ARENDAL: Uten Johannes Hippe ble oppgjøret mot den regjerende seriemesteren i Arendal et eneste stort mareritt for DHK.

I forkant reagerte Kristian Kjelling på at Marinko Kurtovic overlot treneransvaret til Johnny Jensen i onsdagens seriekamp, men måtte dra slukøret hjem til Drammen etter duellen mot sin tidligere landslagskollega.

DHK lå under med smått sjokkerende ni mål etter det første kvarteret og leverte en prestasjon langt under pari i begge ender av banen.

– Totalt sett er førsteomgangen ekstremt ødeleggende og veldig tung, sier Kjelling til Drammens Tidende etter nimålstapet.

DHK-treneren mener det er de 30 svakeste minuttene laget har levert denne sesongen og peker på en problematisk forberedelsesperiode.

– Det er et resultat av mange faktorer. Hippe betyr mye for oss både framover og bakover, men vi treffer ikke på det vi har jobbet med, og det er det jeg som står ansvarlig for. Noen ganger har man en svart dag i idrett, og i dag var det 30 minutter med helt blackout.

– Er det bekymringsverdig?

– Nei, jeg har vært i gamet i 15 år som proff og vet at det skjer gang til gang. Vi møter et godt lag og mangler timing og flyt.

LES OGSÅ: Kjelling reagerer på «trenerstunt»: – Litt respektløst

Hippe var uaktuell

Lyspunktet på en ellers mørk kveld, var timålsscorer Erik Alm som scoret seks fra straffemerket, og en godkjent andreomgang DHK gikk seirende ut av.

– Det er viktig, selv om et i utgangspunktet ikke spiller noen rolle hvor mye vi taper med, kommenterer Kjelling.

Halden tar seg forbi DHK på tabellen etter at de spilte 29-29 mot Haslum onsdag. Dermed ligger DHK på 9.-plass med seks poeng på de første ti kampene. Kun to poeng skiller til nedrykk.

Nå gjelder det å glemme opplevelsen og rette blikket mot de to neste kampene som venter i Drammenshallen for DHK. Lørdag kommer Falk på besøk, før slaget mot St. Hallvard står samme sted en uke senere.

Johannes Hippe var ikke i stand til å gå for egen maskin mandag, men har et håp om å rekke kampen mot Falk.

I de andre kampene i eliteserien onsdag vant ubeseirede Elverum 29-24 i Lillestrøm og Bodø slo Falk 26-21.

LES OGSÅ: Endelig vant DHK

Bekmørk åpning

Marerittstarten gjorde at DHK aldri var i nærheten av å få med seg noe fra Arendal. Med Johnny Jensen som vikarierende hovedtrener, feide hjemmelaget over DHK innledningsvis.

På stillingen 13-4 var Kjelling nødt til å benytte seg av timeout nummer to. Da var det bare spilt 15 minutter og 47 sekunder.

DHK var rett og slett underlegne i begge ender av banen.

Oskar Olafsson og Øyvind Frigstad gjorde det lett for brasilianske Cesar Almeida i målet til ØIF Arendal med mange nødløsninger og ti misbrukte skuddforsøk. Det utnyttet sørlendingene og kontret DHK i senk.

Kampen jevnet seg noe ut etter Kjellings andre timeout. Lasse Larsen Thorsbye kom inn på linja sammen med Espen Gommerud Våg og skapte mer trøbbel, mens Erik Alm scoret fem av DHKs ni mål før pause, fire av dem fra straffemerket. I tillegg kom Christian Spanne inn som et friskt pust og Mathias Kolstad Holm fikk noen redninger.

ØIF Arendal fikk likevel øke ledelsen til ti mål og kunne danse hele veien til garderoben med 19-9 og to poeng så godt som i boks.

LES OGSÅ: DHK-spillerne hentet fram magien

Målfarlig Alm

Åpningen på andreomgangen var noe helt annet enn de første 30 minuttene. Seks strake reduseringer uten baklengs av Alm (3), Spanne (2) og Larsen Thorsbye ga 21-15.

Hjemmeseieren var aldri i fare, men DHK vant om ikke annet andreomgangen og reddet noe av æren, noe som kan være viktig med de kommende nøkkelkampene.

En transportetappe av et siste kvarter endte til slutt med en fortjent 31-22-seier til ØIF Arendal.

Kampfakta

Eliteserien, håndball, 10. runde:

ØIF Arendal – Drammen 31-22 (19-9)

Sør Amfi – 835 tilskuere.

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen.

DHK: Mathias Kolstad Holm, Kristian Hansen Skaug og Ludwig Uggla – Erik Alm 10, Christian Spanne 5, Johan Vik Mathisen, Tobias Glemming, Roar Fikse Forbord 1, Øyvind Frigstad, Theodor Nikolai Kortvedt 1, Jesper Hagen, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olafsson 2, Lasse Larsen Thorsbye 2, Nicolai Henningsen.

Toppscorer ØIF Arendal: August Pedersen 7.

Utvisninger: ØIF Arendal 4 x 2 min., DHK 4 x 2 min.

DHKs beste

  • 3 poeng: Erik Alm.
  • 2 poeng: Christian Spanne.
  • 1 poeng: Lasse Larsen Thorsbye.

LES OGSÅ: DHK-målvakt om Haslum-utfordring: – Kleint!