DRAMMEN: Sommeren 2012 reiste stortalentet til Manchester for å bli en del av ungdomsakademiet til den styrtrike toppklubben. Han forlot trygge Drammen i jakten på gull og grønne enger.

Drøye to år senere er den store proffdrømmen i ferd med å gå i oppfyllelse. Bersant er tilbudt en treårig proffkontrakt med Manchester City, og den kvikke angriperen vil signere i løpet av kort tid. Det bekrefter pappa Eduar Celina overfor Drammens Tidende.

– De har kommet til enighet. Bersant blir proff i City fra 1. juli, Dette er kjempemoro sier en stolt pappa.

LES OGSÅ: SIF-talentene stikker til Manchester

«Sky is the limit»

Familien Celina har engasjert velkjente Michael Owen som agent. Den tidligere Liverpool, Real Madrid, Newcastle og Manchester United-spissen etablerte et agentfirma kort tid etter han avsluttet spillerkarrieren i 2013.

Bersant Celina har kommet gjennom det svært trange nåløyet i Manchester City, og flyttes opp i reservelagsstallen kommende sesong.

– Nå skal han jobbe seg opp fra reservelagsstallen, men vi har ikke hastverk, sier Eduar Celina.

Han vil helt sikkert få økter med A-laget. Målet er å være med i troppen i for eksempel en av de tidlige cuprundene.

– Alt er mulig. The sky is the limit, sier Eduar Celina.

Han ønsker foreløpig å skjerme sønnen mest mulig, og uttaler seg derfor på Bersants vegne i denne saken. 17-åringen har vært en av de beste spillerne på Citys U18-lag denne sesongen, og scoret blant annet målet som ble kåret til sesongens flotteste.

For øyeblikket er Bersant skadet etter en operasjon i ankelen. Han forventer å være tilbake på banen i slutten av juli.

Pappa Eduar innrømmer at sønnen har tatt tøffe stunder i Manchester – spesielt det første året. – Han savnet familien og Drammen. Men nå har han etablert seg bra der borte.

LES OGSÅ (DT+): Vil utvide samarbeidet med City

Egen leilighet

Til nå har den tidligere Godset-spilleren bodd hos en vertsfamilie.

Men med proffkontrakt i hånden får han mulighet til å flytte inn i egen leilighet på Manchester Citys nye akademi, som bygges rett ved siden av Etihad Stadium. Godsets sportssjef Jostein Flo er svært glad på Bersant og familiens vegne.

– Det er fantastisk moro at han slår gjennom. Bersant har hatt sine tøffe perioder og utfordringer der borte, men han har fått veldig god støtte fra familien. Man må også oppleve noen nedturer for å få fremgang, sier Flo. Han mener Celina har utviklet seg veldig i løpet av de to årene i Manchester – både som fotballspiller og menneske. Flo vet også at City ser stort potensial i 17-åringen.

LES OGSÅ: - Roberto Mancini har sansen for Godset