DHK sikret bronsen - tapte sølvkampen

GOD: Andreas Björkman-Myhr kom inn og sto en god kamp for DHK. Her fra oppgjøret mot Elverum.

GOD: Andreas Björkman-Myhr kom inn og sto en god kamp for DHK. Her fra oppgjøret mot Elverum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

DHK ledet med fem mål, men tapte sølvkampen mot Arendal 30-28 onsdag kveld. Men drammenserne kan glede seg over at det blir bronse i eliteserien. Det er bankers etter at FyllingenBergen tapte.

DEL

ARENDAL: Drammen HK tar bronse i årets eliteserie. Det ble klart etter at Elverum slo FyllingenBergen 35–28 onsdag kveld.

DHK var lenge med i sølvkampen, og ledet flere ganger over Arendal, men det endte med 30-28-tap. Dermed ryker sølvet.

Drammenserne slet tidvis i angrep, og spilte åtte minutter i 2. omgang uten å score. Det ble kostbart i en kamp hvor spillet varierte voldsomt.

– Kjipt å misse sølvet

– Det er litt kjipt at vi misser sølvmuligheten i dag, samtidig er det fint at vi sikrer bronsen en runde før slutt. Det hadde ikke så mange trodd da vi hadde en ekstrem skadesituasjon og knapt klarte å stille lag på banen. Det har vært en veldig variabel sesong, akkurat som kampen i dag, sier DHK-keeper Andreas Björkman-Myhr til Drammens Tidende etter kampen.

– Jeg synes jeg kom inn og gjorde en god 1. omgang. Etter pausen scorer de for mye mål på kontringer og i ankomstspillet. Jeg varierer en del akkurat som resten av laget, fastslår DHK-keeperen.

– Katastrofale minutter

DHK-trener Kristian Kjelling var svært misfornøyd med perioden med måltørke i andre omgang.

– Det glapp ikke på slutten, det glapp i de minuttene hvor vi taper 7–0. De minuttene er katastrofale. Når de legger om til 5:1 bruker vi altfor lang tid til å omstille oss. Der får vi sju mål i ansiktet, og vi har store problemer med å hente oss inn igjen. Vi kommer foran, og har alle muligheter, men vi skulle grepet mulighetene når den var der når vi var fem mål foran, sa DHK-trener Kristian Kjelling til TV 2 etter kampen.

Bronsen er sikret i en sesong hvor skadelista har vært lang som et vondt år, og Kjelling har troen inn mot sluttspillet.

– Utgangspunktet foran sluttspillet er bra. Nå blir det bronse, og Boilesen kommer med igjen etter hvert regner jeg med og da ser det ganske greit ut. Jeg tror vi har gode muligheter, sa DHK-treneren.

Tre på månedens lag

Toppkampen ble spilt i  Sør Amfi. DHK har nå 28 poeng mot serieleder Arendals 33. Elverum har også 33 poeng. Runar og Fyllingen har begge 25 poeng en runde før slutt.

DHK stilte uten en syk Thomas Boilesen i Sør Amfi. Boilesen, som er med på månedens lag for februar, kåret av trenere, statistikk og en fagjury. På månedens lag er også Gøran Sørheim og Aksel Horgen.

DHK gikk til matchen i Arendal med seier i seks av sju kamper etter VM-pausen. Den siste seieren kom etter en knallsterk forestilling hjemme mot Elverum.

Drammenserne gikk også friskt ut mot Arendal. Etter drøye fem minutter satte keeper Mathias Kolstad Holm, som er nybakt far, inn 4–2 mot hjemmelaget.

To Hippe-mål

Johannes Hippe var i godt slag fra avkast, og satte inn sitt andre mål da DHK gikk opp til 6–3 etter snaue ti minutter. Rett etterpå utnyttet hjemmelaget flere feil i DHK-spillet, og satte inn tre kjappe mål. Etter et kvarter snudde ØIF Arendal til 9–8.

Kolstad Holm fant ikke helt flyten bakerst, og Andreas Björkman-Myhr, som storspilte mot Elverum sist, tok over plassen i buret. Kristian Kjelling tok time out, og drammenserne gikk for å spille seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen.

Björkman-Myhr vartet opp med flere viktige redninger mot slutten av 1. omgang, og bidro sterkt til at Drammen HK tok tilbake ledelsen. DHK ledet 15–13 etter halvspilt kamp.

– Veldig dårlige i angrep

– Angrepsspillet er veldig dårlige i perioder, men likevel lager vi 15 mål. Vi har en del ting å rette opp. Det fungerte bedre når vi kom i bredden også må vi ikke bli for flate i vårt etablerte forsvar, sa Kristian Kjelling til TV2 i pausen.

DHK pangåpnet i 2. omgang, og økte til 17–13 etter et snaut minutt. Johannes Hippe åpnet DHKs målkonto etter hvilen. Andreas Björkman-Myhr åpnet også godt, og tok en straffe tidlig.

DHK var oppe i 20–15 etter mål av Joakim Hykkerud, men Arendal reduserte tre ganger og Kjelling tok timeout.

– Stress ned

– Stress ned, var det siste budskapet han ga spillerne.

Arendal spilte knalltøft i forsvar, og gikk opp til 21–20 etter drøyt 40 minutter. Målene kom i en svært svak DHK-periode hvor det buttet fremover. Christian Spanne reduserte til 22–21 etter 44 minutter. Da hadde drammenserne spilt åtte minutter uten å score!

DHK tok tilbake ledelsen i en svært tett kamp. Med ti minutter igjen ledet de 24–23.

En fin kombinasjon mellom Sørheim og Hykkerud gjorde at DHK utlignet til 26–26 fem minutter senere.  Men Arendal var sterkest på tampen, og sikret 30-28-seier.

NB! Førstkommende søndag spilles siste serierunde. DHK tar imot Nærbø i Drammenshallen, mens Elverum og Arendal møtes i Terningen Arena.  Den siste kampen blir en thriller hvor begge lag kan bli seriemestere.

Fakta ØIF Arendal-DHK

ØIF Arendal-Drammen HK  30-28 (13-15)

Sør Amfi - 1.839 tilskuere

Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven

DHK: Mathias Kolstad Holm 1, Andreas Björkman-Myhr - Christian Spanne 3, Erik S. Alm, Håvard Johannesen 6, Adrian Aalberg 1, Joakim A. Hykkerud 4, Gøran Sørheim 5, Espen G. Våg, Oskar Olafsson 2, Lasse L Thorsbye 3, Johannes Hippe 3, Ola Lillelien.

Toppscorer ØIF Arendal: André Lindboe 7.

Utvisninger: ØIF Arendal 3x2 min. Drammen 1x2 min.

DHKs BESTE

3 Andreas Björkman-Myhr

2 Gøran Sørheim

1 Joakim Hykkerud

Artikkeltags