Gå til sidens hovedinnhold

«Bare-nesten-syndromet» for DHK

Artikkelen er over 5 år gammel

På fire dager har Drammen HK tidvis rystet to av seriens beste lag. Det gir tro på sluttspill, selv om solide prestasjoner ikke har båret frukter i form av poeng.

DRAMMEN: Akkurat som mot serieleder ØIF Arendal viste DHK at de har et lag som kan slå alle mot Elverum. Mathias Kolstad Holm og Rein Havang leverte prestasjoner av høy klasse i en førsteomgang hvor DHK på et tidspunkt ledet med tre mål. Men heller ikke mot Elverum holdt Kristian Kjellings gutter helt inn.

For selv om Elverum-stjernene Andre Lindboé og målvakt Morten Nergaard også hadde dagen, lå det to mulige DHK-poeng i lufta i Terningen Arena. DHK ville mest, de kriget som alltid, men ble igjen offer for rotete angrepsspill og ustabile perioder.

– Kjelling imponerer match etter match. Jeg er glad vi møtte dem nå og ikke om tre kamper. Da kommer de til å være enda bedre, sier Elverum-trener Mikael Apelgren til Drammens Tidende etter kampen.

– Det er dritvanskelig å møte dem og for å score mot Drammen må du gi 110 prosent i hver eneste situasjon, for de er så aggressive.

En elendig avslutning på førsteomgangen med fem strake baklengs ga imidlertid DHK en støkk de aldri klarte å reise seg etter og poengene ble igjen i Elverum.

– Vi gir fra oss initiativet og har noen ordentlig hodemist. Det var veldig tøft psykologisk å ta med seg inn i pausen, sier Kolstad Holm.

– Jeg føler vi hadde mulighet til å vinne her, selv om dette var en bonuskamp for oss, sier Havang.

Begge tror DHK kan ta seg til sluttspillet. Tre poeng er det opp tll Bodø som har den viktige 8.-plassen.

– Det er bare å vinne de kampene som er igjen det... sier Havang.

Vinneroppskrift mot DHK

Problemet kom da Elverum gjorde som ØIF Arendal og satt merke på Rein Havang etter at han hadde scoret seks mål på rad. Med ytterligere én spiller ute av spill ble DHK fullstendig rådville i angrep, akkurat som i Arendal.

– Jeg og laget blir litt satt ut av at de setter to merker på oss. Jeg kommer liksom aldri inn i kampen igjen, sier en frustrert Havang.

Trener Kjelling så også hvordan frustrasjonen bredte seg i laget utover kampen.

– Vi starter bra, men når de merker ut to får vi store problemer. Vi vinner ikke duellene, sliter med å få mål og tar med oss frustrasjonen fra angrep tilbake i forsvar.

– Utover det kjemper gutta med nebb og klør, og bortekamper mot Elverum og ØIF Arendal er ikke enkle, sier Kjelling til Drammens Tidende.

– Hva gjør dere hvis Viking gjør det samme og stiller med to merker på søndag?

– Det er klart vi må jobbe med de fire som er igjen og gi dem bedre forutsetninger for å vinne duellene sine. Det har vi noen dager å se på nå.

LES OGSÅ: Han er Kjellings assistenttrener

Tror på DHK

Håndballekspert og tidligere DHK-trener Ole Gustav Gjekstad tror Kristian Kjelling tar de helblå til sluttspill.

– Det eneste som gjelder er å vinne alle kamper og programmet til Drammen gir alle muligheter med et så sterkt lag som de har, sier Gjekstad til Drammens Tidende.

DHK har igjen både Viking og Stord, de eneste lagene som ligger under dem på tabellen.

– Det virker som Kjelling har gitt et løft. Han har alt som skal til. Lang erfaring og et godt håndball hode. Drammen står godt i forsvar, nå må de bare få med kantene sine.

LES OGSÅ: Dansk dynamitt uten smell

Havang-show

I Arendal på søndag var Kolstad Holm banens gigant. Med ni redninger på de første 15 minuttene erklærte drammenseren at han ikke hadde tenkt å gjøre det lettere for Elverum.

DHK fikk en tidlig tomålsledelse, men dessverre var eliteseriens toppscorer, André Lindboe, også i storslag og med hans fire scoringer var lagene like langt på 7–7 etter halvspilt omgang.

Deretter var det duket for Havang-show. Med seks scoringer, blant annet to straffekast, på rad sørget Rein Havang på egen hånd for at DHK fikk en tremålsledelse på 11–9. Da måtte også Elverum, akkurat som ØIF Arendal, sette merke på Havang. Det endret mye.

I undertall måtte DHK innse at ledelsen glapp, før hjemmelaget også fikk lov til å dra ifra. Etter fem strake Elverum-scoringer gikk lagene til pause på 13–11.

LES OGSÅ: Sviktet da det gjaldt

Elverum drar ifra

Tre scoringer av Christian Spanne gjorde at DHK hang med etter hvilen, men Kjelling trengte likevel to tidlige timeouter for å justere og etter drøyt ti minutter var Elverum for første gang foran med fire. På 21–15 med var kampen så godt som avgjort etter en 22-minuttersperiode før og etter pause Elverum vant 14–5. Til slutt endte det 25–20 til Elverum.

Ellers tapte ØIF Arendal 25–21 for Kolstad i går.

Kampfakta

Eliteserien, menn:

Elverum – Drammen HK 25–20 (13–11)

Terningen Arena - 1.548 tilskuere.

Dommere: Andreas Daviknes Borge og Charles Whiteley.

DHK: Mathias K. Holm og Kristian Skaug – Christian Spanne 6, Rein Havang 6, Anders S. Myhra 2 Johannes Hippe, Øyvind Frigstad 3, Eirik Nordeng 1, Kennie Boysen 1, Kristoffer Talsnes, Espen G. Våg 1, Rasmus Båverud, Erik S. Alm, Lasse Larsen Thorsbye.

Toppscorer Elverum: André Lindboe 9.

Utvisninger: Elverum 2 x 2 min., DHK: 5 x 2 min.

 

Kommentarer til denne saken