Sørheim ute i tre måneder

KLARE SEG UTEN. Thomas Boilesen var borte og trøstet  Gøran Sørheim etter at han måtte forlate banenetter at han skadet kneet i slutten av kampen mot Falk onsdag. Nå må Boilesen klare seg uten Sørheim i tre måneder.

KLARE SEG UTEN. Thomas Boilesen var borte og trøstet Gøran Sørheim etter at han måtte forlate banenetter at han skadet kneet i slutten av kampen mot Falk onsdag. Nå må Boilesen klare seg uten Sørheim i tre måneder. Foto:

Gøran Sørheims kneskade i onsdagens serieåpning mot Falk, vil holde ham borte fra håndballbanen i tre måneder.

DEL

DHK-spilleren ble liggende igjen med smerter i det høyre kneet etter en forsvarsaksjon der flere spillere havnet i en haug  i DHKs målgård. Sørheim ble hjulpet av banen, og fikk førstehjelp på sidelinjen mens resten av laget sørget for at det ble en tomålsseier i serieåpningen mot Falk.

MR-undersøkelser viser nå at det er snakk om en leddbåndsskade på innsiden av kneet.

– Dette er selvfølgelig utrolig kjedelig, og akkurat nå oppleves det veldig tungt. For meg er det bare å fokusere på opptreningsfasen, og så skal jeg komme enda sterkere tilbake, lover Gøran Sørheim.

Det er ikke snakk om noen operasjon.

Til jul

– Vi tar alle forholdsregler og beregner per nå en rehabiliteringsprosess på tre måneder der all kampdeltakelse før det vil være en ren bonus, sier Marius Hoel, lagets fysioterapeut i en melding til Drammens Tidende.

– Det positive oppe i alt dette er at det ikke ble noen skade  verken på menisk eller korsbånd. Det skjer ofte i slike situasjoner som den Gøran havnet i, legger Hoel til.

Trener Kristian Kjelling skjønte allerede onsdag hvilken vei det gikk med Sørheims skade. Han har selv vært igjennom sju operasjoner i sine to knær.

– Det er selvfølgelig trist, både for ham og for laget. han er motoren vår, og sånn sett en veldig viktig spiller. Det positive, som Hoel også er inne på, er at det ikke er noe annet som ble skadet i kneet, og at han ikke trenger operere, sier Kjelling.

Han ser for seg at Lasse Thorsby, en av lagets tre strekspillere, vil få spilletid som spilleopplegger i Sørheims skadefravær.

– Skader åpner alltid for at det er andre spillere som vil få mer spilletid enn det som var påtenkt. Så er det opp til dem å benytte seg av mulighetene, sier DHK-treneren.

Tett program

DHK har et tett kampprogram fremover, med både seriekamper, NM-kamper og europacupkamper, og i perioder vil de spille kamper søndag, onsdag, søndag. Spillerstallen er ikke stor, og fra før er både Johannes Hippe og Erik Skifjeld Alm ute med langtidsskader.

– Det er et sprang fra jeg satt på ferie på Kreta i juli, og tenkte jeg hadde Norges beste håndballag, til at det nå er samling i bunnen, sier trener Kristian Kjelling.

I tillegg til de nevnte skadene, ble talentfulle Herman Vildalen solgt til danske Esbjerg i begynnelsen av august.

DHK spiller tredje runde i NM borte mot LFH09 i Jorekstadhallen på Fåberg lørdag ettermiddag. Neste seriekamp spilles borte mot Runar søndag 16. september.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags