DRAMMEN: Da Thomas Lehne Olsen ble stemplet og måtte bytte ut etter kun 40 minutter i Team SIFs serieåpning mot Arendal tirsdag, fryktet Strømgsgodset-spissen det verste.
Etter å ha slitt med skader i fjorårets debutsesong i SIF-drakten, skulle 2014 bli året da Moelv-gutten virkelig tok opp konkurransen med Peter Kovacs og co. Nå var 22-åringen redd han sto overfor enda en nedtur. 

Heldigvis var smertene borte allerede dagen etter. I cupkampen mot Drammen FK i går viste Lehne Olsen at formen han har jobbet hardt for i vinter, virkelig er i anmarsj. Han åpnet scoringsballet på etter et kvarters spill med å plassere ballen vakkert i nærmeste hjørne etter forarbeid av Hokksund-gutten Gustav Wikheim.

Og det var bare starten på det som ble en flott cupkveld for modølen, som scoret med både bein og hodet, og stoppet ikke før han hadde satt inn fire av Godsets i alt ti mål i 10-2-seieren.

LES MER: Ingen lokale cupbomber

- Mye å gå på

– Det her var en sjanse jeg måtte ta vare på, sier han til Drammens Tidende etter kampen.

Selv om 22-åringen føler mye fortsatt kan bli bedre – som bevegelse uten ball, og i spill der han er feilvendt, var det betryggende for Lehne Olsen at ting nå ser ut til å sitte foran motstanderens mål.

– Jeg håper Ronny (Deila) slipper å være usikker på om jeg er i form, forteller han.

Lehne Olsen har kun fått ett innhopp så langt i årets Tippeliga, men føler han er mye bedre forberedt nå enn han var til samme tid i fjor. I løpet av gullsesongen 2013 ble det kun to seriekamper fra start for den tidligere HamKam-spissen.

Kovacs puttet tre

- Thomas (Lehne Olsen) har tatt store steg. Han er nærmere og nærmere å få sin startdebut i Tippeligaen for året, forteller trener Ronny Deila.

For 22-åringen er det naturligvis veldig viktig å ta opp konkurransen med Peter Kovacs og Thomas Sørum.

-  De to som spiller må ikke kunne hvile på grunn av det. Da skal det være noen andre der, sier torsdagens firemålsscorer.

Kovacs og Sørum leverte også varene. Sistnevnte scoret to før han ble byttet ut for nettopp Peter Kovacs i 2. omgang. Ungareren satte inn tre mål i løpet 2. omgang. Øyvind Storflor scoret også for Strømsgodset.