Wibe-Lund håper han kan gjøre BP stolt: – Han er som en far for meg i fotballmiljøet

Det er snart fire år siden Bjørn Petter Ingebretsen hentet Svelvik-mannen til Strømsgodset. På fotballens nasjonaldag håper Håkon Wibe-Lund at han kan gi sin gode venn en fantastisk gave.

DEL

DRAMMEN: For etter at Ingebretsen bestemte seg for å trekke seg som hovedtrener i Strømsgodset på grunn av helsemessige årsaker, blant annet som følge av mye stress og press, vil en seier over Vålerenga torsdag kveld trolig være det beste trenerteamet og spillerne kan gjøre for sin tidligere sjef.

På samme måte som da Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg i 2016, skal Håkon Wibe-Lund nå gjøre en midlertidig jobb som hovedtrener. Det var BP som fikk mannen fra Svelvik til hjemlige trakter sommeren 2015. Siden har Wibe-Lund jobbet tett med både BP og Tor Ole Skullerud.

38-åringen legger ikke skjul på at Ingebretsen betyr mye for han.

– Vi er alle veldig glad i BP. Det er jo BP som hentet meg til Strømsgodset. Han er som en far for meg i fotballmiljøet så ja, det er tøft, sier han til Drammens Tidende.

Torsdagens kamp mellom Strømsgodset og Vålerenga kan du følge øverst i denne saken fra klokken 20.00.

Saken fortsetter under bildet.

STOLER PÅ SPILLERNE: Håkon Wibe-Lund mener både klubben, trenerne og spillerne er profesjonelle nok til å takle den vanskelige situasjonen de nå befinner seg i.

STOLER PÅ SPILLERNE: Håkon Wibe-Lund mener både klubben, trenerne og spillerne er profesjonelle nok til å takle den vanskelige situasjonen de nå befinner seg i. Foto:

Roser spillerne

Samtidig var det ikke vanskelig for Berger-mannen å stille opp som lagets fremste leder når klubben nå havnet i en enda mer krevende situasjon.

– Da må du steppe opp og selvfølgelig ta den oppgaven på vegne av klubben og ikke minst spillergruppa.

Onsdag morgen hadde han og resten av støtteapparatet en åpen og ærlig prat med spillerne. Målet er å komme styrket ut av det som har skjedd.

Håkon Wibe-Lund er ikke i tvil om at spillerne skal klare å holde riktig fokus, til tross for trenersituasjonen, 14. plass på tabellen og det hektiske kampprogrammet i mai måned.

– Om enn hvor vondt det må være, så skal vi fortsatt spille kamp i morgen. Jeg synes spillerne er helt eksemplariske i forhold til å håndtere det. Samtidig må de selvfølgelig få lov til å prate litt ut om det som har skjedd også.

Hør hele intervjuet med Wibe-Lund i videovinduet under.

  Møter høytflygende Vålerenga

  Mens Strømsgodset ikke har klart å vinne sine seks siste seriekamper og ligger tredje sist på tabellen, kjemper Vålerenga i toppen av tabellen. De fem siste kampene har endt med tre seiere og to uavgjorte kamper for Ronny Deilas lag.

  Samtidig VIF-spillerne trolig svært revansjesugne etter at drammenserne slo dem både hjemme og borte i fjor. Fjorårets kamp i hovedstaden endte hele 4–1 til Godset.

  Håkon Wibe-Lund utelukker ikke at hele Strømsgodset, til tross for Ingebretsens avgang, nå kan få et oppsving og slå hardt tilbake.

  – Absolutt. Fotball er en bransje hvor ting skjer fort og hvor ting er vanskelig, men de er profesjonelle fotballspillere og på samme måte som vi er en profesjonell klubb, så må vi takle og håndtere det.

  Godsets daglige leder om trenerjakten: – Vi er helt i startfasen

  SIF-spillernes reaksjoner etter at treneren trakk seg: – Vi har stått bak BP hele veien

  GU-leder om BPs avgang: – Håper han kan fortsette videre 

  Artikkeltags