LILLESTRØM: Det var Drammens tredje seier på like mange forsøk så langt. Tidligere har St. Hallvard og Fyllingen blitt slått.

Ikke siden 2010/11-sesongen har DHK vunnet sine tre første seriekamper.

Historien kunne imidlertid vært annerledes, hadde ikke laget kommet helskinnet gjennom et elendig siste kvarter i Skedsmohallen.

Kjellings mannskap hadde tilsynelatende full kontroll på kampen med en nimålsledelse da det gjensto et drøyt kvarter, men kunne rotet bort alt da 25–16 ble til 28–25 på de tolv neste minuttene.

– Det er en klassiker. Vi har en trygg ledelse, og de har ikke noe tape og bare kjører på, sier Kjelling.

– Vi har 45 kjempegode minutter, og så er det et kvarter som nesten blir veldig kostbart fordi de treffer på absolutt alt. All ære til Lillestrøm for det, men vi klarer å skru det opp igjen, og det er vanskelig.

LES OGSÅ: Debuten Jesper (19) aldri hadde drømt om

Hippe herjet

Mye av årsaken til kollapsen var at nimålsscorer Johannes Hippe fikk frimerke, noe DHK slet med å løse. Kjelling er imidlertid ikke bekymret for at laget er for avhengig av backen som har stått fram i alle DHKs seire så langt.

– Alle lag er avhengig av stjernene sine. Vi har mange gode backer som kommer til å løse det, men det er klart at Hippe er helt outstanding i førsteomgang, sier DHK-treneren.

Med seks mål på åtte forsøk i første omgang var det ikke rart at Lillestrøm følte de var nødt til å ta Hippe ut av kampen.

– Det er litt ekkelt, for man blir jo ikke med i spillet. Det var bare å stå og håpe at gutta skulle løse det, og det gjorde dem på slutten, forteller Hippe, som nyter en strålende start på sesongen i Drammen.

– Jeg synes det er bra at vi faktisk klarer å dra det i land. Det er veldig gøy å spille med gutta. Kristian gir meg masse tillit, og jeg lærer ting jeg ikke har lært før.

LES OGSÅ: Vet DHK-spillerne hvor mange landskamper Kjelling har?

Alm: – Ingen helt

Erik Alm var mannen som reddet dagen for DHK da Hippe ble tilskuer. Åttemålsscoreren satte det viktige straffekastet som ga 29–26 i sluttminuttene og sto for tre av lagets fire siste mål.

– Det er viktig å sette de målene, men jeg vil ikke si at jeg er noen helt. Det er morsomt å stå der når det skal avgjøres, sier en ydmyk Alm, som forteller at DHK hadde gruet seg til å møte et tøft Lillestrøm-forsvar.

– Jeg synes vi gjør en utrolig førsteomgang. Det ble litt nervøst der, men på slutten viser vi at vi har blitt mer samspilt. Lillestrøm er et bra lag som vil gjøre det vanskelig for mange.

LES OGSÅ: Slapp inn ulovlig mange tilskuere på lokaloppgjøret: – Reglene er der av en grunn

Tar ikke av

Da DHK åpnet med tre seire i 2010/11-sesongen endte det med medalje og tredjeplass. På grunn av poengtrekket, står imidlertid DHK med bare fire poeng.

Kjelling mener ikke det er grunn til å oppjustere målet om å komme blant de åtte beste og dermed nå sluttspillet.

– Våre ambisjoner er å vinne hver håndballkamp vi spiller. Vi har fortsatt en smal tropp, og det er mye som må stemme for oss, så vi justerer ikke på noen ting, sier Kjelling, som er spent på hvordan laget vil gjøre det mot topplagene.

– Vi fokuserer ikke på forventningene, men mer hvordan vi løser oppgavene. Med struktur og orden ser vi at vi har spillere som klarer det.

Neste motstander er Bækkelaget. Den hjemmekampen spilles ikke før onsdag 28. september.

LES OGSÅ: DHKs nye viking var et større talent enn Sagosen

Seksmålsledelse

Kjelling antydet før kampen at Lillestrøm kunne bli en hard nøtt for DHK å knekke, men bortelaget gikk til pause med en ganske trygg seksmålsledelse på 17–11.

– Det overrasket meg litt, for Lillestrøm har vist i mange kamper at de slipper inn få mål. Samtidig, hvis vi gjør det vi har avtalt, så kjører vi over dem, sier Alm.

Storskytter Øyvind Frigstad har ikke kommet godt i gang denne sesongen og traff på bare to av seks skudd de første 30 minuttene. Samtidig var Lillestrøm effektive foran målet til Mathias Kolstad Holm, som ikke endte opp med mange redninger.

DHK fikk starten de hadde håpet på og gikk raskt opp til 6–2. Etter halvspilt omgang var ledelsen økt til 9–4. Lillestrøm hang med, men DHK – ofte representert med Hippe – slo tilbake på avgjørende tidspunkt i kampen ved flere anledninger.

LES OGSÅ: Kjelling: – Det kokte fullstendig over for meg

Unødvendig spenning

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. DHK holdt Lillestrøm på avstand, men ikke mer enn at håpet om poeng levde for hjemmelaget.

Snaue ti minutter ut i omgangen burde DHK avgjort kampen da Lillestrøm pådro seg en dobbeltutvisning. To scoringer av Erik Alm og en Kolstad Holm-redning  økte ledelsen til 23-14, men likevel skulle hjemmelaget få en ny invitasjon inn i kampen.

Hippe fikk frimerke, DHK slapp seg ned og i det som kunne blitt en katastrofal tolvminuttersperiode vant Lillestrøm 9–3.

Da det gjaldt som mest, med fire minutter igjen på klokka, hentet Kolstad Holm fram en redning, og tre strake scoringer av Alm avgjorde kampen til DHKs fordel.

PS! Tidligere DHK-spiller Eirik Nordeng scoret ett mål for Lillestrøm. 

Kampfakta

Eliteserien herrer 3. runde:

Lillestrøm - Drammen 27-32 (11-17)

Skedsmohallen - 841 tilskuere.

Dommere: Guro Røen og Kjersti Arntsen.

DHK: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug - Erik Alm 8, Christian Spanne, Tobias Glemming 1, Roar Fikse Forbord 2, Jon-Olav Barland, Johannes Hippe 9, Øyvind Frigstad 4, Theodor Nikolai Kortvedt, Kristoffer Talsnes, Jesper Hagen, Espen Gommerud Våg 3, Oskar Olafsson 5, Lasse Larsen, Lars Braskerud.

Toppscorer Lillestrøm: Trym Bilov-Olsen 7.

Utvisninger: Lillestrøm 4 x 2 min., DHK 2 x 2 min.

DHKs beste

3 poeng: Johannes Hippe

2 poeng: Erik Alm

1 poeng: Oskar Olafsson