Godsets nye back la sin elsk på kunstgresset

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Stefan Askovski oppdaget skikkelig kunstgress for første gang under en U21-landskamp på Marienlyst i fjor. Det var en av årsakene til at han nå ønsket seg til SIF.

DEL

DRAMMEN: Under landskampen som makedonerne tapte 2-1 mot våre norske U21-gutter, sa Askovski til lagkameratene at han skulle tilbake til Godsets hjemmebane på grunn av det kunstige underlaget.

Nå har den makedonske U21-landslagsbacken fra Skopje signert en låneavtale med Strømsgodset som strekker seg ut sesongen. Godset har opsjon på kjøp. Både klubb og spiller ser for seg at Askovski skal bli lengre enn ut året.

– Det var så bra! I Serbia er kunstgressbanene mye dårligere, forklarer 22-åringen, som kommer til Godset fra den serbiske toppklubben Partizan Beograd. Venstrebacken har kun spilt et par kamper på kunstgress i løpet av karrieren. Han tror faktisk det nye underlaget vil være med på å gjøre han til en bedre spiller.

Forsterker i viktig rolle

– Jeg har hørt at Strømsgodset spiller offensivt, det passer meg veldig bra, forteller han. Askovski ser på seg selv som en rask spiller som er best offensivt.

Jostein Flo sier Godsets siste signering er en rask og smart spiller i rett alder.

– Det er en sikkerhet med et lån på et halvt år, men vi tenker langsiktig med han, forklarer SIFs sportssjef.

Flo gleder seg over at Godset nå øker konkurransen på venstreback-rollen med en venstrebeint spiller.

– Det er litt av strategien vår å ha to offensive vingbacker og kunne variere med det. Det har vi manglet på venstresiden.

Ønsket seg bort

Stefan Askovski ønsket seg bort fra Partizan Beograd hvor han ikke har lyktes siden overgangen i 2012. Backen var på prøvespill i Drammen for noen uker siden og imponerte nok til å få kontrakt med drammenserne. 22-åringen har spilt fotball i Serbia siden han var 15 år. Derfor mener han det nå var på tide med en forandring.

– Nå hadde jeg muligheten til  å komme hit og det tror jeg blir veldig bra for meg.

Hvis de siste papirene går i orden er backen aktuell for Strømsgodsets tropp til lørdagens oppgjør mot Sandnes Ulf.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags