«Tokki» klar for ungarsk toppklubb: – En bra avtale

NYTT KAPITTEL: Åtte år etter at han debuterte for Strømsgodset i Eliteserien skal Tokmac Nguen nå spille for ungarske Ferencvaros.

NYTT KAPITTEL: Åtte år etter at han debuterte for Strømsgodset i Eliteserien skal Tokmac Nguen nå spille for ungarske Ferencvaros. Foto:

Mandag ettermiddag ble Tokmac Nguen (25) klar for ungarske Ferencvaros. Jostein Flo skulle helst sett at 25-åringen ble i Godset. Samtidig er han godt fornøyd med overgangen.

DEL

DRAMMEN: – Vi skulle gjerne beholdt han, jeg har ikke noen problemer med å si det. Samtidig ønsker vi å eksportere spillere til utlandet og når kreftene slår inn er det ikke så enkelt å stå imot, sier SIFs sportssjef Jostein Flo.

Drammens Tidende har tidligere skrevet at Strømsgodset har forsøkt å forlenge med Tokmac Nguen i halvannet år.

Spekulasjonene om at 25-åringen skulle være på vei bort fra Strømsgodset har pågått i flere uker.

Mange klubber har vært interessert i drammenseren, som selv har vært tydelig på at han ønsker å prøve seg i utlandet.

Får rundt fire mill. kr.

Helgen for halvannen uke siden var Nguen Serbia, der han så på forholdene og hilste på folk i Partizan Beograd. På det tidspunktet kunne det så ut til at han skulle havne i serbisk toppfotball.

Jostein Flo bekrefter at flere klubber har vært ute etter «Tokki» og at klubben har mottatt flere bud.

Nguen hadde egentlig kontrakt med Strømsgodset fram til i sommer. Jostein Flo ønsker ikke å røpe overgangssummen, men bekrefter at:

– Det var en god avtale.

Etter hva Drammens Tidende erfarer får drammenserne i overkant av fire millioner kroner for den hurtige midtbanespilleren.

– Han ville vekk. Han har utviklet seg veldig, er en god spiller og har gått med en drøm om å reise ut i Europa, sier Flo.

Tokmac Nguen debuterte for Godset i Eliteserien i 2011. Siden den gang har han også vært på utlån til Bærum og Stabæk. De siste par årene, og kanskje først og fremst i fjor, har 25-åringen vært meget god i SIF-drakten.

Kamp til helgen

Ferencvaros topper den ungarske toppligaen etter 18 kamper. Lagets neste seriekamp spilles lørdag 2. februar.

Da skal Nguen nye klubb opp mot Budapest Honvéd på hjemmebane. Ferencvaros holder til i Budapest, hjemmearenaen heter Groupama Arena og har en kapasitet på 24.000 tilskuere. Ferencvaros leder serien fem poeng foran Vidi.

«Tokki» trente med SIF i forrige uke.

I helgen la han imidlertid ut flere bilder fra sin tid i Godset på Instagram. Han hadde også lagt til et blått hjerte. Drammens Tidende var i kontakt med midtbanespilleren i helgen, men da hadde han ikke noe å melde angående om en overgang var nært forestående.

Artikkeltags