Strømsgodset felt av to tette: – Jeg er skuffet

FELT AV LSK: Kristoffer Tokstad scoret ett og var farlig frampå ved et anledninger. Men to mål på fire minutter av Arnor Smarason ga Lillestrøm seieren på Åråsen.

FELT AV LSK: Kristoffer Tokstad scoret ett og var farlig frampå ved et anledninger. Men to mål på fire minutter av Arnor Smarason ga Lillestrøm seieren på Åråsen. Foto:

– Vi gjør sinnssykt store feil, sier trener Henrik Pedersen. Godset tar fotballferie på jumboplass. For spillerne venter kortere ferie og mer trening.

DEL

LILLESTRØM/DRAMMEN: Strømsgodset hadde tapt mot Stabæk hjemme, tapt mot erkerival Mjøndalen hjemme, ikke vunnet en bortekamp på lenge og ikke en kamp borte på naturgress så lenge noen kan huske.

På naturgresset på Åråsen ventet kriger-laget Lillestrøm på tabelljumboen fra Drammen. Finspill har ikke preget oppgjørene mellom lagene. Ei heller denne gangen.

Etter ett minutt sleivet midtstopper Lars Sætra da han skulle klarere på egen halvdel, og Lillestrøm kjørte over et forsvar i ubalanse. Men en ubesluttsom Gustafsson rotet bort muligheten for LSK, og Godset slapp med skrekken.

To minutter seinere hadde Sætra stilt inn både hode og bein, med flere viktige klareringer.

Godset tok tak i kampen

Lillestrøms lille overtak i spillet ble etter hvert jevnet ut. I det 21. minutt kom Godsets første farlighet. Tokstad løp på høyrekanten ned mot dødlinja og slo inn foran mål, men en LSK-forsvarer fikk så vidt pirket ballen vekk foran beina på Mos.

I det 38 minutt fikk Mos en chip fra Keita, dempet ballen på brystet og fyrte av på halvspretten.

Men LSK-stopper Sheriff Sinyan blokkerte skuddet. Stopperen har vært plaget med skader i to år, men søndag levde han – dessverre for Strømsgodset – opp til fornavnet sitt.

På den positive sida: Mos var tilbake på topp for SIF. Farlig frampå ved et par anledninger, men spissen fikk ikke mange baller å jobbe med.

Fire islandske minutter

Antydningen til en god periode for SIF varte ikke lenge. I løpet av fire minutter på tampen av første omgang satte Arnór Smárason punktum for en jevnspilt periode. Smarason hadde ikke scoret så langt i sesongen, men satte ballen i mål bak Viljar Myhra i det 42. og det 46 minutt.

Det første kom etter en trippelsjanse. Først headet Gustafsson rett på Myhra. Ballen havnet hos Melgalvis, som fyrte av fra kloss hold, men Myhra reddet mesterlig.

Returen havnet imidlertid hos Smarason på bakre stolpe som kontrollert satte inn 1–0 på relativt åpent mål. Myhra ergrer seg trolig over at den slapp forbi hanskene hans.

– Det er puslete forsvarsspill av Godset i forkant av målet, slo Rekdal fast.

Lillestrøm måtte klare seg uten toppscorer Thomas Lehne Olsen, men så ikke ut til å føle savnet av den tidligere Godset-spissen.

SIF-trener Henrik Pedersen var opptatt av at laget hans gjorde for mange personlige feil, og det ble Godset straffet hardt for.

Godset gjenoppsto – nesten

– Det var tungt å få to mål imot på slutten av omgangen. Men vi skal snu det, sa Mos til Eurosport i pausen.

Andre omgang startet med lite bud om at Godset skulle snu noe som helst. Lillestrøm styrte, Godset løp mellom.

I det 72-minutt kom imidlertid en Godset-mulighet ut av ingenting.

Vilsvik på høyrekanten dempet ballen på brystet og slo inn foran mål, hvor Tokstad styrte ballen i mål fra kort hold.

Så i det 77-minutt var Herman Stengel bare centimeter unna å utligne på et frispark utenfor 16-meteren. Plutselig så Strømsgodset både farlige og aggressive ut i spillet.

Men Lillestrøm gjenvant kontrollen. Kampen endte 2–1.

Jumbo-ferie

Lillestrøm tok et sprang oppover på tabellen, til 10. plass. Mens Godset tar sommerferie på jumboplassen.

Etter kampen uttalte trener Henrik Pedersen at han var skuffet over resultatet, og at de har gjort framskritt og tross alt gjorde en god kamp.

– Men vi gjør sinnssykt store feil, sinnssykt store feil.

I oppkjøringa til kampen hadde Pedersen kjørt laget hardt, med ekstra treninger og høyere intensitet. Fotballen han vil spille er preget av høyt press, gjenvinninger og løping i 90 minutter.

Problemet så langt har vært spillere han overtok som både psykisk og fysisk er ute av form. Ifølge VG har klubben nå kuttet ned på antall feriedager. De må vike for mer trening.

Neste kamp for Godset er hjemme mot Bodø/Glimt 5. august. I mellomtiden skal det trenes. Så gjenstår det å se om klubben klarer å snu situasjonen, og komme seg vekk fra bunnen av tabellen etter ferien. Halve sesongen gjenstår.

– Det er mørke skyer over hele klubben, sa sportssjef Jostein Flo til avisa.

Sammen med trener Henrik Pedersen jakter han nå forsterkninger. Men lommeboka gir ikke rom for all verden.


Kampfakta: Lillestrøm - Strømsgodset

Lillestrøm - Strømsgodset 2-1 (2-0)

Åråsen stadion, 4.337 tilskuere.

Mål: 1-0 Arnor Smarason (42.min), 2-0 Smarason (45.+2 min), 2-1 Kristoffer Tokstad (73. min).

Målsjanser: LSK fem, SIF fire.

Gult kort: Kristoffer Tokstad, SIF. Alex Dyer, LSK.

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar SK.

SIFs lag (4-3-3): Viljar Myhra - Mounir Hamoud (Lars-Christopher Vilsvik i 42. min.), Jakob Glesnes, Lars Sætra, Stian Ringstad - Martin Spelmann (Mustapha Fofana i 84. min), Henning Hauger, Herman Stengel - Kristoffer Tokstad, Mos Abdellaoue, Muhamed Keita (Amahl Pellegrino i 68. min).

Lillestrøms lag (4-4-3): Marko Maric - Mats Haakenstad, Frode Kippe, Sherrif Sinyan, Simen Rafn - Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken (Simen Kind Mikalsen i 84. min), Daniel Pedersen, Aleksander Melgalvis (Alex Dyer i 68. min) - Hans Daniel Gustafsson (Ebiye Moses i 68. min), Arnor Smarason.

Artikkeltags