OSLO: Mannskapet til Kristian Kjelling hang bakpå fra første kast i Oppsal Arena, og det var ingenting å si på at tabelltoer Bækkelaget tok begge poengene etter en 34-24-seier søndag kveld.

– Vi kommer litt skjevt ut. Vi vet at de kom med et stort trykk i ankomsten, men vi blir litt tatt på senga og klarer ikke å løpe hjem. Da er det hardt å komme tilbake, sier Boilesen til Drammens Tidende etter nedsablingen.

18-åringen som selv tok initiativ til et utlån fra Haslum til Drammen ble kåret til bortelagets beste spiller i DHK-debuten.

– Jeg har spilt i rødt hele karrieren, så det var spesielt. Det var godt å komme i gang igjen. Det kan bli bra det her, vi må bare jobbe videre på trening.

LES OGSÅ: Tysk lærepenge til ungdommen

– Vi må ha guts og glød

Kjelling var ikke fornøyd med lagets oppkjøring i januar som var preget av at flere spiller slet med sykdom. Med VM-joker Magnus Abelvik Rød i spissen løp Bækkelaget over DHK i begge omganger med høy intensitet og en drøss med kontringer.

– Forberedelsene til kampen var svake, men jeg synes vi har vært dårlig i oppkjøringen. Det er ikke bra, for å si det sånn. Det har ikke vært bra på trening heller, og det kulminerer med en fryktelig match i dag, sier Kjelling.

– Vi må ha guts og glød, det var ikke der.

DHK beholder likevel 8.-plassen etter at de vant fire av de siste seks kampene før nyttår.

LES OGSÅ: Ekspert om VM-helten: – Dra til Bundesliga!

Overkjøring

De første 20 minuttene i Oppsal Arena så det ut som DHK ikke hadde gjort annet enn å ligge på sofaen siden nyttår. Bækkelaget scoret på kontringer, innspill til strek og fra begge kanter.

– Nå må dere våkne! lød det fra de tilreisende fra Drammen på tribunen.

Kjelling gjorde sitt for å justere og hadde lagt det grønne timeout-kortet i bordet til sekretariatet to ganger før det var spilt 13 minutter. Da lå DHK allerede under med sju mål.

Det ble 14–5 før bortelaget skjønte hva som var i ferd med å skje og tok seg sammen.

De siste ti minuttene før pause ble ledelsen redusert til seks mål, takket være scoringer av blant andre Thomas Boilesen, Espen Gommerud Våg og Erik Alm.

LES OGSÅ: Hippe står bak håndballguttas mystiske kamprop

Tidlig avgjørelse

Med 18–12 til hjemmelaget, var uansett oppgaven som ventet i andre omgang formidabel. Den ble også for stor.

Bækkelaget scoret omgangens fire første mål, og Kjelling måtte nok en gang samle troppene tidlig, kun seks og et halvt minutt etter pausepraten. De første 15 minuttene vant hjemmelaget hele 9–1.

Dermed var det over og ut nesten pinlig tidlig, og poengene kunne bare deles ut til Bækkelaget.

Onsdag kan DHK rette opp inntrykket når de spiller sin første hjemmekamp siden VM-pausen. Da kommer Kolstad på besøk, før Glassverket møter Gjerpen rett etterpå.

Kampfakta

Eliteserien håndball, 15. runde, menn:

Bækkelaget – Drammen 34-24 (18-12)

Oppsal Arena – 272 tilskuere.

Dommere: Vidar Larsen og Kim Hette.

DHK: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Alm 2, Christian Spanne, Tobias Glemming 1, Roar Fikse Forbord 1, Johannes Hippe 5, Øyvind Frigstad 2, Thomas Boilesen 4, Kristoffer Talsnes, Jesper Hagen 2, Espen Gommerud Våg 4, Oskar Olafsson 3, Lasse Larsen Thorsbye, Lars Braskerud, Nicolai Henningsen.

Toppscorer BSK: Magnus Abelvik Rød og Kevin Gulliksen 6.

Utvisninger: BSK 3 x 2 min., DHK 2 x 2 min.

DHKs beste

  • 3 poeng: Thomas Boilesen.
  • 2 poeng: Johannes Hippe.
  • 1 poeng: Espen Gommerud Våg.

TABELLEN

LES OGSÅ: Sørheim om DHK-retur: – Skal aldri si aldri