Vant alt av fysiske tester i Sarpsborg

RÅSKINN: Selv om Bjørn Petter Ingebretsen (bak) føler seg frisk og rask etter sykemeldingen, har ikke Godset-treneren noe å stille opp med hvis nysigneringen Kristoffer Tokstad strammer brystkassa.

RÅSKINN: Selv om Bjørn Petter Ingebretsen (bak) føler seg frisk og rask etter sykemeldingen, har ikke Godset-treneren noe å stille opp med hvis nysigneringen Kristoffer Tokstad strammer brystkassa. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristoffer Tokstad har ofte fått høre at han er «en maskin». På to og et halvt år tapte ikke 25-åringen en eneste test i Sarpsborg 08.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodsets kantspiller er kanskje klubbens nye Iver Fossum-type. På grunn av en imponerende utholdenhet var Fossum overlegen på Godsets lengre løpstester. I tillegg skal Kristoffer Tokstad ha styrke og eksplosivitet. Nysigneringen kan derfor spille på hele det fysiske registeret.

– Da vi var i La Manga ble det noen oppslag i VG om at jeg var maskin. Det går på at jeg har bra utholdenhet og er ganske sterk og rask, at jeg har den fysiske pakken, sier Tokstad til Drammens Tidende.

I Sarpsborg-miljøet hevdes det at Tokstad har bidratt sterkt til å forbedre treningskvaliteten i S08 siden han kom til Østfold-klubben. 25-åringen har ikke tapt en fysisk test på mange år.

– Ikke i Sarpsborg tror jeg, men i Lillestrøm var det noen som var veldig eksplosive, forteller han.

Det er snart fem år siden han forlot LSK.

Fysikken skyldes blant annet en meget seriøs holdning til trening.

I DTs fotballpodkast forteller Lørenskog-gutten om hvordan trening er og blir en viktig del av livet. Løping og styrketrening har alltid vært på agendaen. Idretten har alltid vært fotball.

DTs fotballpodkast: Hør den rykende ferske episoden med Marius Høibråten i vinduet nederst i saken.

LES OGSÅ: Spisskrise kan åpne opp for Basit (17)

Spiss på lørdag?

Godsets femmillionerskjøp kan debutere mot Molde på Marienlyst lørdag. Med Marcus Pedersen og Tommy Høiland ute med røde kort, er sjansen stor for at det er Kristoffer Tokstad som starter på topp for de marineblå.

– Det er ikke noe problem hvis jeg blir tildelt den rollen der, sier Tokstad.

Han er først og fremst høyrekant, men i fjor fikk han også muligheten som spiss ved et par anledninger. Starter 25-åringen på topp, kan moldenserne forvente seg en motstander som kommer til å løpe og slite for å strekke forsvarsfireren og som enten går på løp i bakrom eller forsøker å finne seg et ledig rom i boksen.

Da passer det jo bra å bli bedre kjent med midtbanespilleren ved å lytte til DTs fotballpodkast.

LES OGSÅ: Tokstad klar for Godset

Kastet ut av hotellet

Han debuterte i eliteserien i 2009 med Lillestrøm. I ukens podkast forteller Tokstad om sin treningsiver, hvordan det har opplevdes å komme til en klubb som har slitt den siste tiden og hvilke mål og ambisjoner han har på sikt.

Samtidig avslører en av Godsets dyreste signeringer at han har blitt kastet ut av hotellet han bor på fordi det er elvefestival i byen. Heldigvis er det ikke så lange veien til familien i Lørenskog.

LES OGSÅ: Utroper Godset til en av overgangsvinnerne

I ukens podkast snakker vi også om pangdebuten til Thomas Sørum i brun drakt, og vi har latt oss imponere av Mjøndalens unge midtstopper William Sælid Sell.

Monica Austad Pedersen vant forrige ukes quiz. Har du også lyst på en fin MIF- eller SIF-premie i posten?

Da bør du svare på ukes spørsmål:

– Kristoffer Tokstad har scoret et hat trick i serien i år. Mot hvilken klubb?

Send svaret til:

ola.niemann@dt.no eller mathias.bergquist@dt.no. Legg ved navn og adresse.

DTs fotballpodkast: Episoden med Kristoffer Tokstad finner du i vinduet under.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags