BP: - Den viktigste kampen i hele år

GOD STEMNING: SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen testet egne fotballferdigheter på trening denne uken. Stemningen i troppen er god.

GOD STEMNING: SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen testet egne fotballferdigheter på trening denne uken. Stemningen i troppen er god. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Godset stiller skadefrie og har ro inn mot oppgjøret mot erkerivalen Mjøndalen på Marienlyst fredag. SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen gleder seg, og omtaler kampen som den viktigste i hele år.

DEL

DRAMMEN: – Dette er den viktigste kampen i hele år, og jeg gleder meg, sa SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen etter at SIF sikret ett poeng borte mot Brann sist søndag.

Torsdag svarer han følgende etter en rolig økt på Marienlyst dagen før nabooppgjøret.

– Alle kamper gir bare tre poeng, men i hverdagen så er dette en av de viktigste kampene. Helt klart!

Strømsgodset gjennomførte en rolig treningsøkt og avsluttet tidlig torsdag. Etterpå tok spillere, trenere og støtteapparat en matbit sammen.

– Gutta er på

– Nå er vi klare. Det er god stemning etter to gode prestasjoner og to gode resultater. Gutta er på, og det er null skader. Det er stor bredde i troppen. Igjen er det gode fotballspillere som ikke får være med å spille, og som ikke er på benken en gang. Det er tøft, fastslår BP.

Og legger til:

– Det er veldig fint.

En spiller som Martin Rønning Ovenstad kom innpå i serieåpningen mot Haugesund, men midtbanespilleren var ikke med i troppen som dro til Bergen for å møte Brann.

Spillerne fikk vite laget før torsdagens rolige økt, men det blir først offentliggjort en og en halv time før kampstart i Ælv Classico. Med andre ord 17.30 fredag.

– Roligere enn i treningskampene

BP har ledet Godset gjennom hele sesongoppkjøringen, og føler en ro etter en god start og fire poeng på to seriekamper.

– Jeg har vært mere spent tidligere enn jeg er nå. Nå er jeg trygg på laget. Vi har fått gjort det vi skal og gutta vet hva vi skal. Nå vet jeg at gutta gjennomfører og får ikke gjort så mye mer. Jeg er veldig mye mere rolig nå enn jeg var tidligere i år, inkludert treningskampene, forteller BP, og legger til.

– Vi har fått en oppkjøring hvor vi har jobbet med de tingene vi vil, og fått den roen som vi ønsker.

Jublet for seier sist

SIF-treneren jublet heftig etter at Godset vant 4–2 i det forrige eliteserieoppgjøret mellom de to lagene høsten 2015. Marcus Pedersen scoret to mål på overtid i kampen som gikk på daværende Isachsen Stadion. 

– Jeg jublet mye da vi vant på Isachsen sist, men ikke noe mer enn jeg gjør når vi avgjør en kamp på overtid mot andre. Det var deilig å avgjøre på overtid, forteller BP.

Han forteller følgende om kampplanen:

– Det viktige blir at vi spiller vårt spill og tar tak i kampen sånn som vi ønsker. Også må vi være oppmerksomme på deres styrke. Dødball kan bli viktig og deres kantspill og innlegg. Vi må ta ut i boks og være oss selv og legge press på dem. Vi skal få de situasjonene om vi ønsker, også skal de ta hensyn til oss.

Går en lang tur

På kampdagen føler SIF-treneren bare glede, og kommer til å ta livet med ro inn mot nabooppgjøret.

– Da er jeg inne i modus og bare gleder meg. Jeg går meg en lang tur og prater med kona, og holder meg hjemme. Jeg spiser og koser meg og begynner å tenke litt på kampen, forteller BP.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken