Avkledd av Byåsen

HIT - MEN IKKE LENGER: Tiril Günther Merg og Glassverket fikk et ublidt møte med forsvarsveggen til Byåsen onsdag kveld.

HIT - MEN IKKE LENGER: Tiril Günther Merg og Glassverket fikk et ublidt møte med forsvarsveggen til Byåsen onsdag kveld. Foto:

Glassverket kollapset i toppkampen mot Byåsen og tapte med sju mål.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

TRONDHEIM: Akkurat som i lørdagens EHF-cupkamp mot TuS Metzingen, virket det ikke som Glassverket-spillerne var påskrudd og klare for oppgaven som ventet i Trondheim. I alle fall ikke da det skulle avgjøres.

Korthuset kollapset, Byåsen stakk i fra, og Glassverket tapte 21-28. Dermed overtar trønderne andreplassen på innbyrdes oppgjør.

Hovedtrener Geir Oustorp sier til Drammens Tidende at han ikke er bekymret for hvordan Glassverket har fremstått de to siste kampene. Samtidig legger han ikke skjul på at han er misfornøyd med det laget presterte mot Byåsen.

- Det som er bekymringsverdig er at vi gjør så mange feil. Å tro at du kan vinne håndballkamper med 21 tekniske feil er å tro på julenissen. Vi holder oss til planen fram til 40 minutter, men etter det er det total kollaps og en bonanza med tekniske feil. Derfor blir det sju i minus, i stedet for tre-fire, sier Oustorp, som legger til at han synes forsvarsspillet holdt mål.

Sjumålsnederlaget er Glassverkets andre tap i serien denne sesongen. Det første kom mot serieleder Larvik.

Glassverket har bare tre dager på å finne ut hvordan de skal reise seg etter to strake tap. Allerede lørdag er det ny runde i EHF-cupen i Russland, hvor Lada er vertskap.

- Hva er det som mangler for at Glassverket skal være der de skal være?

SKUFFET: Geir Oustorp samler troppene i en timeout mot Byåsen.

SKUFFET: Geir Oustorp samler troppene i en timeout mot Byåsen. Foto:

- Vi må være mye mer nøyaktige, og være lojale til det vi har bestemt oss for å gjøre. Vi spiller en fin førsteomgang mot et godt lag, men vi klarer ikke å fullføre, mener Oustorp.

LES OGSÅ: Narvesen setter håndballkarrieren på vent

Ruskete

Det var imidlertid ikke bare Glassverket som var ruskete og ujevne i Nidarøhallen. Begge lag fremsto fortsatt som kamprustne etter EM-pausen og kastet reglrett bort flere muligheter i første omgang.

Guro Rundbråten fortsatte riktignok der hun slapp mot TuS Metzingen, mens Birna Berg Haraldsdottir og Line Bjørnsen scoret seks mål hver, men bortsett fra det var det ikke mange Glassverket-spillere som hadde dagen.

Fire forsøk måtte til før Haraldsdottir reduserte til 1-2. Og slik fortsatte det utover i kampen, med bomskudd, tekniske feil og generelt ujevne prestasjoner.

De første 30 minuttene fikk ingen av lagene lede med mer enn to mål, og et Byåsen i undertall fikk gå til pause med 12-11-ledelse.

LES OGSÅ: Rundbråten fikk «den følelsen»

Kollaps

Heller ikke etter hvilen ble det spilt propagandahåndball, men Byåsen beholdt ledelsen hele veien og skaffet seg etter hvert overtaket de trengte for å ro i land seieren. Det var mye takket være Teodora Tomac som kom inn som et friskt pust.

Den jokeren manglet Geir Oustorp, som nødvendigvis måtte gi nøkkelspillere hvile.

To kontringer ble det store vendepunktet. Hjemmelagets Maren Nyland Aardahl løp inn tre- og deretter firemålsledelse. Oustorp samlet troppene i en timeout, men Byåsen fikk lede med 22-16, før Bjørnsen endelig reduserte etter sju minutter uten scoring.

Derfra og inn virket det lite sannsynlig at Glassverket skulle få med seg noe fra Trondheim, noe de heller ikke gjorde. Forsøket med sju mot seks resulterte bare i flere baklengs i åpent mål, og til slutt sto Glassverket-spillerne bare og ventet på at det hele skulle være over.

Kampfakta

Eliteserien håndball, 10. runde, kvinner:

Byåsen - Glassverket 28-21 (12-11)

Nidarøhallen.

Dommere: Carina Brataas og Jannicke Kirkelund.

GIF: Guro Rundbråten og Marte Langeli – Mette Leipart, Tiril G. Merg 2, Line Bjørnsen 6, Birna B. Haraldsdottir 6, Amalie H. Jøsendal, Emilie Christensen 2, Martine Wolff 4, Trine Bronsta, Line Ellertsen, Ane Hovland, Marianne Iversen 1.

Toppscorer Byåsen: Teodora Tomac og Marit Røsberg Jacobsen 5.

Utvisninger: Byåsen 2 x 2 min., GIF 1 x 2 min.

GIFs beste

  • 3 poeng: Guro Rundbråten.
  • 2 poeng: Birna Berg Haraldsdottir.
  • 1 poeng: Line Bjørnsen.

LES OGSÅ: Frustrert Oustorp: - Totalt sjanseløst

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags