Sesongen over for DHK – tapte igjen for Kolstad: – Veldig skuffende, mener Kjelling

DUELLRIK. Møtene med Kolstad har ofte vært en kamp mellom DHK og Rasmus Carlsen (t.h.). Dansken hadde scoret  31 mål på Gøran Sørheim (t.v.) og co på de tre første kampene så langt denne sesongen, og han plusset på med seks nye mål da Kolstad gikk til semifinalene.

DUELLRIK. Møtene med Kolstad har ofte vært en kamp mellom DHK og Rasmus Carlsen (t.h.). Dansken hadde scoret 31 mål på Gøran Sørheim (t.v.) og co på de tre første kampene så langt denne sesongen, og han plusset på med seks nye mål da Kolstad gikk til semifinalene. Foto:

DHK tar en tidlig sommerferie etter at de også tapte den andre kvartfinalen for Kolstad. DHK ledet med to mål med sju minutter igjen å spille, men igjen avsluttet Kolstad best, og vant 24–22.

DEL

Rødt kort, mange straffebom og en kamp som bølget fram og tilbake ble det siste DHK gjorde denne sesongen.

– Ut fra forutsetningene har sesongen vært bra, den. Bare så synd den fikk en så brå slutt, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

For etter det andre kvartfinaletapet for Kolstad er det ubønnhørlig håndballferie for drammenserne.

– Over to kamper så får vi ta dette på vår egen kappe, men jeg skal gjøre noe så sjeldent som å rette en finger mot de to dommerne denne gangen, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Voldsomme reaksjoner

Han reagerte uvanlig mange ganger til Kjelling å være på avgjørelsene til dommerparet Ronny Hell og Morten Isachsen, og mente at spesielt deres tolkning av passivt spill var med på å prege kampen. Kolstad ruslet i angrep, brukte lang tid i oppbygningen, og DHK – spillerne ble utålmodige. Det utnyttet hjemmelaget til å spille lange angrep til de gode avslutningsmulighetene kom. Dermed fikk ikke DHK lov til å være best på det de er som aller best på, nemlig å vinne ballen, løpe fort i angrep, og utnytte ankomstspillet når motstanderen er som dårligst organisert.

Ikke noe ulovlig i det hjemmelaget gjorde, de spilte på det dommerne tillot.

– Nei, da, vi har bare oss selv å takke. Vi fikk aldri til det spillet vi klarte tidligere i vinter. Og så klarte vi ikke lage mål på slutten, sier Kjelling.

Mellom Joakim A. Hykkeruds mål til tremåledelsen 21–18 etter 50 minutter, og til lagets 22. mål (Thomas Boilesen), gikk det hele ni minutter og elleve sekunder.

Avgjørende rødt kort og skade

Kjelling mente også Johannes Hippes direkte røde kort ni minutter ut i den andre omgangen, og Christian Spannes overtråkk med ti minutter igjen å spille også ble veldig avgjørende.

– Hippe fordi vi mistet en veldig god forsvarsspiller, og Spanne fordi han var virkelig god i kveld, mener Kjelling.

Spanne ble lagets toppscorer med seks mål.

Kampen startet verst tenkelig for DHK mot et sprudlende hjemmelag som raskt tok ledelsen 5–1.

Da hadde Rasmus Carlsen, dansken som før denne kampen hadde scoret 31 mål på tre kamper mot DHK denne sesongen, scoret tre av de fem målene. Han stoppet til slutt på seks mål denne gangen.

Først da DHK fikk noen redninger og fikk lov til å løpe fort  i angrep, skjøt de seg inn i kampen. 1–5  ble plutselig til ledelse  8–7 i løpet av åtte minutter. Litt  uflaks med noen situasjoner, plusset på med noen tekniske feil og bomskudd, sendte Kolstad i ny ledelse, 13–11, til pause.

Skjøt målvakt til banens beste

DHK fortsatt å skyte målvakt Lars Eggen Rismark god, så god at han ble kåret til hjemmelagets beste denne kvelden, og tre strafferedninger ble nok litt avgjørende til slutt. Totalt bommet DHK på hele 25 skudd denne kvartfinalen, hvor av Eggen Rismark sto for hele 18 redninger.

Mathias Kolstad Holm, DHKs målvakt, ble kåret til bortelagets beste, og han endte opp med 15 redninger.

Litt spilte det kanskje inn, som Kjelling påpeker, at Johannes Hippe fikk direkte rødt kort etter at han ble hengende i skuddarmen til Rasmus Carlsen da han hoppet inn på en avslutning ni minutter ut i andre omgang.

Da hadde ikke DHK-trener Kristian Kjelling så mange bakspillere å bytte på, og han mistet i tillegg en god forsvarsspiller.

DHK ledet også da lagene gikk inn i sluttminuttene da de tapte den første kvartfinalen i Drammenshallen, og også denne gangen avsluttet trønderne kampen best etter at DHK ledet med tre mål på det meste i den andre omgangen.

Håndball eliteserien, sluttspill

2. kvartfinale, sluttspill herrer:

Kolstad - Drammen HK 24-22 (13-11)

Kolstad Arena

Dommere: Ronny A. Helle og Morten R. Isachsen,

DHK: Mathias K. Holm, Andreas Björkmann-Myhr - Erik S. Alm 1, Christian Spanne 6, Håvard B. Johannessen, Adrian Aalberg 2, Joakim A. Hykkerud 4, Thomas H. Boilesen 3, Gøran Sørheim 2, Espen G. Våg, Johannes Hippe 1, Lasse L. Thorsbye 2, Oskar Olafsson 1, Ola Lillelien.

Toppscorer Kolstad: Rasmus Carlsen og William Aar, begge 6.

Sammenlagt 2-0, og Kolstad klare for semifinalene.

Andre resultater: Fyllingen-Runar  43-34 (2-0), Nærbø-ØIF Arendal  36-33 e.e.omg (1-1)  ,

Spilt tidligere: Elverum er også klar for semifinalene etter to strake seire over Bækkelaget.

DHKs beste

3 Mathias K. Holm

2 Christian Spanne

1 Joakim A. Hykkerud

Artikkeltags