Gå til sidens hovedinnhold

DHK i skikkelig motvind i Halden

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var ikke så mye som gikk Drammen HKs vei da de tapte 31–27 borte for Halden.

DRAMMEN: DHK åpnet for så vidt bortekampen i Halden greit, og ledet med ett og to mål de første tjue minuttene. Og det til tross for at drammenserne knapt nok hadde redninger i starten, og at Halden slurvet mye. Hjemmespillerne var likevel flinke til å finne strekspilleren i DHKs 5:1-forsvar, og de gangene det ikke ble mål, ble det som regel sjumeterskast. Halden hadde en sikker eksekutør i Simon Aulen, og han omsatte ni av de ti straffene hjemmelaget ble tildelt i mål, og det tiende satte han i stolpen.

Hjemmelaget satset mye på hurtig avslutninger i ankomstfasen, og de stupte etter DHK etter avkast, og det fikk de godt betalt for utover i kampen, for DHK-spillerne var ikke verdensmestere i å løpe hjem i forsvar i Remmenhallen i denne kampen.

Altfor ofte sto flere igjen og lurte på hvorfor ikke dommerparet Ismet Kvakic og Tommy A. Eriksen blåste til deres fordel, og veldig mange ganger var det berettiget å stille spørsmål ved dommernes vurderinger. Noe enkelt kan man kanskje si at den frustrasjonen som preget DHK-spillerne etter hvert som avgjørelsene hele tiden gikk i deres disfavør, ble lit avgjørende denne gangen. Til stadighet opplevde de at hjemmelaget fikk sjumeterskast for hendelser dommerne bare vinket av da DHK angrep. I andre omgang fant aldri laget noen god rytme i spillet sitt, verken i forsvar eller i angrep, fordi de som oftest måtte spille med en og to spillere mindre.

Verst gikk det nok utover DHKs Kennie Boysen som helt sikkert ikke vil sende noe julekort til de svartkledde. Boysen fikk da også sin tredje utvisning, og dermed takk og farvel for denne gangen, med tolv minutter igjen å spille. Til og med hjemmepublikummet ristet på hodet over akkurat den avgjørelsen. Men det hjalp ikke DHK, og det hjalp heller ikke at de var altfor svake til å utnytte de få utvisningene hjemmelaget fikk. Målvaktene Mathias Kolstad Holm og Gustav Skagerling kom heller ikke spesielt heldig fra denne kampen, og de ble byttet ut og inn uten at det hjalp noe. Det var ikke mange sammenhengende minutter de fikk spille før det bar ut på benken igjen. Statistikken sier da også at Halden scoret på 31 av 37 skudd som traff mellom stengene, mens DHK brukte 54 skudd på å score sine 27 mål.

LES OGSÅ: Viste veien til vinnersporet hjemme

Kommentarer til denne saken