– Har gode spillere i alle posisjoner

Jarl André Storbæk (t.v.) Abdisalam Ibrahim, Bismark Adjei-Boateng og Thomas Lehne Olsen jubler etter 3-1-scoringen mot Tromsø på det nye kunstgresset.

Jarl André Storbæk (t.v.) Abdisalam Ibrahim, Bismark Adjei-Boateng og Thomas Lehne Olsen jubler etter 3-1-scoringen mot Tromsø på det nye kunstgresset. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Debrecen-manager Elemer Kondas spionerte på SIF før møtet i E-cupen. Han opplevde ellevill Godset-jubel, men mener de fikk lett spill mot Tromsø.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset skal møte ungarske Debrecen i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen.Lørdag satt Debrecen-manager Elemer Kondas på tribunen da serieleder SIF slo Tromsø fortjent 3–1 på Marienlyst.

Kondas noterte flittig, og Godsets neste hjemmekamp er nettopp denne europacupkampen, som er torsdag 18. juli – returen går i Ungarn én uke senere.

– Ble du imponert av SIF?

– Strømsgodset har gode spillere i alle posisjoner, og spesielt på høyresiden var de gode i dag – med mange fine innlegg, sier Kondas til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Ut med skade – usikker på omfang

Skryter av spillestil

Ungareren legger imidlertid til at han synes SIF fikk lett spill mot et svakt Tromsø-lag.

– Hele kampen ble kontrollert av Strømsgodset, og spesielt i andre omgang gjorde Tromsø mange feil, kommenterer Kondas, som skryter av drammensernes ballbesittende spillestil.

Kondas betrakter seiersmulighetene til sitt eget lag som 50 prosent mot SIF. Da undertegnede forteller ham at Godset er ubeseiret hjemme i serien på over to år og 31 matcher så smiler han.

– Det er bare å gratulere med den statistikken, men alt har en slutt, melder Kondas.

SIFs forrige tap i en obligatorisk kamp i Drammen var for øvrig nettopp i E-cupen – mot det spanske storlaget Atlético Madrid i august 2011. Debrecen er uansett ikke av det kaliberet. Manageren er dessuten litt bekymret for å spille kamp på kunstgress, noe det ikke gjøres i Ungarn.

– Men vi har ny kunstgressbane på vårt akademi, så vi kan trene på det, opplyser han.

LES OGSÅ: Edvartsen: – Det var feil å dømme straffe

Adam advarer

SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey sa dette da han fikk høre at Debrecen-manageren hadde vært til stede på Gamle Gress.

– Han skal han få et skikkelig sjokk når vi kommer opp på et høyere nivå om et par uker. I dag vant vi på en litt dårlig dag, uttaler Godset-kapteinen.

Han betrakter Debrecen som god eliteseriemotstand.

Stefan Johansen er usikker på hvilket nivå som holder for å komme over det første hinderet i Europaliga-kvaliken.

– Jeg vet for lite om motstanderen ennå. Mot Tromsø var vi elendige den første halvtimen, men i andre omgang holdt vi et nivå TIL ikke kunne matche, uttaler Johansen.

LES OGSÅ: – Formen har aldri vært bedre

Nytt kunstgress

For første gang spilte SIF tippeligakamp på det nye kunstgresset. De Godset-spillerne vi var i kontakt med synes alle det er litt uvant den første tiden.

– Nå kunstgresset er såpass splitter nytt så går ballen litt unaturlig – sklir litt unna, sier Stefan.

Men på sikt mener han dette kunstgresset skal bli ti ganger bedre enn det gamle – bare det får satt seg litt.

PS! SIF skal nå ut i to bortekamper i eliteserien – mot Haugesund og Sandnes Ulf.

LES OGSÅ: – Formen har aldri vært bedre

Artikkeltags