Espen Lie Hansen klar for DHK – skrev under en treårskontrakt

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Espen Lie Hansens åtte år lange rundtur i europeisk klubber er slutt for denne gang. Neste sesong er han tilbake i DHK-drakten. – Savnet av venner og familie og Drammen som håndballby, var avgjørende for at jeg nå kommer hjem, sier Lie Hansen.

  DEL

  DRAMMEN: Espen Lie Hansen (29) fikk med seg både seriemesterskap og medaljer og tapte NM-finaler med DHK før han i 2011 tok steget ut i Europa. Da skrev han under for det danske topplaget Bjerringbro-Silkeborg.

  I DHK var han en fryktet trio sammen med Gøran Sørheim og Joakim Andre Hykkerud, to andre spillere som også fikk sjansen til å spille utenlands. Begge er nå tilbake i DHK, og neste sesong er de tre samlet nok en gang.

  – Hykkerud må legge seg i hardtrening om han skal følge Gøran og meg på kontringene neste sesong, ler Lie Hansen.

  Og dermed er den hansken kastet.

  Lie Hansen har skrevet under på en treårskontrakt med DHK.

  BLE ENIGE. DHK-trener Kristian Kjelling har pleiet kontakten med Espen Lie Hansen lenge, og fredag formaliserte de det hele med at Lie hansen signerte en treårskontrakt med DHK.

  BLE ENIGE. DHK-trener Kristian Kjelling har pleiet kontakten med Espen Lie Hansen lenge, og fredag formaliserte de det hele med at Lie hansen signerte en treårskontrakt med DHK. Foto:

  Vil føle håndballfeberen igjen

  – Jeg føler at DHK virkelig har noe på gang nå, og jeg gleder meg til å komme tilbake å få spille den fartsfylte håndballen klubben nå spiller under Kristian Kjelling, sier Lie Hansen.

  – Jeg gleder meg til igjen å føle håndballfeberen i Drammenshallen, legger han til.

  29-åringen er på utgående kontrakt i franske Nantes, en profesjonell klubb som har så mange gode spillere i troppen at da Lie Hansen varslet at han ville forlate klubben etter denne sesongen, så havnet han litt ut i kulda, og det er mye benkesliting de siste kampene.

  – Sånn er proffverdenen. Nantes vil naturlig nok bruke tid og energi på dem som skal være med videre, forteller håndballproffen.

  Selv om han hadde  tilbud fra andre klubber, blant annet i Portugal, falt valget på DHK.  Også ØIF Arendal har pleiet kontakt med ham, og i fjor høst var de veldig ivrige på å få ham med på laget.

  – De har vært på meg lenge, men det er Drammen som gjelder for meg, bekrefter Lie Hansen.

  Inn i egen leilighet

  I Drammen vil han flytte inn i leiligheten han kjøpte rett før han reiste til Silkeborg i 2011.

  – Jeg rakk aldri å flytte inn før jeg reiste til Danmark, så det skal bli spennende. Den har vært leid ut hele tiden mens jeg har vært utenlands, forklarer han.

  DHK-trener Kristian Kjelling innrømmer at han har holdt kontakt med, og pleiet omgangen med Lie Hansen i lang tid, men at kontakten eskalerte de siste ukene da Lie Hansen hadde signalisert til Nantes-ledelsen at han ønsket  å fortsette karrieren et annet sted.

  Kjelling var en glad mann fredag da Lie Hansen fra Skoger igjen var DHK-spiller.

  – Dette er et kupp. Det er ikke overraskende at Espen velger DHK når han returnerer til Norge, men at det skjer nå, og at han velger oss, det regner jeg som et kupp, sier DHK-trener Kristian Kjelling til Drammens Tidende.

  Han er klar på at DHK ikke brekker nakken økonomisk på å hente hjem Lie Hansen.

  – Espen vil være langt unna de lønningene han har hatt, og som han ville ha fått om han hadde fortsatt ute i Europa, mener Kjelling.

  Kjelling som likevel har en jobb med å sette sammen resten av DHK-troppen for neste sesong. Med signering av Lie Hansen har han foreløpig bare Adrian Aalberg, Gøran Sørheim og Joakim Andre Hykkerud på kontrakt ut over denne sesongen.

  Det betyr at han må jobbe hardt for å få Aksel Horgen, Oskar Olafsson, Andreas Björkmann-Myhr, Johannes Hippe, Erik Skifjeld Alm, Thomas Boilesen, Christian Spanne og Espen Gommerud Våg på laget.

  – Jeg har allerede snakket med noen av dem, røper Kjelling.

  Sørheim jublet

  Gøran Sørheim spilte aldersbestemt håndball sammen med Lie Hansen, før de begge ble tatt opp på A-laget under Ole Gustav Gjekstads ledelse. Der fikk de to sesonger sammen.

  – Jeg er veldig glad, og det føles som en drøm at Espen nå kommer hjem og vi skal spille sammen igjen. Vi har hver våre kvaliteter som passer utrolig godt sammen, der han er skytteren og jeg playmakeren som bare skal sette opp han i gode situasjoner, sier Sørheim.

  – Espen har en spisskompetanse i både skudd og fart som vi skal nyte godt av, legger han til.

  Siden den første oppholdet i dansk håndball med Bjerringbro-Silkeborg, har den storvokste skytteren spilt for klubber som Dunkerque (Frankrike), Bregenz (Østerrike), SC Magdeburg (Tyskland), for så å prøve Danmark på nytt i HC Midtjylland. Midt i forrige sesong gikk klubben konkurs, spillerne ble løst fra kontraktene, og Lie Hansen flyttet videre til franske Nantes.

  Mesterligafinale

  I Nantes kom han tidsnok til å spille finalen i Mesterligaen, en finale de tapte for Montpellier.  Denne sesongen spiller Nantes i EHF-cupen, der de har gått videre til puljespillet som starter i februar.

  Nantes ser foreløpig ut til å bli siste stopp på hans eventyrlige håndballkarriere utenlands.

  Lie Hansen har også vært med på det norske herrelandslagets vei mot verdenstoppen, en reise som foreløpig toppet seg med den tapte VM-finalen for Frankrike 29. januar 2017.

  Siden debuten mot Danmark i oktober 2009 har Lie Hansen spilt 146 landskamper, og står registrert med 433 mål.

  Artikkeltags