Christensen klar for Larvik–Merg til Danmark

KLAR FOR LHK: Emilie Christensen er Larvik Håndballklubbs tredje nysignering.

KLAR FOR LHK: Emilie Christensen er Larvik Håndballklubbs tredje nysignering. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Glassverkets Emilie Christensen (23) har signert for seriemesteren Larvik Håndballklubb. Samtidig bekrefter Tiril G. Merg at hun er klar for en dansk klubb.

DEL

DRAMMEN: Det var en rimelig spesiell stemning i garderoben i Oppsal Arena etter Glassverkets serieavslutning mot Oppsal.

Først masse jubel og gråt over å ha sikret seg bronsemedaljene i årets serie. Etterfulgt av en rungende stillhet.

For i tur og orden reiste spillerne seg opp og fortalte at de ikke ble med videre.

Først Emilie Christensen. Overgangen hennes ble også bekreftet av daglig leder i Larvik HK, Bjørn Bjune,  i Østlands-Posten mandag morgen.

Christensen har i første omgang skrevet under for ett år, med mulighet for forlengelse.

– Larvik er ett steg opp for meg, og et steg jeg føler at jeg nå var klar for å ta, forteller Christensen til Drammens Tidende.

Hun begrunner valget med en totalpakke i et av Europas beste lag, et lag som spiller i mesterligaen, og som vil gi henne en treningshverdag hun ikke vil få noe annet sted.

Etter det Drammens Tidende kjenner til, var Larvik på banen allerede i januar, men da svarte hun at hun var under kontrakt ett år til. Så endret ting seg over natten da Glassverket-spillerne ble fristilt fra kontraktene 16. mars.

Da var Larvik der igjen, og de siste 14 dagene har Christensen holdt på en hemmelighet.

Som sprakk etter kampslutt og feiring i går.

– Jeg ville gi Glassverket en sjanse, men forutsetningene ble borte. Det var med tungt hjerte jeg bare måtte erkjenne det, forklarer hun.

Playmakeren er det tredje nye ansiktet i neste sesongs LHK-stall. Fra før av er Maria Hjertner hentet fra Byåsen, og brasilianske Tamires Morena Lima har ankommet fra fransk håndball.

Hun fyller 24 år om en drøy uke, og har vært en av Glassverkets beste spillere denne sesongen.

Christensen er en høyrehendt midtback og står oppført med 15 ungdomslandskamper og 11 juniorlandskamper. Hun har en storesøster, Elisa, som spiller håndball for Sola.

Tre ga beskjed

To spillere til i tillegg til Christensen ga beskjed om at de allerede hadde funnet seg nye klubber neste sesong.

Tiril G. Merg har takket ja til en dansk eliteserieklubb. Hun hadde et luksusproblem, og kunne velge blant to.

– Det blir Danmark, bekrefter Merg.

Hun kan ikke røpe hvilken klubb det er før hun blir presentert i sin nye klubb. Den er fortsatt midt opp i seriespillet. Hun tar med seg jusstudiene til Danmark.

Merg gjorde veldig gode kamper mot Nykøbing Falster i europacupen i vinter, og det ble lagt merke til.

Etter det Drammens Tidende kjenner til er Birna Berg Haraldsdottir den tredje spillerne som allerede har funnet seg ny arbeidsgiver. Også der skal det være snakk om en dansk klubb.

– Jeg har ikke skrevet under, men det går mot det. Jeg føler ingen glede over å måtte forlate Glassverket, jeg ville jo gjerne fortsatt her. Men når det ble som det ble, så måtte jeg først og fremst tenke på meg selv, sier Berg Haraldsdottir.

Fra før er Line Bjørnsen klar for København.

Metter Leipart forteller også at hun høyst sannsynlig forlater Glassverket, og at hun også har ambisjoner om å få prøve seg utenlands. Målvakten Guro Rundbråten bekrefter at hun også høyst sannsynlig ikler seg en annen drakt neste sesong, men hun ønsker ikke å utdype det nærmere.

Etter det Drammens Tidende erfarer kan hun også være på vei til Larvik.

Storhamar i kvartfinalen

Glassverket brukte håndsopprekning som metode, og valgte Storhamar i kvartfinalene i kvinnenes sluttspill. Det spilles 19. og 23. april. Glassverket starter med bortekamp.

Det spilles best av to kamper.

– Spillerne fikk lov til å velge, og de gikk for Storhamar fremfor Tertnes som var det andre alternativet, forteller trener Oustorp.

Han stiller seg bak det,, først og fremst fordi Tertnes har vært en kinkig bortemotstander, mens Storhamar er det han karakteriserer for bære- eller briste-lag. De går ut i hundre og ser hvor lenge det holder. Tertnes på sin side spiller mye smartere.

– I tillegg har vi slått Storhamar to ganger i serien i år, og det spilte nok inn på valget, forteller GIF-treneren.

Kamilla Sundmoen, en av Storhamsars beste og mest rutinerte spillere, gleder seg,  og lover at de er sugne på revansje.

- Glassverket er en spennende motstander. Det viktigste for oss er å finne et forsvar som fungerer. Vi må jobbe for å få noen enkle overganger, sier Kamilla Sundmoen til Hamar Arbeiderblad..

Hun husker godt de to seriekampene da det ble et 26-22-tap hjemme og 33-32 til Glassverket i Drammenshallen.

- Vi er sugne på revansje, sier Sundmoen.

Storhamar har forøvrig signert Konnerud-jenta Alma Hasanic Grizovic (27) for neste sesong. Målvakten kommer til Hamar etter mange sesonger i Larvik.

Slik ble oppsettet etter at Larvik og Vipers hadde valgt sine motstandere først:

19. april: 
Oppsal–Larvik HK
Sola HK–Vipers Kristiansand
Storhamar Håndball Elite–Glassverket
Tertnes Elite–Byåsen Elite

23. april: 
Larvik HK–Oppsal 
Vipers Kristiansand–Sola HK 
Glassverket–Storhamar Håndball Elite 
Byåsen Elite–Tertnes Elite

LES OGSÅ:

Artikkeltags