Utad virker det som veteranen Christian Spanne har fått en ny vår i DHK-drakten, men selv strekker han seg ikke lenger til at det har gått greit så langt for han selv denne sesongen. Først delte han spilletid med Aksel Horgen helt til nykommeren pådro seg et brudd i foten. Så fikk Spanne selv litt trøbbel med en ankel og en hæl. Likevel scorer han jevnt og trutt, faktisk dobbelt så mange i gjennomsnitt som han gjorde forrige sesong.

– Vi har gode teipere i klubben, så det går greit. Jeg er alltid klar til kampene, sier Spanne.

Det gikk ikke så greit i fjor og året før. Spanne innrømmer at alt trøbbelet i klubben med daglig leder, store lovnader som aldri ble innfridd og surr i økonomien gjorde noe med motivasjonen. Det syntes også på banen der han stort sett sto og frøs arbeidsledig ute på høyrekanten, eller som i fjor da Tobias Glemming hadde en god sesong på den spilleplassen.

Skadefri i sommer

– Jeg er jo ikke fornøyd med måten jeg selv har fremstått på de to siste årene. Jeg mener jeg har forutsetninger til å bidra. Denne sesongen var jeg stort sett skadefri i oppkjøringen, og samarbeidet med Aksel (Horgen) er bra. Synd han ble skadet, sier Spanne.

31 – åringen legger ikke skjul på at den positiviteten som preger DHK nå, i stor grad skyldes en entusiastisk Kristian Kjelling som engasjerer seg i alt som foregår i klubben. Ikke bare treninger og kampledelse. Og Spanne roser et oppegående styre med flinke folk.

–  Jeg kom tilbake til DHK for å være med på en ferd mot de beste igjen. Det har tatt litt tid, men jeg føler vi er på gang. Det som skjer nå motiverer i hvert fall veldig, sier han.

Og mener mye kan forklares med trener Kristian Kjelling.

– Kristian har en klar filosofi, han vil bygge lag og vi er i ferd med å få tilbake den gamle treningskulturen og holdningen som gjorde DHK til en toppklubb.

-Og så vinner DHK kamper igjen, det er selvfølgelig viktig.

Tøffere nå

Kampene DHK har vunnet så langt denne sesongen, er kamper de ut fra forutsetningene burde vinne. Og det har de gjort. Ubeseiret i serien så langt, og kvartfinale i NM mot Runar i Drammenshallen onsdag ettermiddag, er fasiten.

Et Runar-lag alle i DHK har respekt for.

– På papiret er det eliteserie mot 1. divisjon, men de har hentet inn kvalitetsspillere på alle plassene, og har en målvakt i danske Joachim Søholm Christensen som elsket å stenge målet mot DHK da han spilte for Bodø, minner Spanne om.

Trener Kjelling var også veldig klar da trekningen ble klar, og DHK fikk serielederen i 1. divisjon.

– De har et komplett lag, og et tøft lag, og det vil bli steintøft å gå videre i cupen. Men vi vinner, lovte Kjelling da.

Slik spilles kvartfinalene: Bodø–FyllingenBergen, Haslum–Elverum, Kolstad–Bækkelaget, Drammen–Runar Sandefjord.

Alle kampene spilles onsdag 18. oktober.