DHK får ingen sluttspillhjelp

PÅ SIDELINJEN: Petter Øverby(t.h.), som her legger DHKs Johannes Hippe i gulvet er en av fire Elverum-spillere som fikk rødt kort med vilje mot Lillestrøm søndag.

PÅ SIDELINJEN: Petter Øverby(t.h.), som her legger DHKs Johannes Hippe i gulvet er en av fire Elverum-spillere som fikk rødt kort med vilje mot Lillestrøm søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

DHK må bare sørge for å gjøre jobben selv for å sikre seg den siste sluttspillplassen. Elverum har nemlig gitt sluttspillkonkurrent Halden bedre odds i sin jakt på en plass blant de åtte beste.

DEL

DHK rykker ikke ned, det gjør St. Hallvard. DHK havner heller ikke på kvalifiseringsplassen. Men onsdagens siste serierunde med kampene Falk Horten–Drammen, Lillestrøm–Bækkelaget og Halden–Elverum avgjør både den siste sluttspillplassen og hvem som ender på nedrykk og kvalifisering.

Kanskje var det Elverums opptreden under 30-22-seieren søndag over Lillestrøm som vil være en avgjørende faktor. For det var alt annet enn seieren som ble snakkisen i etterkant. På sosiale medier fordømmes Elverum-trener Michael Apelgren fra alle hold, og det ropes om lite respekt for motstanderne, påstand om kampfiksing og mange kampers karantene både for de fire spillerne og treneren.

-  Jeg syns det er usportslig, og rett og slett synd da det er flere lag som rammes av dette. For oss betyr det at Elverum stiller et sterkt redusert lag borte mot Halden. Uansett, vi må bare gjøree  vår jobb mot Falk, sier Kristian Kjelling, trener i DHK.

LES OGSÅ: DHK sikret eliteserieplassen

Fire røde kort

Hjemmelaget pådro seg elleve utvisninger, og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det hele var planlagt, ettersom de fire spillerne nå kan stå over kampen mot Halden, for så å være klare til sluttspillet. Halden er sammen med Drammen HK involvert i kampen om den siste sluttspillplass, og har fått en gratissjanse til å vinne onsdag.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Apelgren til Østlendingen.

LES OGSÅ: Jubelen stilnet - Glassverket fristiller spillerne og treneren

Gjøre jobben selv

Ett poeng skiller DHK og Halden på 8.- og 9.plassen i herrenes eliteserie en runde før slutt. DHK avslutter mot Falk, et lag som har alt å spille for, for med seier kan de sikre seg kvalifisering til å beholde plassen i eliteserien. Halden på sin side avslutter hjemme mot et betydelig svekket Elverum, og vil med seier i den kampen selv sikre seg sluttspillplassen hvis DHK taper for Falk. Halden-seier vil også gjøre at Lillestrøm kan rykke rett ned.

Lillestrøm som har bestemt seg for å anmelde Elverum for episoden i Terningen Arena søndag kveld.  

Norges Håndballforbund ser alvorlig på at Elverum Håndball pådro seg røde kort med vilje i kampen mot Lillestrøm og varsler at de vil ta kontakt med klubben. Mandag formiddag satt de i møte der saken ble diskutert. Håndballforbundet ønsker ikke å kommentere saken, men sier i en pressemelding at de ser alvorlig på påstandene om at Elverum har pådratt seg fire røde kort med vilje.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra søndagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, skriver forbundet.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags