Gå til sidens hovedinnhold

Langt tøffere krav

Artikkelen er over 6 år gammel

I 2011 debuterte Iver Fossum på det norske G15-landslaget. I går kveld spilte han sin tredje kamp for det norske U21-landslaget, allerede som attenåring.

DRAMMEN: Midtbanespilleren har dermed gått gradene langt raskere enn de fleste, og fått merke godt at kravene som stilles er langt tøffere på U21-nivå, der han nå er ferdig med sin andre samling.

– Det stilles mye større krav. På G15-landslaget var det mest krav om innsats og om å jobbe hardt defensivt. Her er kravene like harde defensivt, men her kreves det mye mer når det gjelder det offensive, sier Fossum.

LES OGSÅ: Ødegaard tidenes yngste da Norge vant

– Litt fornøyd

Han spilte i likhet med Strømsgodset-kamerat Marius Christopher Høibråten halvannen omgang da det norske laget slo Ungarn 2–1 på Marienlyst i går kveld.

– På G15-nivå kunne man nesten slå bort ballen og løpe – og fortsatt få skryt, sier Fossum, som leverte nok en solid kamp for det norske laget.

Selv beskrev seg selv som «litt fornøyd» med samlingen som helhet.

– Jeg er ikke helt topp fornøyd, men samtidig reiser jeg hjem med en god følelse, sier attenåringen.

LES OGSÅ: Går gradene med stil

To seire på fem dager

Norge tok ledelsen midtveis i den første omgangen etter at kaptein og Brann-spiller Jonas Grønner pirket inn returen etter en dødball.

Marius Lundemo økte ledelsen snaue ti minutter senere. Lillestrøm-spilleren dro seg innover fra høyre, og skjøt lavt ned i Domonkos Leindlers nærmeste hjørne.

Etter pause døde kampen noe ut. Både Høibråten og Fossum ble byttet ut halvveis ut i den andre omgangen. Ungarerne reduserte ved Dominik Nagy ti minutter før slutt, men klarte ikke å få noen utligning. Dermed har Norge slått både Irland og Ungarn i treningskamper på Marienlyst i løpet av fem dager.

Martin Rønning Ovenstad sto over kampen på grunn av en ankelskade han pådro seg på trening søndag. Kampen mot Lillestrøm på søndag skal ikke være i fare.

LES OGSÅ: Får ikke reklamere for melk
 

Kommentarer til denne saken