Offer for juks og fanteri

 SIFs tremålsscorer Mads Gundersen og Tokmac Nguen diskuterer med linjemannen fordi en av Diambars spillere lå nede i to-tre minutter og simulerte skade etter å ha forsøkt å filme seg til straffespark.

SIFs tremålsscorer Mads Gundersen og Tokmac Nguen diskuterer med linjemannen fordi en av Diambars spillere lå nede i to-tre minutter og simulerte skade etter å ha forsøkt å filme seg til straffespark. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Strømsgodsets juniorlag tok et kraftig oppgjør med oppførselen til Diambars etter det som ble en parodi av en fotballkamp på Hamar.

DEL

HAMAR:  Det er arrangøren fra Norsk Toppfotball som har invitert det senegalesiske akademilaget til JET-turneringen på Hamar, men det som skjedde på Fartbana tirsdag strider mot alle grunnverdiene til Norges Fotballforbund.

Del på Facebook

Spillerne fra Diambars filmet så fort anledningen bød seg, enkelte lå sågar nede i opptil flere minutter før de spratt opp igjen. De drøyde enormt med tiden i 2. omgang, de kjeftet konstant på dommeren, og de satte inn såpass grisete taklinger at flere av Godset-spillerne etter hvert ble direkte redde.

På sidelinjen lagde trenere og ledere fra Diambars et voldsomt level så fort dommerne blåste imot laget. En av afrikanerne var til og med langt utpå banen da en spiller fikk gult kort for filming.

– Dette er det stikk motsatte av fair play og gode verdier. Hvorfor skal vi ha med slike lag i turneringen, spør Godsets juniortrener og toppspillerutvikler, Stian Lund.

Fryktet skader

Han mener gårsdagens oppgjør i eliteturneringen minnet mer om Norway Cup.

– Og det er en grunn til at vi ikke er med i Norway Cup, sier Lund.
SIF møtte også Diambars i 2007. Ifølge Lund var det akkurat samme tøyset den gangen, og lagets trener fikk blant annet rødt kort

Tirsdag la dommeren til fire minutter på grunn av drøying av tid og surr rundt flere bytter. Han kunne doblet tillegget – men torde antakelig ikke. Da Lund snakket med dommeren i etterkant ga han uttrykk for at det var ubehagelig å lede oppgjøret.

LES OGSÅ:Målfest for SIF-juniorer på JET-cup

Han var ikke den eneste.

– Jeg ser at flere av våre spillere blir redde, sier Lund.

SIFs tremålsscorer Mads Gundersen bekrefter det inntrykket.

– Vi spiller for en karriere, og vi har ikke lyst til at den skal ende her. Taklinger bakfra i knehøyde er ikke noe gøy, sier midtbanespilleren.

Unfair

Gundersen var den Godset-spilleren som kanskje ble mest sint på oppførselen til Diambars. Han ga klart uttrykk for sin mening overfor både motspillere og senegalesiske ledere, men pratet for døve ører.

– Diambars har gode spillere, men slik oppførsel hører ingensteds hjemme. Det blir rett og slett for dumt, og vi lærer ingenting av å spille en slik kamp. Hele 2. omgang er jo bare tøv, sier Gundersen.

Administrasjonssjef i Norges Fotballforbund, Boye Skistad, så gårsdagens parodikamp fra tribunen og kommer til å ta en prat med lederne til Diambars.

– I dag opptrådte Diambars unfair, og måten de vinner på og opptrer er ikke slik vi ønsker å ha det, sier Skistad.

– Hvorfor inviterer dere slike lag til en eliteturnering?

– Vi vil gjerne ha med lag fra andre kontinenter, og vi synes det er bra at spillerne får brynt seg på andre type lag. Vi vet heller ikke i forkant hvordan kamper vil utvikle seg, svarer Skistad, som påpeker at det ikke har vært problemer med afrikanske lag tidligere i JET-turneringen.

Roser Godset

– Men jeg er enig at det var ekstremt i dag. Og slik skal det ikke være. Jeg vil berømme SIFs spillere, som oppførte seg redelig og fair gjennom hele kampen.

– Dommeren oppfattet kampen som ubehagelig og kommer til å rapportere Diambars. Hva sier du til det?

– Jeg skjønner godt at han synes det var en ubehagelig kamp å dømme.

Fra sin plass på tribunen så Skistad at Diambars filmet seg til straffesparket som utlignet ledermålet til Mads Gundersen. SIF var klart best det første kvarteret på Fartbana, men de merkelige omstendighetene medførte at laget gikk helt opp i limingen.
Nå må SIF vinne dagens kamp mot Start for å avansere til sluttspillet i turneringen.

LES FLERE NYHETER OM GODSET

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags