Gå til sidens hovedinnhold

Mange løse tråder i SIF

Artikkelen er over 7 år gammel

Utfordringene står i kø for sportssjef Jostein Flo.

DRAMMEN: I julen ble Adama Diomande solgt til den hviterussiske klubben Dinamo Minsk for tre millioner kroner.

LES MER: Gullguttene smeltet lesernes hjerter

Han er ventelig bare den første av flere spillere som kommer til å forlate Godset denne vinteren. Det mangler ikke på interesse, og ryktene svirrer både hit og dit.

Diomande ble solgt mot sin vilje. Spissen ville helst bli værende i Drammen, men klubben hadde intet ønske om å forlenge kontrakten.

Dio tolket det som et tegn på at de ville cashe inn, men har ikke fått noen forklaring fra ledelsen. Han har faktisk ikke snakket med verken trenere eller sportssjef Flo etter at sesongen ble avsluttet. 

Klubben har heller ikke sagt noe utad om bakgrunnen for salget.

LES MER: Heltestatusen vokser til himmels

Mange avtaler utløper

Det er mye som er i det blå hos den regjerende seriemesteren. Jostein Flo er opptatt med å forlenge flere kontrakter, og det er kanskje derfor han ikke har tid til å ta telefonen?

Drammens Tidende har i hvert fall ikke lyktes med å få den travle og stadig tausere sportssjefen i tale på en stund.

LES MER: Har fortsatt tro på løsning

Adam Larsen Kwarasey, Muhamed Keita, Øyvind Storflor, Stefan Johansen, Jarl André Storbæk, Mounir Hamoud, Simen Brenne, Lars Sætra og Ole Amund Sveen sitter alle på avtaler som utløper etter 2014-sesongen.

De mest sentrale av disse er naturlig nok ønsket med videre. Men ingen har satt penn til papir. Enkelte har heller ikke nevneverdig hastverk.

For en klubb som har vunnet seriegull er det dyrt å forlenge med viktige og ettertraktede spillere. Og uten ny hovedsponsor er handlefriheten begrenset. Salget av Diomande var sånn sett viktig.

Godset vil unngå at spillerne forsvinner på billigsalg til sommeren – eller i verste fall gratis etter sesongen. Derfor kan det skje mye nå i januar.

Johansen hetest

Den heteste poteten er naturligvis Stefan Johansen. Drammens Tidende har tidligere omtalt interesse fra Roma, og like før jul ble det kjent at Ståle Solbakkens FC København er på banen. En tysk klubb skal også være interessert.

Det er dessuten konkret interesse for Muhamed Keita fra klubber i Polen og Tyrkia. Sist vi snakket med Flo virket det ikke som forlengelse med Keita sto øverst på agendaen.
Adam Larsen Kwarasey er også et potensielt salgsobjekt.

LES MER: Ukjent motstand på La Manga

Den nyansatte Legia Warszawa-treneren Henning Berg har tidligere gjort to forsøk på å signere SIF-keeperen. I Lillestrøm fikk han nei. I Blackburn fikk han fyken før han rakk å prøve.

Kanskje gjør Berg et tredje forsøk denne måneden?

Ny Vilsvik-interesse

Lars-Christopher Vilsvik er også en spiller som tiltrekker seg oppmerksomhet fra utenlandske klubber. I sommer takket han nei til Eintracht Braunschweig, men ifølge SportBild er tyskerne fremdeles interessert. Sportsdirektør Marc Arnold utelukker ikke at de prøver seg igjen i januar.

Tabelljumboen i Bundesligaen fikk akseptert et bud på ti millioner kroner i august, men den gangen satte Vilsvik ned foten fordi han ønsket å hjelpe Godset til seriegull.

Nå som den oppgaven er fullført skal norsk-tyskeren se annerledes på et mulig klubbskifte. Vilsvik har kontrakt ut 2015.

Abdi til Frankrike?

Ola Kamara og Abdisalam Ibrahim har avsluttet sine leieopphold i Godset og er tilbake i henholdsvis SV Ried og Manchester City. Felles for begge er at de ikke har noen fremtid hos sine arbeidsgivere – og at Godset ønsker å få til nye avtaler.

Men både Kamara og Abdi jobber primært med å fortsette karrieren i utlandet. Ifølge Sky Sports er Abdi på radaren til de franske toppklubbene St. Etienne, Lorient og Toulouse, mens nederlandsk presse skriver at Ola Kamara kan havne i Heerenveen.

Det er såpass mye usikkerhet rundt fremtiden til enkelte spillere at Godset naturlig nok er godt i gang med å finne potensielle erstattere.

Tromsø-duoen Ruben Kristiansen og Thomas Kind Bendiksen, Rosenborgs midtbanespiller Daniel Berntsen, samt Mohammed Abu fra Manchester City og Alfred Sankoh står alle på handlelappen til Jostein Flo.

De to sistnevnte er positive til comeback i blå drakt.

Deila ønsket i Sverige

Godset står fortsatt uten hovedsponsor kommende sesong. Intet nytt har skjedd på den fronten i jula, men daglig leder Erik Espeseth håper å ha på plass en løsning innen seriestart.

LES MER: Å spille i Europa er viktigere enn folk tror

Sportssjef Jostein Flo og trener Ronny Deila bør krysse fingrene for at storfisken er på plass lenge før det. Ellers kan det bli mager fangst på overgangsmarkedet.

Apropos Deila. Det er interesse for ham også. Regjerende seriemester i Sverige, Malmö FF, skal ha suksesstreneren på blokken – men Godset har ikke mottatt en eneste henvendelse. Det bekrefter både Erik Espeseth og styreleder i SIF Fotball AS, Tom Saxegaard.

Kommentarer til denne saken