DRAMMEN: Det ble slutt 29–25 til Drammen Håndballklubb over Viking i eliteseriekampen i Drammenshallen søndag kveld. DHK slet seg til seier over bunnlaget, og nå nærmer laget seg en sluttspillplass.

Fire runder før slutt er Drammen kun ett poeng bak Bækkelaget på den siste sluttspillplassen (8. plass). DHK-gutta fikk også en herlig revansj etter det sure cuptapet hjemme for Viking i 4. runde i fjor høst.

DHK har nå fire seriekamper igjen. Slik er programmet:

5. mars: Fyllingen-DHK.

9. mars: DHK-Bodø.

13. mars: Stord-DHK.

16. mars: DHK-Halden.

Vi fikk se en meget rotete innledning på kampen. Begge lag bommet mye, og tekniske feil florerte. Etter sju minutter sto det fortsatt bare 1–1 på lystavla. Det ruskete spillet fortsatte utover i omgangen. DHK slet med å få angrepsspillet til å sitte, og maktet da heller ikke å få noe forsprang på tabelljumboen fra Stavanger.

LES OGSÅ: Lokalmiljøet støtter Drammen

God Kolstad Holm

Det sto uavgjort 5–5 ved halvspilt omgang. DHK-målvakt Mathias Kolstad hadde en rekke fine redninger før pause, men drammenserne maktet ikke å utnytte dette godt nok i kontringsspillet.

Johannes Hippe var den eneste som tidvis tok skuddansvar med bravur, og det var også han som for første gang førte vertene opp i en tomålsledelse (7–5) etter 22 minutter. En tomålsledelse DHK beholdt inn til pausesignalet.

Det sto 11–9. Kristian Kjellings menn hadde muligheten til å lede med fire mål med ballinnehav i sluttminuttet, men ble i stedet straffet med en tominutter grunnet for mange spillere på banen. Da var det i stedet Viking som reduserte.

LES OGSÅ: «Bare-nesten-syndromet» for DHK

Havang våknet

Etter surret på slutten av første omgang så startet DHK sluttomgangen med to mann på utvisningsbenken. Viking benyttet overtallet til å utligne til 11–11 i løpet av kort tid. Så var man like langt. Og fem minutter spilt var også rogalendingene opp i en 14-13-ledelse. Nå stemte det overhodet ikke for Buskerud-laget. Da tok Kjelling timeout.

Det hjalp. Rein Havang våknet virkelig i denne perioden. Bakspilleren dunket inn mål etter mål, og DHK var tilbake i ledelsen. Men klarte ikke å riste av seg gjestene i målprotokollen.

Stillingen halvveis i omgangen var 20–19. Da det nærmet seg ti minutter igjen begynte DHK å koble et grep. Kolstad Holms strafferedning på stillingen 22–20 var uhyre viktig. Rein Havang fortsatte sitt målshow, og drammenserne var plutselig foran med 25–21.

Viking ville imidlertid ikke gi seg. Igjen knappet de innpå. Skulle det bli drama i sluttminuttene? Nei da. Drammen rodde det greit i land.

Venstrekanten Kristoffer Talsnes satte spikeren i Viking-kista med sitt 27-24-mål drøye to minutter før slutt. To Hippe-scoringer på slutten førte til at sluttresultatet ble 29–25.

Dermed fikk også Kjelling oppleve sin første seier som DHK-trener i Drammenshallen – 14 år etter at han sist gang vant der som spiller i drammensklubben.

Kampfakta:

Eliteserien håndball menn:
Drammen HK-Viking 29-25 (11-9)

Drammenshallen, 1.486 tilskuere
DHK: Mathias K. Holm, Kristian Skaug - Christian Spanne 3, Rein Havang 10, Anders S. Myhra 3, Johannes Hippe 8, Øyvind Frigstad 1, Eirik Nordeng, Kennie Boysen 2, Kristoffer Talsnes 1, Espen G. Våg, Rasmus Båverud, Erik S. Alm 1, Lasse L. Thorsbye, Marcus R. Kristiansen
Toppscorer Viking: Bjørn Liden van Riessen 6
Dommere: Eskil Braseth og Leif Arne Sundet
Utvisninger: DHK - 3 x 2 min. (Havang, Frigstad, Hippe), Viking - 1 x 2 min.

Hippes første skudd siden jul

Rein Havang ble kampens totalt sett store spiller med ti mål - åtte spillemål og to straffer. Den teknisk gode backen skjønner ikke helt hvorfor de ikke avgjorde matchen på et tidligere tidspunkt.

- Viking har jo rykket ned. De kunne spille med lave skuldre, mens vi muligens stresset noe. Uansett klarte vi det til slutt. En viktig seier - alfa og omega for å komme til sluttspill, sier Havang til Drammens Tidende.

En annen mann som sprudlet etter kampen var bakspiller Johannes Hippe som endelig kunne bruke skuddarmen for fullt etter å ha slitt med skulderskade siden juletider. Hippe fikk skulderen ut av ledd, og har kun spilt pasninger i angrep (pluss forsvarsspill) i kampene etter nyttår - inntil søndag.

- Endelig kunne jeg skyte igjen. Det var så gøy. Mitt første skudd siden 19. desember, melder en fornøyd Hippe, som også høylytt ga utrykk for sin glede over det første skuddmålet i den første omgangen mot Viking i Drammenshallen.

Totalt endte Hippe opp med åtte fulltreffere, og 25-åringen var blant DHKs beste spillere.

DHK-målvakt Mathias Kolstad Holm leverte en solid kamp, og nå øyner drammenseren sluttspill.

- Jeg tror faktisk den kan holde til sluttspill ved å vinne to av de fire gjenstående kampene, men vi tar en kamp av gangen, forteller keeperen.

Kolstad Holm mener de hadde litt problemer med å takle favorittrolllen mot Viking, og slet med omstillingen etter å ha vært underdogs mot topplagene ØIF Arendal og Elverum i de foregående oppgjørene.

- Viking er et lag vi slår åtte av ti ganger, og vi burde ha ledet mye ved pause. I stedet roter vi, og er urutinerte. Men vi rodde det i land med bra forsvar og gode skudd fra Havang og Hippe, konkluderer Kolstad Holm.