere på trening. Samtidig er klubber interesserte i 19-åringen. 

  Abdul Basit-Agouda (17)

  Posisjon: Angrep

  Antall A-kamper for SIF i år: 1, NM

  Kontrakt Godset: 12.2017

  Status: Vært på prøvespill i Udinese og Fulham. Roma skal også være interessert i å se nærmere på spisstalentet. Sier han i hvert fall blir i Godset ut årets sesong. Skal jobbe hardt for å få innhopp for A-laget.

  Kristoffer Hoven (19)

  Posisjon: Angrep.

  Antall A-kamper for SIF i år: 1 serie, 1 NM.

  Kontrakt Godset: 12.2016.

  Status: Føler det har gått veldig bra i de fire-fem siste kampene (i 2.- og 3. divisjon). Har kontrakt ut året. Vet foreløpig ikke om kontrakten blir forlenget. Selv har han mest lyst til å fortsette i Godset.

  LES OGSÅ: Han er Godsets neste storscorer

  DTs fotballpodkast: Hør forrige ukes episode med Jostein Flo i vinduet under.

  Send inn tekst og bilder «

  Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

  Artikkeltags