DRAMMEN: Landslagsspilleren med sølv fra VM i Frankrike i januar er blitt enig med sin tyske arbeidsgiver  TSV Hannover Burgdorf  om å bli løst fra kontrakten ett år før tiden, og skriver torsdag under en treårskontrakt med DHK.

Hykkerud har benyttet seg av en klausul i kontrakten som sier at han kan bryte den av familiære årsaker. Med en sønn på Notodden han ønsker å se enda mer til, valgte Hykkerud en løsning med spill for gamleklubben DHK.

– Jeg har alltid sagt at det er bare en klubb for meg i Norge, og det er DHK. Nå var jeg ved et veiskille med en sønn som skal starte på skolen til høsten, og da falt valget på å reise hjem igjen. Og da ble det DHK, forteller Hykkerud.

– Så enkelt er det, og det var morsomt å se reaksjonen til Noa da jeg fortalte at jeg flytter hjem til Notodden til sommeren, sier han.

LES OGSÅ: 4. mann med kontrakt på plass i DHK

Ambisiøs

Hykkerud er veldig klar på at det ikke er en fallende stjerne som nå vender nesen hjemover igjen.

– Jeg tenker som en 20-åring, og skal fortsette utviklingen, og ser for meg å spille sju-åtte sesonger til. Landslagsambisjonene er der, og jeg snakker med landslagsledelsen om hvordan jeg skal organisere treningshverdagen, ikke minst fysisk, for å kompensere  for den trenings- og kamphverdagen jeg har i Bundesliga, forteller han.

Forrige sesong spilte han nærmere 80 kamper med klubb og landslag, og med to treningsøkter om dagen på kampfrie dager. I Norge er en normal treningsuke på fra fem til åtte økter, og det er vanlig med rundt 30–35 kamper i løpet av sesongen.

Da Drammens Tidende snakket med ham onsdag ettermiddag var han på vei til hjemmekamp mot topplaget Rhein Neckar Löwen. Den startet 20.15, og for å rekke torsdagens pressekonferanse i Drammen, sto han opp grytidlig i Hannover for å rekke 06.40 flyet fra Hamburg til Gardermoen. Der løp han til Flytoget som leverte ham i Drammen litt før klokken ni i dag.

– Vi har treningsfri dagen etter kamp, men jeg får ikke mer en 22 timer  i Norge før jeg må kaste meg på flyet tilbake til Tyskland, fortalte han onsdag.

Han hadde invitert tidligere Strømsgodset-spillet Iver Fossum og lagkameraten Stefan Strandberg i Hannover med på Löwen-kampen onsdag. Han har mye kontakt med fotballproffene, og spiste lunsj med Fossum onsdag før kampen.

LES OGSÅ: Kjelling tente DHK-gnisten

Hatt kontakt

DHK-trener Kristian Kjelling har selv spilt med Hykkerud på landslaget, og har holdt jevnlig kontakt med Tysklands-proffen. I desember ble det hyppigere kontakt på telefon, og Drammens Tidende vet at Hykkerud var innom DHK-treningen i  romjulen på en fridag før landslaget startet oppkjøringen til VM i Frankrike.

– Vi henter ikke Joakim Andre. Det er han som er en god far som ønsker å se enda mer til sin sønn, og ser at det får han til samtidig som han kan forsette satsingen på landslaget gjennom spill i DHK, forteller DHK-trener Kristian Kjelling.

Hykkerud spilte sju sesonger for DHK etter at han kom fra Notodden, og ble solgt videre til danske Bjerringbro- Silkeborg i den siste halvdelen av sin siste sesong i Drammen. Likevel var han så god at han ble kåret til årets DHK-spiller i Drammens Tidende den sesongen.

Fra Bjerringbro gikk ferden videre til svenske IFK Kristianstad, deretter Tyskland. I klubb – og landslagssammenheng har han vært med på tre seriegull, seriesølv, sluttspillseire,  sølv i cupen, sølv i europacup og nå sist VM-sølv med Norge i Frankrike i januar.

– Joakim Andre er en spiller med landslags- og Bundesligaerfaring, og kommer ikke hjem for å trappe ned. I han får vi en ledertype på treningene og en som vil passe fint inn i vår måte å spille på. I forsvar får vi en som vil bruke kreftene og knuse og rive i motstanderne, sier Kjelling.

LES OGSÅ: Ekspert om VM-helten: – Dra til Bundesliga!

Ikke hodeløst denne gangen

Han er rask til å påpeke at dette ikke er noen hodeløs satsing fra DHK sin side, det har man i hvert fall lært fra tidligere satsinger. Hykkerud vil bli innlemmet i staben til Sven Erik Bjerkrheim i Steen og Lund, og vil ha sin hovedinntekt derfra.

Kjelling har også tro på at han skal kunne klare å hente to, kanskje tre spillere til til klubben foran neste sesong. Det vil da dreie seg om spillere som nå spiller i Norge.

– Vi har kontakt med alle tidligere DHK-spillere som nå spiller andre steder, også i utlandet, og DHK-døren vil alltid være åpen for dem den dagen de ønsker det, og det er naturlig å reise hjem igjen for å spille håndball, sier Kjelling.

Som selv var i den kategorien da han kom hjem til Norge etter sitt lange håndballiv ute i Europa.

– For meg var det heller aldri noe annet alternativ enn DHK, sier han.