Wikheim er klar for Gent

NY KLUBB: Torsdag ettermiddag offentliggjorde Gent overgangen.

NY KLUBB: Torsdag ettermiddag offentliggjorde Gent overgangen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gustav Mendonca Wikheim (22) har signert kontrakt ut 2019-sesongen med det belgiske topplaget.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset og KAA Gent er enige om en overgang for Hokksund-gutten Gustav Mendonca Wikheim.

Godsets sportssjef Jostein Flo vil ikke kommentere størrelsen på overgangsbeløpet, annet enn at det er over ti millioner kroner, men bekrefter at 22-åringen nå skal fortsette karrieren i Belgia. Mendonca Wikheims kontrakt med KAA Gent strekker seg ut 2019-sesongen.

- Det var en mulighet jeg bare måtte gripe, sier kantspilleren til Drammens Tidende.

- Vi skal glede oss over at vi lykkes med slike overganger. Jeg skjønner hvis supporterne blir lei seg når vi selger spillere de har blitt glade i, men dette gir grunnlag for økt satsing. Vi skal fortsette å utvikle og eksportere de til store europeiske ligaer. Det er slik vi driver. Det er vår forretningsmodell, forteller Jostein Flo til Drammens Tidende.

Etter hva Drammens Tidende erfarer er overgangssummen på i overkant av 15 millioner kroner.

Da Drammens Tidende var i kontakt med 22-åringen på mandag var han fortsatt i Drammen, men i løpet av de siste dagene har eikværingen gjennomført legesjekk og sett på fasilitetene i Gent.

Overgangen ble offentliggjort torsdag ettermiddag.

Ble enige i forrige uke

Sist fredag skrev Drammens Tidende at Gent og SIF hadde forhandlet om Mendonca Wikheim i flere dager og at klubbene var nær en avtale. Partene skal ha kommet til enighet i forrige uke.

LES MER: Godset i sluttforhandlinger med Gent om Wikheim.

Mendonca Wikheim startet 27 av 30 seriekamper for Strømsgodset i 2015-sesongen og var en av lagets beste spillere. Han stoppet på ni mål og åtte målgivende pasninger - i det som var hans definitive gjennombrudd i eliteserien.

I lang tid har det vært stor interesse rundt den hurtige kantspilleren.

Eikværingen var svært nær en overgang til danske FC Midtjylland i sommer. Den gang sa han til Drammens Tidende at han var skuffet over at overgangen strandet i siste liten, men at han bare skulle fortsette å jobbe hardt for at en lignende mulighet skulle dukke opp igjen.

Godset og Mendonca Wikheim har tidligere takket nei til flere norske klubber. Sammen har de lagt opp et løp som en dag skulle føre til at eikværingen ble solgt til en større liga i Europa.

Danskene skal ha vært på banen denne gangen også, men Strømsgodset skal kun ha forhandlet med Gent.

Selv om 22-åringen har sett, lest og hørt en del om sin nye klubb i det siste, har han naturligvis ikke preferanser fra den belgiske toppidivsjonen. Men han vet han har signert for et meget godt lag.

- Det ser ut som det er veldig gode spillere her, så må jobbe knallhardt. Utvikler jeg meg meg slik jeg håper og tror jeg skal, så vil jeg få sjansen etter hvert, forteller han.

Videre i Champions League

KAA Gent topper for tiden den belgiske toppdivisjonen - tre poeng foran Club Brugge.

Det mest imponerende er at belgierne er klare for åttedelsfinale i Champions League etter å ha gått videre fra gruppe H, som besto av Zenit, Valencia og Lyon.

Mendonca Wikheims nye klubb skal opp mot tyske Wolfsburg i åttedelsfinalen. Matchene spilles 17. februar og 8. mars. KAA Gent åpner med hjemmekamp på Ghelamco Arena, som har plass til rundt 20.000 tilskuere.

- Det er en stor klubb, det må vi huske. Det er et lag på et høyt nivå, så han må konkurrere om en plass på laget, sier Jostein Flo. Sportssjefen tror likevel 22-åringen har gode sjanser til å lykkes i Belgia.

The Buffalos trenes av belgiske Hein Vanhaezebrouck. Mendonca Wikheim hadde opprinnelig kontrakt med Godset fram til sommeren 2017.

Fossum til Hannover?

Som Drammens Tidende tidligere har skrevet har Strømsgodset mottatt bud på et tosifret millionbeløp på en annen stor Godset-profil. Det er Bundesliga-klubben Hannover som har et sterkt ønske om å sikre seg Iver Fossum, men det har vært stille rundt en eventuell overgang for huringen de siste ukene.

LES MER: Storklubber har lagt inn tosifrede millionbeløp på Wikheim og Fossum.

Etter hva Drammens Tidende forstår har unggutten veldig lyst til å fortsette karrieren i Tyskland.

Kilder DT har snakket med mener at laget, som ligger i bunnsjiktet i Bundesliga, virkelig har behov  for en hardtarbeidende og ballsikker boks-til-boks-spiller som Iver Fossum.

Hannover skal være villig til å bli med på en avtale på rundt 20 millioner kroner for å sikre seg Hurum-gutten.

- Hva har salget av Wikheim å si for en eventuell overgang for Iver Fossum?

- Vi har i utgangspunktet ikke ønske om å selge noen av våre mest sentrale spillere. Vi er heller ikke avhengig av det. Men intensjonen er at vi skal vurdere salg til utenlandsk klubb hvis spilleren er god nok – og tilbudet er rett for begge parter. Er det snakk om store klubber og store beløp så er vi er nødt til å vurdere det. Vi har tross alt sett disse spillerne i øynene og forlenget kontraktene på de premissene. Det har vært en del av den karriereplanen vi har lagt for dem. Det er som er spesielt nå er at det er så stort fokus på flere av våre mest sentrale spillere, svarer Jostein Flo.

Han ønsker ikke å kommentere når man kan få en endelig avklaring på hva som skjer med Fossum, men er klar på at spillere som eventuelt forlater klubben skal erstattes.

Artikkeltags