Seierssangen ljomet i DHK-garderoben etter lagets fjerde strake serieseier, og som eneste ubeseirede lag tok de tilbake tabelltoppen de hadde lånt bort til Elverum en kort periode.

Best av alle i et fysisk tøft lokaloppgjør mot Falt fra Horten, var Gøran Sørheim.

Den hjemvendte var høyt og lavt, og tusket også til seg en scoring ved å stupe ut fra innbytterbenken og snappe et Falk-avkast.

Sørheim som ble valgt inn på månedens lag i september valgt av trenerne og fagjuryer rundt på eliteseriearenaene.

Det tenker han ikke så mye, bare registrerer det som en positiv greie etter at han kom hjem etter årene i dansk håndball.

– Det har vært veldig gøy å komme tilbake, det har det faktisk vært i hele høst hvor vi har spilt mange gode kamper. Og så er det både gøy og viktig å vinne slike kamper. Det kan vel regnes som et lokaloppgjør, mener Sørheim.

Han rynket litt på øyenbrynene etter at laget som helhet  misbrukte litt for mange muligheter, for i perioder skjøt de Falk – målvakten Zivojin Ilic til lagets beste. Det vil si aller best på Falk var han ikke, det var nykomlingen Stefan Ilic. Når han kommer i matchform, og orker en hel kamp, er det mange forsvar som skal slite med ham.

– Bommet for ofte

Mye er nytt for Sørheim etter at han kom tilbake, og han bruker mange timer med videospilleren for å lære seg både de andre lagene og de spillerne han står overfor. Både i forsvar og i angrep.

– Jeg ser alt jeg kan få med meg for å være best mulig forberedt. Nå fulgte jeg med litt på DHK mens jeg var i Danmark også, men mye er nytt for meg, sier han.

DHK måtte jage litt i starten, men fra 6–5 og utover var de i ledelsen hele tiden. Oskar Olafsson var god i den første omgangen, mens flere av de andre spillerne skjøt Falk-målvakten god.

– Vi kom til gode sjanser, men bommet litt for ofte. Samtidig rotet vi litt i det etablerte angrepet, og hadde ikke helt flyten, mener Sørheim.

Trener Kristian Kjelling fikk den kampen han forventet, men følte aldri at DHK var truet. En veldig god periode rett etter pause ga sjumålsledelse, men en litt rotete periode igjen ga Falk følelsen av å være litt med igjen. Men avslutningen til DHK klarte vestfoldingene ikke å henge med på, og på det meste ledet DHK med åtte mål.

– Falk kom med selvtillit og uten å ha noe å tape, og hadde et par bakspillere som stupte på. Sånn sett var det litt ubehagelig, og vi fik vel ikke helt taket på det før det var igjen en tolv-tretten minutter, mener Kjelling.

– Men vi er kjempeglade hver gang vi kan synge seierssangen i garderoben, legger han til.

Eliteserien håndball, herrer

Drammen HK - Falk 32-27 (15-11)

Drammenshallen -    907  tilskuere.

Dommere: Tore Brede Launes og Vidar Larsen.

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm og Andreas Björkman-Myhr, Erik Alm 3, Christian  Spanne 3, Kristoffer N. Olsen 1, Joakim Hykkerud 3 , Thomas Horneland Boilesen 3, Gøran Sørheim 9, Espen Gommerud Våg, Erik Johannes Hippe 4, Ole- Jacob Borch, Oskar Olafsson 5 , Lasse Thorsbye Larsen, Ola Hoftun Lillelien 1.

Toppscorer Falk: Stefan Ilic  9.

DHKs beste

3 Gøran Sørheim

2  Oskar Olafsson

1 Johannes Hippe

Øvrige resultater, eliteserien:

Nøtterøy -Sandnes 27-28

Fyllingen-Kolstad 30-29

Mesterligaen:

Elverum-Dinamo Bucuresti 40-32