SIF vil jobbe aktivt for en senere seriestart

SNØMÅKING: Banemannskapene måtte rydde banen for snø før kampen mellom Strømsgodset og Stabæk kunne blåses i gang.

SNØMÅKING: Banemannskapene måtte rydde banen for snø før kampen mellom Strømsgodset og Stabæk kunne blåses i gang. Foto:

Av

Etter den mildt sagt vinterlige åpningsrunden i Eliteserien så melder Strømsgodset nå at de aktivt vil jobbe for en senere seriestart foran de kommende sesongene.

DEL

DRAMMEN: Dermed er Strømsgodset enig med klubbens supportere GodsetUnionen som også er sterkt imot en så tidlig seriestart i fotballens eliteserie.

Godset spilte 2–2 mot Stabæk på Marienlyst i eliteseriestarten søndag. 5.122 var tilskuertallet som ble registrert i snøføyka. SIF tror at det neppe var så mange var innenfor portene.

– For det første var det veldig utfordrende for oss, selv om vi ikke hadde de verste forholdene, å få avviklet kampen sist helg. I tillegg er det viktig å si fra om vår mening om dette fordi Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball om ikke lenge skal sette seg ned å drøfte tidspunkt for seriestart i de neste årene, sier SIFs daglige leder Dag Lindseth Andersen til Drammens Tidende.

Andersen tror kanskje norsk fotball er blitt litt lurt av noen milde vintre i de siste årene.

– Men det vi opplever i vinter er jo langt fra unormalt. Det er ofte full vinter rundt 10. mars, kommenterer SIF-lederen.

«Bør lære av det som har skjedd»

SIF skriver blant annet dette på godset.no:

«Strømsgodset er skeptiske til en så tidlig seriestart. Det var vi den gangen vedtaket ble fattet tilbake i 2016, og vi er ikke mindre skeptiske nå. Det som har skjedd i helgen bidrar til å svekke norsk fotball som merkevare. Vi ønsker en senere seriestart, aller helst etter påske, og vi ønsker forutsigbarhet og en fast start fra sesong til sesong. Det er viktig for supporterne og alle som er glade i norsk fotball. Og det er viktig for oss at de blir hørt. Derfor vil Strømsgodset jobbe aktivt for en senere seriestart, større forutsigbarhet og fotball på grønne baner når terminlisten for de neste årene skal vedtas.»

Klubben melder også at man bør lære av det som har skjedd i år, og tiden fremover må brukes til å bygge opp entusiasmen for Eliteserien igjen.

Oppfordrer til boikott

GodsetUnionen oppfordrer til boikott de første serierundene i 2019

 – Seriestarten er altfor tidlig, mars er en vintermåned og folk er fortsatt i vintermodus. Også skal det bare spilles fire kamper i juni og juli da forholdene er som best, det blir for dumt, sier Tor Arne Hansen som er leder i GodsetUnionen.

Snøen lavet ned før serieåpningen søndag kveld. Banemannskapene på Marienlyst måtte rydde banen for snø før oppgjøret mellom Strømsgodset og Stabæk.

Etter kampen la GodsetUnionen ut følgende melding på sine hjemmesider: «GodsetUnionen oppfordrer til full boikott!»

Norges Fotballforbund har forlenget sesongen med tidligere start og seinere avslutning. Denne sesongen vil vare fra mars til november. Cupfinalene spilles i desember.

– Det er på høy tid at dere legger til rette for at supporterne faktisk skal ha det fint på kamp, og hvis det ikke blir tatt grep nå oppfordrer GodsetUnionen til full boikott de første serierundene i 2019, skriver de i innlegget.

Hansen sier til Drammens Tidende at han håper flere supporterklubber blir med på denne boikotten hvis ikke seriestarten utsettes nærmere våren.

GodsetUnionen vil ha seriestart i april, med avslutning med cupfinaler i november. Og viser til at dette er tradisjonen i norsk fotball.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags