DRAMMEN: – Etter seks år med treneroppgaver i 1. og 2. divisjon synes jeg det passet bra å gjøre noe annet nå. Denne jobben blir dessuten utviklende for meg, og jeg føler at jeg også har en del å bidra med. Dette er en spennende utfordring, sier Håkon Grøttland.

28-åringen fra Drammen blir ny spillerutvikler i Buskerud Fotballkrets (BFK), og han overtar stillingen etter Kenneth Karlsen – som blir sports- og administrasjonssjef i Mjøndalen IF. Grøttland tiltrer i stillingen 1. januar.

Vanskelig å forlate Drammen FK

Grøttland innrømmer at det var litt vemodig å gi seg som trener i Drammen FK, etter en sesong som endte med nedrykk til 3. divisjon i høst.

– Ja, det er vanskelig. Jeg er blitt glad i folkene og klubben, og jeg fikk også sterke signaler om at de ville ha meg med videre, uttaler Grøttland.

Han er utdannet ved Norges idrettshøgskole, og gjennomfører for tiden trener 3 kurs. I 2007 ble Grøttland kåret til «årets unge trener» av trenerforeningen. Før han trente Drammen i år så var drammenseren blant annet trener for Manglerud Stars herrelag i 2. divisjon.

Fotballkretsen godt fornøyd med Grøttland

Odd Magne Olsen, daglig leder i BFK, er svært god fornøyd med at Grøttland blir ny spillerutvikler.

– Det er en lokal kapasitet vi snakker om. Håkons bakgrunn og kompetanse danner et godt grunnlag for å bidra til at det gode spillerutviklingsarbeidet som gjøres ut i klubbene skal bli enda bedre, sier Olsen.

Sistnevnte benytter også anledningen til å takke Kenneth Karlsen for innsatsen han har gjort innenfor spillerutvikling i fylket.

– Og ikke minst det viktige arbeidet som er gjort i etableringen av de nye kraftsentrene hos våre toppklubber, opplyser BFK-lederen.

Karlsen skryter av strukturen i kretsen.

– Det er ikke alle kretser der en slik stilling har like stor påvirkningskraft som i Buskerud. Samarbeidet mellom toppklubbene er godt, og det gjelder også mellom topp og bredde. Jeg er superoptimistisk på BKFs vegne, uttaler Karlsen.

LES OGSÅ: Treneraktuell for Notodden