Gå til sidens hovedinnhold

Vaagan Moens marerittsesong

● 31-åringen ute i fire til seks uker ● Bortsett Vaagan Moen/Ogunjimi håper SIF alle blir klare til MIF-kampen

Artikkelen er over 6 år gammel

Petter Vaagan Moens første sesong i Godset har vært vanskelig. Nå er 31-åringen ute i nye fire til seks uker.

DRAMMEN: At midtbanespilleren nå må tåle enda et avbrekk fra fotballen, skyldes skaden han pådro seg før det var spilt 30 minutter mot Start søndag.

Undersøkelsene viser at hedmarkingen har fått en sene på undersiden av foten delvis avrevet.

Det er graden av smerter som avgjør hvor lang tid det tar å komme tilbake i fotballtrening, men i utgangspunktet er Petter Vaagan Moen uaktuell for kamp de neste fire til seks ukene.

– Det er tøft det. Man får ta det som læring og en erfaring rikere, men det er kjedelig, veldig kjedelig, sier han til Drammens Tidende.

Mister mye av sesongen

Nye uker på sidelinjen er naturligvis det siste Petter Vaagan Moen trenger etter å ha jobbet seg tilbake til en plass på laget.

31-åringen startet serieåpningen mot Vålerenga, men var ute hele våren med en kneskade. Da midtbanespilleren gjorde comeback mot Viking i begynnelsen av juli, hadde han ikke spilt eliteseriefotball siden april.

Men i sommer har det gått bra for Hamar-gutten. Han var blant annet en viktig bidragsyter for Godset i Europa League-kvalifiseringen.

Skal vise hva han står for

Før søndagens kamp mot Start hadde mannen med den presise venstrefoten, blitt byttet inn i flere av de siste seriematchene. Mot sørlendingene hadde han endelig gjort seg fortjent til å starte igjen, men gleden varte altså i underkant av en halvtime.

Vaagan Moen sier dette er første gang han har vært så plaget meg skader i sesong. Det er uvant, men han er optimistisk og tar det som læring.

– Selv om det er veldig tøft nå, så må man vise hva man står for. Sånn er det for alle som er skadet, du må bare jobbe hardt for å komme tilbake, forteller han.

Hvis 31-åringen blir frisk innen estimert tid, og får spille kampen mot Sarpsborg 08 i begynnelsen av oktober, samt de resterende fire ligarundene, vil Petter Vaagan Moen ha vært involvert i elleve av 30 seriekamper i løpet av hans første sesong i Strømsgodset.

LES OGSÅ: DT Fotball med egen podkast

Det positive for hedmarkingen må være at etter kneskaden var leget, evnet han å komme raskt tilbake i bra fysisk form. Så spørs det bare hvor mye tillit 31-åringen får når han er frisk og rask igjen. Det er en hard kamp om plassene på Godsets midtbane om dagen.

Spillere på vei tilbake

Mot Start måtte Strømsgodset gjøre fem endringer på laget som startet den forrige kampen mot Aalesund.

Mohammed Abu var utilgjengelig på grunn av dødsfall i familien, men midtbanespilleren fra Ghana skal nå være på vei tilbake til Drammen.

Midstopper Kim André Madsen var litt plaget med et kne i forrige uke, men gjennomførte en halv treningsøkt i dag. Stopperen er forhåpentligvis med for fullt onsdag.

Sideback Mounir Hamoud fikk en kjenning i lysken sist uke, men er blitt mye bedre. Målet er at han er i ordentlig fotballtrening igjen i dag eller torsdag.

Høyreback Lars Vilsvik kjente det også i lysken forrige uke og ble derfor tatt ut av fotballtrening. Norsk-tyskeren trener alternativt, men tanken er at han skal være tilbake i slutten av uken.

Den offensive midtbanespilleren Bassel Jradi er for tiden opptatt med landslagsoppdrag med Libanon, men skal være tilbake i byen på fredag.

Martin Rønning Ovenstad fikk seg en solid smell mot Start. Det så ut som han hadde vondt etter kampen, men det var kun snakk om en mindre slagskade. Midtbanespilleren fra Lier er tilbake i trening igjen.

Bortsett fra langtidsskade Marvin Ogunjimi og Petter Vaagan Moen håper Godset å få de resterende spillerne klare til søndagens lokalderby mot Mjøndalen.

LES OGSÅ: Nå er Mjøndalen - Strømsgodset utsolgt

60 mm regn skal øse ned i dag 

Kommentarer til denne saken