BERGEN: Mannskapet til Kristian Kjelling kom til Bergen med to strake seire mot Falk og St. Hallvard friskt i minnet, men måtte gi tapt for et solid Fyllingen-lag til tross for en sterk andreomgang lørdag ettermiddag.

DHK lå under 14–18 til pause, men hevet seg etter hvilen og var i føringen flere ganger i løpet av kampens ti siste minutter. Etter en svak og urutinert avslutning av DHK hvor to spillere pådro seg utvisninger, trakk Fyllingen det lengste strået og vant 29–26.

- Vi gjør noen dumme feil og får utvisninger på kritiske tidspunkt i kampen. Vi spilte bra hele andreomgangen, og så får vi det ikke helt til på slutten der. Det handler litt om erfaring. Veldig verdifull lærdom, sier Kjelling til Drammens Tidende etter tapet.

- Det er ikke helt unormalt at man ligger under hele kampen og ikke klarer å avgjøre på slutten etter en opphenting, men i dag hadde jeg trua. Det var leit, men en kamp hvor det er mye positivt.

Høyrekant Tobias Glemming strålte i Christian Spannes sykdomsfravær med sine åtte mål.

DHK beholder uansett 8.-plassen som gir sluttspill før årets siste serierunde. Da kommer nyopprykkede Lillestrøm til Drammenshallen.

LES OGSÅ: Sykdomstrøbbel i DHK

Andrekeeper i mål

Kristian Hansen Skaug fikk sjansen fra start i Bergen fremfor førstemålvakt Mathias Kolstad Holm, som har slitt med sykdom den siste uken. 22-åringen fikk ingen god opplevelse i DHK-målet.

Tobias Glemming og Johannes Hippe sendte drammenserne i føringen med to mål hver innledningsvis, men to svake perioder i første omgang ga Fyllingen en firemålsledelse til pause.

DHK fant ikke flyten og kastet bort altfor mange sjanser i angrep. Flere skuddforsøk gikk håpløst utenfor og over.

På stillingen 11–8 kom Kolstad Holm inn for Skaug og avsluttet omgangen med å redde et straffekast fra Julius Lindskog-Andersson.

Lasse Larsen Thorsbye kom også inn og markerte seg med tre scoringer fra streken.

LES OGSÅ: Lie Hansen og Bergerud i VM-troppen

Nesten feilfri

DHK innledet andreomgangen mer effektivt og vant de første ni minuttene 4–1. Laget klarte i langt større grad å finne veier gjennom Fyllingen-forsvaret, og det var ingenting å si opphentingen da Jesper Hagens utlignet etter drøyt halvspilt omgang.

Like etterpå fulgte Hippe opp og sendte DHK i ledelsen for første gang siden åpningsminuttene med 23–22.

To utvisninger på Roar Fikse Forbord og Hippe satt Fyllingen i førersetet da det skulle avgjøres i løpet av de ti siste minuttene. Bergenserne fikk en tomålsledelse og holdt unna, selv om DHK hadde muligheten til å utligne i kampens siste minutt takket være en redning av Kolstad Holm.

Iben Hvidsten satt spikeren i kista da han scoret i åpent mål til 28-26, før hjemmelaget scoret ytterligere ett da DHK jaget i sluttsekundene.

Kampfakta

Eliteserien, håndball, 13. runde:

FyllingenBergen - Drammen 29-26 (18-14)

Framohallen.

Dommere: Eskil Braseth og Leif Andre Sundet.

DHK: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Alm 4, Tobias Glemming 8, Roar Fikse Forbord 1, Jon-Olav Barland, Johannes Hippe 3, Øyvind Frigstad 1, Kristoffer Talsnes, Jesper Hagen 2, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 4, Lasse Larsen Thorsbye 3.

Toppscorer Fyllingen: Iben Hvidsten 7.

Utvisninger: Fyllingen 2 x 2 min., DHK 3 x 2 min.

DHKs beste

  • 3 poeng: Tobias Glemming.
  • 2 poeng: Erik Alm.
  • 1 poeng: Johannes Hippe.

LES OGSÅ: – Det er sånne kamper det er deiligst å vinne