Lagkamerater, trenere og støtteapparat sto bare og smilte på sidelinjen. Ute på banen vartet unge Ødegaard opp med den ene lekre detaljen etter den andre mot et voksent lag fra Videoton.


– Moro å få sjansen fra start. Jeg koste meg der ute. Jeg fikk mye ballkontakt i den dype rollen, og synes selv at det gikk ålreit, sier Martin Ødegaard.
Gutten som fylte 15 år i desember fikk tilliten fra start som ballfordeler på midtbanen – og han tok det ansvaret med den største selvfølge.

LES OGSÅ: "Du har ikke så mange venner".

Det meste av Godsets oppbyggende spill gikk via Ødegaard, som knapt bommet på en pasning de første 45 minuttene. Han var også involvert i begge Strømsgodsets scoringer.
SIF tapte for øvrig 2–3.

Koste seg

Etter 25 minutter slo Ødegaard en forløsende pasning til Gustav Mendonca Wikheim, som igjen serverte Peter Kovacs foran mål. Et kvarter før slutt slo Ødegaard en perfekt corner som Iver Fossum stanget inn. Supertalentet var også arkitekten da Muhamed Keita banket ballen i stolpen i 1. omgang. Han kvittet seg først med to-tre motspillere, før Keita fikk en perfekt stikker i bakrom.

Etter kampslutt på polobanen i San Enrique prøvde Ronny Deila etter beste evne å veie sine ord på direkte spørsmål om Martin Ødegaards prestasjon. Tidligere i vinter har midtbanejuvelen imponert som innbytter, blant annet i finalen i Copa del Sol.

LES OGSÅ: Nekter å bli høy og mørk i Godset

– Martin klarte seg kjempebra og viser at han har noe på dette nivået å gjøre. Han var briljant i 1. omgang, men ble litt sliten utover i kampen, sier Godset-treneren.
Ødegaard har taklet overgangen til A-lagsfotball i SIF oppsiktsvekkende godt.
– Det er en stor overgang fra hva jeg er vant til, men jeg prøver å gjøre ting enkelt og ta nivået gradvis, sier han.

Amatørkontrakt

Sønnen til den gamle Godset-sliteren Hans Erik Ødegaard har vært toneangivende på trening her nede i Estepona. Det er nesten litt vanskelig å forstå at gutten bare er 15 år gammel. Fortsetter Martin Ødegaard slik kan det bli vanskelig å komme utenom ham – selv i Tippeligaen.

– Det er ikke mange som Martin. Det er helt klart, sier Deila.

Foreløpig har han kun amatørkontrakt med Godset – etter ønske fra pappa Hans Erik. Men Martin må over på proffkontrakt hvis han skal spille mer enn tre kamper i Tippeligaen.

– Alt det vil løse seg, sier Deila. 15-åringen er på radaren til en rekke europeiske storklubber, og har blant annet trent med Bayern München, Manchester United og Stuttgart.

LES OGSÅ: Nå er det danske stortalentet klar for Godset

Peter Kovacs er imponert over sin nye lagkamerat.
– Martin er helt genial med ballen. Han er så lett å spille sammen, og har så stor spilleforståelse.

Han får alt til å se så lett ut. Det eneste han kanskje trenger er litt flere defensive fibre. Men det kommer.

LES OGSÅ: Nå er Martin(19) blitt voksen

LES OGSÅ: Slik er det indre livet i Godset

LES FLERE SAKER PÅ DT OM GODSET