DHK vant thrilleravslutning mot Lillestrøm

JULEFERIE: Johannes Hippe og DHK tar juleferie fra eliteserien helt til 5. februar.

JULEFERIE: Johannes Hippe og DHK tar juleferie fra eliteserien helt til 5. februar. Foto:

Drammen bommet og bommet, men trakk til slutt en seier som satt svært langt inne ut av hatten.

DEL

DRAMMEN: Mannskapet til Kristian Kjelling gjorde det til en egen sport å treffe Lillestrøm-målvakt Stian Mathisen helt til det var 30 minutter igjen til juleferien var et faktum, men hevet seg i andre omgang og rodde i land en 30-29-seier.

– Vi spiller egentlig en meget god angrepskamp i første kamp, men vi brenner fem alene med målvakt, sier Kjelling, som skryter av Mathisen og et Lillestrøm-lag som er vanskelig å møte.

Bakerst inspirerte Kristian Hansen Skaug med redning på redning, mens spesielt kantene Tobias Glemming og Erik Alm var sentrale da grunnlaget for seieren ble lagt det første kvarteret etter hvilen.

DHK viste kollapstendenser etter hvert som Lillestrøm spiste seg innpå utover i omgangen, men ti sekunder før slutt avgjorde Glemming kampen med sin 30-28-scoring.

– På slutten er det litt av det samme som skjedde i bortekampen mot Lillestrøm. De slutter på en måte og spille etablert og treffer på absolutt alt. Vi rekker nesten ikke å komme tilbake og etablere forsvaret vårt engang. I tillegg tar vi dårlige avgjørelser og gjør mye dumt. Vi får noen forløsende mål, men vi trenger mange sånne matcher for å få erfaring med at når det brenner som mest, er det enda viktigere at vi gjør det vi har blitt enig om, sier Kjelling.

Drammen tar juleferie på 8.-plass i eliteserien, før det er VM-fri over nyttår. Første seriekamp etter mesterskapet i Frankrike spilles borte mot Bækkelaget 5. februar.

LES OGSÅ: Fikk låne-ja med alvorsord på veien

God Skaug

Deiligst var kanskje triumfen for Kristian Hansen Skaug. Andremålvakten fikk det tøft i tapet for Fyllingen da Mathias Kolstad Holm slet med sykdom, men viste seg fram etter hvilen mot Lillestrøm.

– Jeg var utrolig revansjesugen. Jeg merket i Fyllingen-kampen at jeg ikke hadde dagen og følte jeg kunne tatt mer. I dag hadde jeg dagen, i alle fall en periode, og det var utrolig deilig å få det ut, sier Skaug, som fikk skryt av tidligere lagkamerat og nåværende Lillestrøm-spiller Eirik Nordeng.

– Skaug står bra en periode hvor vi faller av litt. Vi kommer til sjansene, men scorer ikke, og da blir det sånn, sier Nordeng, som hadde følgende kommentar til hvordan det var å stå på motsatt banehalvdel i Drammenshallen:

– Det var rart!

LES OGSÅ: Kjelling etter sluttdramatikk: - Vi gjør dumme feil

Bombadilla

Bom, bom, bom. Sånn lød refrenget i Drammenshallen den første halvtimen. Drammen scoret, og Lillestrøm kvitterte – gang på gang.

Først da Tobias Glemming gjorde 7-5 fikk hjemmelaget lede med mer enn ett mål. Mer enn en tomålsledelse fikk DHK imidlertid aldri, og til pause måtte de nøye seg med 14-13.

Ledelsen kunne og burde vært større, noe Kristian Kjelling illustrerte ved å klaske håndflaten mot pannen da han gikk mot garderoben.

Oskar Olafsson markerte seg i målprotokollen med fem scoringer, men også han gikk til pause med med flere bomskudd på samvittigheten.

LES OGSÅ: Lie Hansen og Bergerud i VM-troppen

Fem strake

Lillestrøm scoret først i andre omgang, men DHK startet best. Skaug hentet fram redninger som gjorde at Johannes Hippe, Espen Gommerud Våg og Roar Fikse Forbord kunne øke til 17-14.

Fem strake scoringer av Glemming (2), Alm (2) og Espen Gommerud Våg uten baklengs sendte DHK foran med 23-16. På det tidspunktet tydet mye på at det nyopprykkede laget allerede hadde kastet inn håndkleet, men fikk uventet hjelp av DHK som fulgte opp med en tilsvarende svak periode.

Med seks minutter igjen på klokka reduserte Lillestrøm til 27-25 i åpent mål. Kjelling svarte med timeout og fortsatte å satse sju mot seks.

DHK sikret seieren i løpet av kampens siste sekunder takket være høyrekant Glemming og vant til slutt 30-29.

Kampfakta

Eliteserien, håndball, 14. runde:

Drammen - Lillestrøm 30-29 (14-13)

Drammenshallen - 331 tilskuere.

Dommere: Øistein Pettersen og Rune Kristiansen.

DHK: Mathias Kolstad Holm, Kristian Hansen Skaug og Ludwig Uggla – Erik Alm 5, Christian Spanne, Tobias Glemming 7, Roar Fikse Forbord 1, Jon-Olav Barland, Johannes Hippe 3, Øyvind Frigstad, Kristoffer Talsnes, Jesper Hagen 2, Espen Gommerud Våg 4, Oskar Olafsson 7, Lasse Larsen Thorsbye 1.

Toppscorer LTH: Trym Boilov-Olsen 10.

Utvisninger: DHK 1 x 2 min., LTH 6 x 2 min.

DHKs beste

  • 3 poeng: Tobias Glemming.
  • 2 poeng: Kristian Hansen Skaug.
  • 1 poeng: Oskar Olafsson.

LES OGSÅ: DHK vil avslutte med stil

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags