Hvordan løser Deila denne utfordringen?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ronny Deila har fått litt hodebry. Han har bare fire friske forsvarsspillere. Ingen reserver. Kun Lars-Christopher Vilsvik, Jarl André Storbæk, Marius Høibråten og Lars Sætra. Det høres ut som et problem, men Godset-treneren tar ikke slike ord i sin munn. I hans verden er dette en utfordring. Han må gjøre det beste ut av situasjonen. Men Godset har satt seg selv i en situasjon som kan koste dyrt.

Jørgen Horn er ute på ubestemt tid. Ingen klarer å påvise hva som egentlig er galt med ryggen hans. Det er ikke noe godt tegn. Med Kim André Madsen har man i hvert fall stilt en diagnose (prolaps) – og operert. Han er tilbake om cirka en måned. I serieåpningen ble også Mounir Hamoud skadd. Sidebacken fikk en kraftig strekk, og kan være ute en god stund. Det er overhengende sannsynlig at disse tre blir fraværende i hele april. Det er i så fall bekymringsfullt.

Igjen er det betimelig å spørre seg hvorfor Godset får disse skadene. I fjor hopet det seg opp på sommeren. Og nå hoper det seg opp i den bakre fireren. Trener spillerne for mye? Trener spillerne for lite? Er det nok skadeforebyggende trening? Er det kunstgresset som har skylda? Eller er Godset bare uheldige? Jeg aner ikke. Det eneste jeg vet er at svaret er sammensatt. Og jeg regner med at Godset stiller seg selv de samme spørsmålene.

Godset forsøkte å rekruttere en ny forsvarsspiller før overgangsvinduet stengte. Dessverre glapp Kjetil Wæhler. Jeg har registrert at enkelte var skeptiske til å signere en 38 år gammel midtstopper med begrensede ferdigheter i frispillingsfasen. Til det har jeg følgende å si: Wæhler hadde vært perfekt – akkurat nå. Fordi han besitter det Godset mangler – akkurat nå. Han er en verbal ledertype. Duellsterk. Fortsatt ganske rask. Og bedre med beina enn mange tror. Wæhler tok store steg i pasningsspillet mens han var i dansk fotball. Serieåpningen mot Start avdekket at Godset sliter voldsomt på defensiv dødball. De har ikke nok duellkraft i laget. Det problemet kan fremdeles være der når overgangsvinduet åpner 15. juli. Og da kan Kjetil Wæhler fort bli aktuell igjen.

Fredag venter Viking i Stavanger. Jeg er spent på hvordan Ronny Deila komponerer den bakre fireren. Han har få spillere, men flere valgmuligheter. Deila kan kjøre Lars Sætra i midtforsvaret sammen med Marius Høibråten, og skyve Jarl-André Storbæk ut på venstrebacken. En annen løsning er å bytte de to sistnevnte. Altså Høibråten på back og Storbæk i midten sammen med Sætra. Det er den mest sannsynlige konstellasjonen. Personlig er jeg redd det blir vel urutinert med både Høibråten og Sætra i midten. Et tredje alternativ er å skyve Lars-Christopher Vilsvik over på venstreback og velge Iver Fossum eller Flamur Kastrati på høyre. Begge de har tidligere prøvd seg litt som back, men erfaringen er begrenset. Og dette er kanskje ikke riktig kamp for å eksperimentere.

Uansett hva Deila lander på: Godset sliter med manglende tempo bak. Og det kan bli avslørende mot Viking. De har to lynhurtige kanter i Yann-Erik de Lanlay og Steinthor Thorsteinsson. På topp løper energiske Veton Berisha i alle retninger. Det går fort fremover med Viking, og Godset må være varsomme med å etterlate seg for mye bakrom. Faren er at de blir baktunge. Det er en utfordring som Strømsgodset må løse. Det og defensive dødballer.

Spissen Marvin Ogunjimi glapp også for SIF på overgangsvinduets siste dag, Godset kan selvsagt ikke klandres for kaoset i Mallorca, men faktum er at det er tynt på topp. Peter Kovacs og Thomas Sørum er riktignok i form, og godt er det. Godset må be til høyere makter om at duoen holder seg skadefri fram til juli.

Tittelforsvareren spilte på seg masse selvtillit i serieåpningen mot Start. Det var gøy å se laget i 2. omgang. Godset kom med en voldsom offensiv kraft som Start simpelthen ikke klarte å stå imot. Det var betryggende for spillere og trenere å få den bekreftelsen. Ekstra gledelig var det at lokale gutter som Thomas Sørum, Gustav Mendonca Wikheim og Martin Rønning Ovenstad var så toneangivende. Ingenting er bedre enn det. Mot Viking kan alle tre være i startoppstillingen.

Når det er sagt: Godset kan ikke fortsette å score tre mål for å vinne fotballkamper. De må først og fremst snøre igjen bak. Og det blir ikke enkelt med halve forsvaret på behandlingsbenken.

LES FLERE GODSET-SAKER:
– Ikke redd for noen
Fra Godset til kretsen
Slik var spillet om Marvin

DU KAN DISKUTÉRE KAMPEN OG GODSET HER:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags